Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Vineri 27 Noiembrie 2020 - 11338 vizitatori azi
BISTRITA - LEAGANUL GIMNASTICII MASCULINE.

Acest mic articol este despre o intalnire de lucru dar si de suflet, in egala masura! Alexandru Dorobantu, antrenor la KTV CHEMNITZ, Germania se afla la Bistrita in cantonament la invitatia fostului sau antrenor, LIVIU POP. Unicul copil al familiei Dorobantu venea la Bistrita in clasa a VII- a, de la clubul STEAUA. Parintii lui, oameni intelepti, au inteles ca iubire inseamna sa lasi copilul sa-si urmeze visul! Timp de 6 ani bucuresteanul Alexandru Dorobantu a reprezentat cu succes Bistrita in concursuri aducand peste 40 de medalii, majoritatea de AUR. 

Cu toate rezultatele obtinute nu a fost acceptat in lotul de juniori al tarii care functiona la Bistrita. Dupa absolvirea liceului ( L.P.S. BISTRITA) se intoarce la Bucuresti, unde urmeaza cursurile facultatii de sport dar incepe si activitatea de antrenor la o gradinita, locul de unde a inceput si el ca gimnast. La invitatia unui prieten, antrenorul Dan Crainic, stabilit de multi ani in Germania, pleaca si el in Germania. Pe Dan Crainic l-a cunoscut la Bistrita, ca gimnast, datorita Concursului International "CUPA BISTRITA" organizat de Liviu Pop, concurs devenit o traditie. De 6 ani, Alexandru Dorobantu munceste cu pasiune la clubul KTV CHEMNITZ din Germania unde a reusit sa trimita 4 gimnasti in lotul de juniori al Germaniei, a participat cu echipa sa la multe concursuri, cel mai important fiind Universiada de al TAIPEI.

Revenirea la Bistrita este foarte emotionanta pentru el. Nu e lucru putin sa te revezi cu antrenorul tau de suflet in ipostaza de colegi de munca, sa impartasesti experienta dintr-o noua perspectiva, sa-ti revezi prietenii si colegii RAZVAN OMETITA si GABRIEL PETRAS - ajunsi si ei antrenori, pregatiti sa preia si sa duca mai departe gimnastica bistriteana.

Gimnastii clubului KTV CHEMNITZ - Taimur Abdullah, Arthur Bespaluk, Edward Eckert, Till Schadlieh si Fabrice Szakal, alaturi de antrenorii lor - Alexandru Dorobantu si Kay Uwe, se simt fantastic la Bistrita. Fac doua antrenamente pe zi dar viziteaza si orasul, Alexandru vrea sa le arate unde s-a format el ca gimnast dar si sa revada locurile in care a trait o buna parte a adolescentei sale!

Bun organizator, Liviu Pop, ajutat de "discipolii" sai, RAZVAN OMETITA si GABRIEL PETRAS, a pregatit pentru joi, 22 august, relaxare la obiectivele turistice mult indragite din judetul nostru, Castel Dracula Tihuta si Colibita-marea de la munte.

Sambata, 24 august are loc concursul de incheiere al pregatirii comune (antrenamente) efectuate timp de o saptamana.

Multumim pentru sprijinul acordat in realizarea acestei activitati D.J.T.S. Bistrita prin dir. Constantin Florian si Anghel Zapartan, C.S.M. Bistrita, prin dir. Adrian Moldovan, L.P.S Bistrita prin dir. Mircea Gatej si nu in ultimul rand, colegilor Augustin Pop si Mirela Vug.

 

Cu mare drag si respect, familia POP LIVIU si MARIA

( L.P.S Bistrita; Sc. Gimn. Nr. 1 Bistrita)

0 comentarii7294 vizualizări23 august 2019
rss 2.0
rss 2.0