Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Duminica 06 Decembrie 2020 - 2330 vizitatori azi
Concursul National de Dans Sportiv "Cupa Floris".

Sambata si duminica, 18 si, respectiv, 19 mai 2019, a avut loc la Sala de Sport din comuna Livezile Concursul National de Dans Sportiv "Cupa Floris", editia a 43-a si, respectiv, Cupa de Formatii editia a 8-a, in an jubiliar pentru  Clubul de Dans Sportiv "Floris", care aniverseaza 35 de ani de la infiintare.

Clubul de Dans Sportiv "Floris", Bistrita, a organizat anul acesta doua competitii sportive de anvergura, Concursul National de Dans Sportiv "Cupa Floris", editia a 43-a si, respectiv, Cupa de Formatii editia a 8-a, cu sprijinul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, al Centrului Judetean pentru Cultura,Bistrita, al Primariei Municipiului Bistrita si al Primariei Comunei Livezile, aceasta din urma, punand la dispozitia clubului "Floris" sala de sport din Livezile.

Evenimentul a coincis cu ziua de nastere a antrenorului Florica Budusan, ocazie cu care a avut alaturi peste 40 de arbitri si antrenori din elita FRDS (Federatia Romana de Dans Sportiv), in frunte cu presedintele acesteia, Vasile Gliga. Momentul aniversar a fost omagiat cu emotie de membrii formatiei titulare, care a reprezentat Romania la Campionatele Mondiale pentru Formatii timp de 10 ani consecutiv, ducand mai departe renumele dansului sportiv romanesc si al Bistritei, fostii campioni nationali care in prezent sunt studenti sau absolventi de facultati de elita din tara si care au fost prezenti in sala, alaturi de parintii lor si impreuna cu copiii acestora.

Momentul a fost onorat de prezenta la Gala Festiva a presedintelui Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan, a directorului Palatului Culturii Bistrita, prof. dr. Dorel Cosma si a gazdei concursului din acest an, primarul comunei Livezile, Traian Simionca. In semn de respect si recunostinta pentru generatiile de dansatori care timp de 35 de ani au contribuit la promovarea judetului Bistrita-Nasaud in tara si in lume, Emil Radu Moldovan a inmanat antrenorului Florica Budusan o diploma aniversara.

Concursul National de Dans Sportiv "Cupa Floris", editia a 43-a s-a desfasurat sambata, 18 mai 2019, in 4 programe, insumand peste 500 de sportivi din 46 de cluburi din tara, care au evoluat in 52 de concursuri la diferite varste, clase de valoare sportiva si sectiuni. Castigatorii au primit diplome, medalii si cupe, iar doua dintre concursuri au primit si premii in bani, este vorba de  categoria Open Latino 12-15 ani si Open Latino peste 16 ani.

Cupa de Formatii editia a 8-a care s-a derulat duminica, 19 mai 2019, a numarat prezenta a 26 de formatii la care au evoluat 350 de sportivi din 7 centre din tara dupa cum urmeaza: Liceul de Coregrafie si Arta Dramatica "O. Stroia" - Cluj Napoca, antrenor Luminita Toader; Clubul "Mini Maxi Dance Club" - Sighetu Marmatiei, antrenori Cristina si Gabor Kövy; Clubul de Dans Sportiv "Potaissa" - Turda, antrenori Diana si Alin Miron; A.C.D.S. "Apollo" - Targu Mures, antrenor Alexandru Bentea; Scoala de Balet "Ovidiu Danci" - Bistrita; Clubul "Stibina" Tautii Magherausi - Maramures, antrenor Florentina Kovacs; Clubul de Dans Sportiv "Floris" - Bistrita, antrenori Florica Budusan si Horatiu Berengea.

Anul acesta CDS "Floris" a participat cu patru formatii competitionale si 2 formatii demonstrative, cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani si obtinand trei locuri I si un loc III, astfel: sectiunea Standard - locul I - formatia "Noua Generatie", sectiunea Dans de Linie - locul I - formatia "Viata unui marinar", sectiunea Traditionale Internationale - locul I - formatia de dans country, sectiunea Fantezie - locul III - formatia Michael Jackson. Coregrafia si instruirea sportivilor au fost asigurate de antrenorii Florica Budusan si Horatiu Berengea.

Conform traditiei, concursurile organizate de CDS "Floris" au, la fiecare editie, elemente de noutate. Anul acesta evenimentul a fost unul jubiliar, centrat pe aniversarea a 35 de ani de existenta a clubului, ocazie cu care s-au organizat un seminar de Open Basic pentru perfectionarea arbitrilor, la care au luat parte 40 de arbitri din FRDS, seminarul fiind coordonat de catre prof. Dimitri Strelnik din Bucuresti.

Pe parcursul celor 2 zile de concurs a rulat in permanenta pe un ecran luminos un istoric cu cele mai valoroase momente din arhiva de aur a clubului "Floris".

Despre aceasta editie, antrenorul Florica Budusan afirma: "Pentru mine acest club este copilul meu de suflet si m-am straduit in permanenta sa-l pun in valoare, pentru ca sportivii "Floris" sa fie mandri ca-i apartin. Acum, la 35 de ani de istorie in dansul sportiv romanesc, consider ca nimic n-a fost in zadar. De cate ori primesc telefoane, vizite si multumiri de la fostii si actualii sportivi, stiu ca am contribuit si eu la formarea lor ca oameni. In prezent, am alaturi de mine un antrenor in formare, pe Horatiu Berengea, care iubeste dansul si copiii, a fost multiplu campion national si am speranta ca va duce mai departe cu cinste numele clubului "Floris", Bistrita. Asta este, din punctul meu de vedere, o reusita. La multi ani "Floris"!"

La sustinerea evenimentului si-au dat concursul sponsorii Cofetaria "Marisan", S.C. RAM FROST, S.C. REVOX SRL si colectivul de parinti al clubului.

Parteneri in desfasurarea concursurilor au fost Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud, Primaria Municipiului Bistrita si Primaria Comunei Livezile.

Clubul de Dans Sportiv "Floris", Bistrita, multumeste tuturor pentru sprijinul acordat!

Aurelia Hiruta

 

0 comentarii5705 vizualizări23 mai 2019
rss 2.0
rss 2.0