Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Sambata 06 Martie 2021 - 6666 vizitatori azi
Joi, 14 iulie 2011, a fost zi de relaxare pentru gimnasti.

Daca antrenamentele lor se desfasoara in sala este clar ca au nevoie de aer curat. Si unde te duci in acest caz??? La munte, fireste!!!! Dupa micul dejun gimnastii au plecat la Piatra Fantanele, la cabana Liceului cu Program Sportiv, dotata cu o mica baza sportiva. Primul popas a fost la Castelul Dracula. Au fost foarte impresionati de istoria locului, au coborat si in sala lui Dracula si au cumparat carti si vederi pe care le-au scris pentru a le trimite prietenilor. Au vizitat apoi targul din apropierea castelului si apoi au urcat la manastire. Totul s-a petecut intr-o atmosfera de calm si buna dispozitie. A urmat masa de pranz la cabana LPS BISTRITA si odihna pasiva sau activa dupa cum a ales fiecare. La masa antrenorii s-au asigurat mai intai ca gimnastii au tot ce trebuie, asa cum fac si antrenorii bistriteni, si apoi s-au asezat sa serveasca si ei masa. Au mancat produse romanesti, au baut apa plata si apoi fructe. Ce activitati au facut? Joc cu mingea, tenis de masa, table, sah, si un joc pe care il joaca si copii nostrii ( tari, orase, munti, ape, plante, animale.....) care vad ca este universal.Antrenorii au discutat despre scoala de gimnastica bistiteana si cea de Monaco iar antrenorul Liviu Pop a facut masaje de relaxare sau rezolvarea unor probleme minore ca vene incalecate, usoare entorse care apar in timpul antrenamentelor si la care este foarte priceput. A urmat cina pregatita pe gratar in stil romanesc si tarziu cand deja crucea imensa de la manastire lumina peste culmile muntilor iar castelul Dracula se scalda in luminai rosie, ne-am intors in Bistrita. Sa nu uitam ca a fost ziua nationala a Frantei pentru care au ciocnit un pahar de bere! Vineri e zi de munca, doua antrenamente, pentru ca sambata va fi concursul. Le urez succes tuturor! Sa nu uit un lucru important, concluzia zilei: o zi reusita dar care mi-a amintit un lucru dureros. Am fost intrebati de ce nu avem aeroport la Bistrita??? Au spus ca avem atatea frumuseti (si au vazut doar pasul Tihuta) dar nu stim sa le folosim!!!!!!!!!!

Judetul nostru ar putea trai foarte bine doar din turism!!!!!!!!!!!!!! Pentru aceasta ne-ar trebui doar un aeroport ca ceva pensiuni sunt si s-ar dezvolta pe parcurs ( parerea mea!) Ce ati fi raspuns la aceasta intrebare????

  Din seria "stiati ca":

- gimnastii sunt printre cei mai disciplinati sportivi?

- e o reala placere sa calatoresti sau sa mergi in cantonament cu ei? Sunt calmi, nu urla, respecta regulile stabilite la inceput, nu e nevoie sa tot repeti.

- gimnastica cere multa atentie, concentrare din partea gimnastul pentru a-si controlo pozitia corpului tot timpul, altfel cea mai mica gresala poate duce la ratare sau mai grav la accidente?

- francezii se saluta si se pupa pe fata la intalnire si la despartire chiar daca se intalnesc de mai multe ori pe zi? Si fac aceasta si cu noi. Nu am fost surprinsa, stiam aceasta din parteneriatul cu cei din Besancon. Atingerea celuilat este un mod de a-ti exprima nu numai afectiunea dar si sentimentul de relationare placuta, pasnica, un mod de a exprima nonviolenta zic eu.

- parteneriatele cu strainatatea, concursurile internationale, nu numai ca duc la progres sportiv dar formeaza si competente lingvistice sportivilor?

 

                                                                                                prof. MARIA POP

 

0 comentarii3339 vizualizări15 iulie 2011
rss 2.0
rss 2.0