Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Sambata 04 Iulie 2020 - 10988 vizitatori azi
Turul ciclistic Bistrita-Colibita, o victorie impotriva nepasarii administratiei locale bistritene.

La sfarsit de saptamana aproape 50 de biciclisti au participat la un tur-plimbare pe traseul Bistrita-Colibita si retur la care au venit peste 30 de bistriteni cu varste cuprinse intre 14 si 55 de ani, 2 tineri biciclisti din muncipiul Cluj-Napoca care au tinut special sa participe la acest tur, precum si aproximativ 15 biciclisti de pe Valea Bargaului care s-au alaturat sporadic grupului. Plecati in jurul orei 09.00 dimineata din Bistrita, biciclistii au facut prima oprire intr-o parcare din centrul localitatii Livezile unde si-au reumplut bidonasele cu apa si au fost serviti de catre organizator cu fructe. Urmatoarea oprire a fost in centrul localitatii Josenii Bargaului unde dupa aproximativ 16 kilometri de pedalat a fost necesara o reimprospatare a fortelor prin servirea participantilor cu dulciuri oferite de catre un sponsor generos in persoana ecologistului Marius Balan. Grupul biciclistilor bistriteni s-a oprit pe urma la Prundu Bargaului unde pe langa apa, au mai primit fructe si dulciuri din partea organizatorului. Penultima oprire inainte de Colibita a fost la iesirea din Bistrita Bargaului unde au fost servite biciclistilor dulciuri si a fost facuta o rehidratare pentru a putea participa la cea mai dificila catarare de pe traseu si anume urcarea pe serpentinele ce duc deasupra barajului de la Colibita.

Dupa aproximativ 3 ore de la plecarea din municipiu, grupul biciclistilor a ajuns fara probleme sau incidente sus la barajul de la Colibita, pe traseu fiind inregistrate doar 2 pene de cauciuc, acestea fiind rezolvate relativ rapid cu ajutorul asistentei tehnice asigurate de organizator dar si cu echipamentul din dotarea biciclistilor experimentati, pregatiti pentru asemenea situatii. De mentionat ca dupa 40 de kilometri de pedalat si dupa urcarea dificila pe barajul de la Colibita, nu a ramas nimeni de grup, toti participantii la turul plimbare ajungand in bune conditii la destinatie, inclusiv domnisoarele si doamnele care au participat la aceasta actiune sportiva. Dupa interviurile si filmarile acordate televiziunilor locale TV Bistrita si AS TV, reprezentate de Geta Sangeorzan si Ioan Baca, ciclistii au facut o tura prin Colibita pe tot traseul asfaltat pana spre capatul lacului.

La intoarcere, sub baraj, biciclistii au oprit la masa de pranz, in zona Soimul, unde au fost asteptati cu un delicios gulas si bauturi racoritoare de catre primarul comunei Bistrita Bargaului - Vasile Laba care a sponsorizat masa si gustarile oferite la pranz tuturor biciclistilor. Dupa o masa copioasa, biciclistii bistriteni au coborat spre Bistrita facand de aceasta data doar 2 opriri, prima la Prundu Bargaului si a doua la Livezile intre timp mai avand de rezolvat doar o singura pana de cauciuc. Revenirea la Bistrita a avut loc in jurul orei 19.00 pe traseu nefiind inregistrate incidente de nici o natura mai ales ca organizatorul actiunii a oferit la plecare tuturor biciclistilor o copie a codului rutier si a normelor de aplicare privind circulatia biciclistilor pe drumurile publice in special cu obligativitatea purtarii castii de protectie si echiparea bicicletei cu mijloacele de semnalizare.

Organizatorul acestei actiuni a fost jurnalistul Marius Chiuzan de la Bistritanews.ro , in colaborare cu TV Bistrita care a oferit o masina de insotire si mai multe bidoane cu apa plata, alaturi de Directia pentru Tineret si Sport care a oferit o masina de insotire pentru asistenta tehnica si tricouri pentru promovarea ciclismului. Printre cei care i-au ajutat pe ciclisti se numara si ecologistul Marius Balan care a sponsorizat personal o parte din dulciurile oferite biciclistilor dar mai ales primarul din Bistrita Bargaului, Vasile Laba care a sponsorizat masa de pranz.

 

Turul Ciclistic a fost realizat cu scopul de a promova mersul pe bicicleta, ecologia, valorile si frumusetile turistice de pe Valea Bargaului, miscarea, sportul dar si pentru petrecerea in mod placut a unei zile fara a apela la calculator sau televizor.

In final, toti participantii si-au aratat dorinta de participare la urmatoarele tururi rutiere prin judetul nostru si si-au aratat regretul fata de neimplicarea autoritatilor municipale in realizarea de facilitati pentru ciclisti, de genul: piste, indicatoare, suporti pentru biciclete in fata institutiilor publice, dar si restrictionarea accesului auto in anumite zone ale orasului care sa ramana deschise doar ciclistilor si altor categorii de sportivi.

 

 

Adrian S. Chiuzan.

1 comentariu1988 vizualizări28 septembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0