Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Luni 01 Martie 2021 - 16462 vizitatori azi
"Sport in natura, mod de educatie si dezvoltare personala" .

Asociatia PROEDUSAN, deruleaza  in perioada 10.11.2020-28.11 2020 proiectul " Stil de viata sanatos,  mod de educatie si dezvoltare personala", proiect castigat in cadrul Concursului Local  de Proiecte de Tineret din cadrul  Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Bistrita-Nasaud.

Proiectul propus, "Stil de viata sanatos,  mod de educatie si dezvoltare personala"

 are ca scop stimularea a 20 de tineri din judetul Bistrita-Nasaud  asupra a trei aspecte esentiale pentru dezvoltarea lor personala si profesionala, mai exact :

  1. Invatarea prin prezentari, dezbateri, exemple proprii si educatie nonformala despre beneficiul stilului de viata sanatos si despre impactul psihologic al pandemiei Covid-19 ,
  2. Implicarea tinerilor in activitati destinate lor ca o modalitate de dezvoltare personala si profesionala,
  3. Puterea exemplului de vointa si reusita prin prezentarea si invatarea unor exercitii de autoaparare (arte martiale, judo). Abordarea artelor martiale trebuie facuta fara nici un fel de complex legat de infatisare, lipsa de forta fizica sau timiditate" nimeni nu s-a nascut puternic ca un tigru si iute ca un soim! ".

 

Obiectivele  proiectului sunt :

  1. Stimularea  interesului a 20  de tineri de a participa la activitati de educatie non-formala pe perioada desfasurarii activitatilor de informare sia celor sportive (  cinci zile ), ca o modalitate de dezvoltare personala si profesionala.
  2. Sustinerea sanatatii si calitatii vietii,abordarea psihologica a tulburarilor de alimentatie, impactul psihologic al pandemiei Covid-19  asupra tinerilor  pe perioada desfasurarii activitatilor de informare si sportive (  doua zile ) .
  3. Dezvoltarea abilitatilor de comunicare si relationare pentru un numar de 20  de tineri din judetul Bistrita-Nasaud ,  in perioada implementarii  proiectului (cinci zile).
  4. Imbunatatirea modalitatilor de petrecere a timpului liber, atat in grupuri organizate cat si in modalitati informale a 20 de tineri  pe perioada desfasurarii activitatilor de informare si sportive (  cinci zile ) .

Proiectul"Stil de viata sanatos, mod de educatie si dezvoltare personala" se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 14 si 35 de ani, care sunt interesati  de un stil de viata sanatos in vederea combaterii obezitatii , tineri care au apelat la nutritionisti sau se gandesc sa apeleze, tineri care nu sunt decisi  ce  sport sa practice , atat individual sau la diferite cluburi de pe raza judetului.

 

 Cu multumiri !

  Asociatia PROEDUSAN                                            

 Reprezentant  legal,   Rus Maria

 

.

 

 

Precizari. 

Fundatia PRO NATURA Bistrita deruleaza  in perioada 10.11.2020-25.11 2020 proiectul "Sport  in  natura,  mod de educatie si dezvoltare personala" proiect castigat in cadrul Concursului Local  de Proiecte de Tineret din Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Bistrita-Nasaud.

Proiectul propus, "Sport  in  natura,  mod de educatie si dezvoltare personala"

are ca scop atragerea tinerilor cu abilitati sportive, iubitori de munte spre a   parcurge module tehnice specializate - alpinism,  orientareturistica.

            Prin proiectul" Sport in  natura,  mod de educatie si dezvoltare personala  se urmareste si   organizarea unei/tabere unde se vor invata elemente de  supravietuire montana, aprinderea focului si imbogatirea cunostintelor despre flora, fauna sau geografia zonei.

 

Obiectivele  proiectului sunt : 

Stimularea interesului a 35 de tineri de a participa la activitati de educatie non-formala pe perioada desfasurarii  taberei  ( 4 zile) ca o modalitate de dezvoltare personala si profesionala.

Sustinerea si imbunatatirea sanatatii si calitatii vietii, prin efort fizic moderat a 35 de tineri pe perioada desfasurarii taberei ( 4 zile).

Dezvoltarea spiritului de echipa ,adaptarea la diverse situatii si imbunatatirea modului de reactie la provocari in randul a 35 de tineri pe perioada desfasurarii taberei ( 4 zile).

Imbunatatirea oportunitatilor de petrecere a timpului liber, atat in modalitati organizate   cat si in modalitati informale a 35 de tineri pe perioada desfasurarii taberei ( 4 zile).

 

Proiectul ,Sport in natura", mod de educatie si dezvoltare personala" se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 14 si 35 de ani.

 

Cu multumiri !

Reprezentant  legal

 Fundatia PRO NATURA Bistrita

SangeorzanRadu 

0 comentarii2422 vizualizări06 noiembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0