Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Miercuri 03 Martie 2021 - 10148 vizitatori azi
ACF Gloria 1922 Bistrita- aducem la cunostinta opiniei publice o serie de precizari.

Pentru o mai buna cunoastere si intelegere a evenimentelor petrecute in ultima vreme in legatura cu echipa de fotbal ACF Gloria 1922 Bistrita, aducem la cunostinta opiniei publice o serie de precizari.

Conform prevederilor Manualului de Licentiere, ACF Gloria 1922 Bistrita a depus documentatia necesara pentru licentiere in termen - 23 martie a.c.

Prima instanta, Comisia de licentiere a FRF, a acordat clubului nostru licenta pentru sezonul 2011/2012 al Ligii I, dar Comisia de Apel a Administratiei Nationale de Licentiere, urmare a sesizarii directorului de licentiere, a decis in mod abuziv retragerea licentei, fara a lua in considerare litigiul dintre ACF Gloria 1922 Bistrita si Administratia Finantelor Publice a judetului Bistrita-Nasaud.

Dezaprobam incoerenta deciziilor instantelor FRF: prima instanta a acordat licenta, cealalta ne-a refuzat-o (decizie finala si inatacabila, dupa cum s-a transmis), facand publica decizia intr-o conferinta de presa, inainte de a fi comunicata catre club. Ulterior, in sedinta Comitetului Executiv al FRF, o hotarare de mentinere in Liga I, decisa prin vot, a fost anulata samavolnic, iar clubului ACF Gloria 1922 Bistrita "i s-a oferit libertatea" de a o ataca la Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne.

Justificarea Comisiei de Apel: datorii restante catre finantele statului.

Pentru a stinge litigiul cu Administratia Finantelor Publice si obligatia restanta, ACF Gloria 1922 Bistrita a transferat catre alte cluburi, contra plata, trei jucatori de baza: Lukasz Szukala, Sebastian Achim si Liviu Bajenaru. Este, din pacate, tardiv, iar potentialul echipei a scazut.

Desi din punct de vedere sportiv cat si al celorlalte criterii de licentiere clubul nostru a promovat cu brio, "fair-play-ul financiar" nu a putut fi atins. In situatia in care clubul ar fi fost un pic sprijinit financiar in urbea noastra, licentierea era onorata fara repros.

Cu speranta ca fortele si pasiunile locale se vor coagula pe deplin, echipa si administratorii sai sunt hotarati sa revina in postura cu care i-au obisnuit timp de 21 de ani pe iubitorii fotbalului.

In consecinta, ACF Gloria 1922 Bistrita s-a adresat Tribunalului Arbitral al Sportului de la Lausanne, de la care asteptam un raspuns, iar stafful tehnic si echipa reprezentativa se pregatesc pentru ambele variante (Liga I si Liga a II-a).

ACF Gloria 1922 Bistrita

0 comentarii2261 vizualizări23 iunie 2011
rss 2.0
rss 2.0