Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Duminica 18 Aprilie 2021 - 14587
ANALIZA SI PROIECTARE A ACTIVITATII DJST- BN.

Raport privind activitatea Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Bistrita-Nasaud in anul 2011.  a)Sport. Anul 2011 a fost un an de mare importanta pentru activitatea sportiva a judetului Bistrita-Nasaud prin faptul ca a fost un an preolimpic, an in care au avut loc competitii majore pentru calificarea la Jocurile Olimpice de vara - Londra 2012.

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bistrita-Nasaud, institutie publica deconcentrata a Ministerului Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului si a Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, a constituit principalul rol de coordonare, control si indrumare, a intregii activitati pentru sport si tineret din judetul Bistrita-Nasaud.

            Intreaga activitate sportiva a avut la baza Legea Educatiei Fizice si Sportului 69/2000,  Programul de dezvoltare al sportului judetean pentru perioada 2009-2012, Programul de dezvoltare al judetului pentru 2009-2012 emis de Institutia Prefectului si Programul de activitate al DJST pentru anul 2011.

            Programele propuse, au fost concepute in consens cu Legea 69/2000 si HG 884/2001, OG 15/2010 si HG 776/2010, documente ce fac referire la organizarea si functionarea directiilor judetene pentru sport si tineret.

            In baza unei analize obiective, putem afirma cu responsabilitate ca anul 2011 in privinta rezultatelor este peste anul 2010, cu toate greutatile economice financiare cu care ne-am confruntat.

Ne-am desfasurat activitatea sportiva  in anul 2011 in stransa colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean, Directia Judeteana de Sanatate Publica, Inspectoratul Judetean de Politie si Jandarmi, Garnizoana Militara Bistrita, Academia Olimpica - filiala jud. Bistrita-Nasaud, Asociatiile judetene pe ramura de sport, Cluburi si Asociatii sportive,  Fundatii si ONG-uri.

            Facand un bilant printr-o radiografie a sportului judetean la 31 decembrie 2011 acesta se prezinta astfel:

La o populatie de 301425 locuitori (rezultate partiale dupa ultimul recensamant a populatiei din 2011) la nivelul judetului Bistrita-Nasaud  fiinteaza 9 asociatii judetene pe ramura de sport, 67 cluburi sportive de drept privat, din care 3 cluburi sportive de drept public, 133 de asociatii sportive fara personalitate juridica, din care 45 asociatii sportive scolare. Lista nominala a structurilor sportive este prezentata in anexa.

Sportivii legitimati cu viza pe 2011 sunt in numar de 3461 din care: 1038 copii, 1252 juniori si 1171 sportivi seniori, ce reprezinta un numar de  26 de ramuri de sport  si sunt pregatiti de 103 antrenori calificati si 101 instructori. De asemeni sunt in activitate un numar de 229 de arbitri.

Fiind la ora de bilant, dorim sa facem cunoscut ca sportivii judetului Bistrita-Nasaud in etapele finale ale campionatelor nationale si Cupa Romaniei au  cucerit 459 de medalii din care 110 la Cupa Romaniei si 349 in etapele finale ale campionatelor nationale.

Au fost promovati 79 de sportivi in loturile nationale din care 8 sportivi in loturile olimpice (gimnastica artistica -m, haltere si tenis de masa).

In plan international la principalele competitii oficiale (campionate mondiale, campionate europene, jocuri mondiale universitare, cupe mondiale si europene) sportivii judetului Bistrita-Nasaud au cucerit 43 de medalii, iar in competitii internationale cu caracter de verificare au fost cucerite 91 de medalii.

Aceste rezultate  au fost posibile numai datorita in primul rand al muncii cu profesionalism si pasiune a antrenorilor, precum: Sangeorzan Radu, Muti Marius, Brezoi Ionel, Dologa Vasile - arte martiale, Pantea Maria, Mihali Dragos, Magyarosi Edith, Zanca Ioan - atletism, Zapartan Nicolae - box, Budusan Florica - dans sportiv, Nicolae Manea - fotbal, Pasca Horatiu - handbal, Pop Liviu, Pop Augustin - gimnastica artistica, Saranciuc Mugur, Fatu Ovidiu, Chivu Adrian - haltere, Cotfas Lucian - sanie, Dragus Rodica - schi fond biatlon, Filipas Marian, Bulbuc Criatian, Podaru Mircea, Briciu Mihai - tenis de masa, etc.

            Cluburile sportive ce s-au implicat cu responsabilitate in realizarea principalilor indicatori de performanta ai judetului  in anul 2011 sunt: CSM Bistrita, LPS Bistrita, CS Karate Club Bistrita, CS Judo si Arte Martiale Bistrita, CS Dans Floris Bistrita, etc.

Fata de aceste cluburi devenite deja traditionale si-au facut tot mai pregnant prezenta structuri sportive precum: CS Somoto-racing Bistrita, CS Tiger Prundu Bargaului, CS Shotokan Dojo Nasaud, CS Palatul Copiilor, etc.

Portul de drapel al celor mai valoroase sectii de performanta, pot fii nominalizate ca fiind:

gimnastica artistica, halterele si tenisul de masa, toate de la CS Municipal Bistrita si fiecare sectie are cate 1-2 sportivi calificati pentru Jocurile Olimpice de vara - Londra 2012.

            Si in anul 2011 s-a continuat activitatea la nivelul celor trei centre nationale de pregatire olimpica a juniorilor la gimnastica, haltere si tenis de masa.

            Prin monitorizarea in permanenta a activitatii celor trei centre, am urmarit ca atat activitatea de pregatire cat si cea socio-profesionala  sa se desfasoare fara sincope.

            Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bistrita-Nasaud prin compartimentul sport si administrativ, s-au implicat cu responsabilitate  in organizarea in judetul Bistrita-Nasaud a unor etape din cadrul unor finale ale campionatelor nationale sau Cupa Romaniei la gimnastica artistica si ritmica,  la haltere si culturism, la arte martiale, judo, handbal, tenis de masa, etc.

            Cu rezultate bune si foarte bune s-au implicat prioritar asociatiile judetene pe ramura de sport.

            Asociatiile judetene pe ramura de sport s-au implicat in realizarea a majoritatii actiunilor competitionale din calendarul competitional, inclusiv la cele din cadrul Olimpiadei nationale ale sportului scolar.

            In promovarea olimpismului, a fair-playului, in lupta pentru combaterea violentei in sport, un rol aparte l-au avut actiunile initiate si desfasurate de Academia Olimpica filiala judetul Bistrita-Nasaud.

            Ca o cununa de lauri a intregii activitati desfasurate in anul 2011 la nivelul programului "Promovarea sportului de performanta", Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bistrita-Nasaud, conducatorii de cluburi si asociatii sportive, antrenorii si sportivii se pot declara multumiti prin faptul ca principalul obiectiv a fost indeplinit, si anume, calificarea la Jocurile Olimpice de vara - Londra 2012 a sportivilor Martin Razvan si Sancraian Gabriel - haltere, Berbecar Marius si Bataga Cristian - gimnastica artistica (m) si Crisan Adrian - tenis de masa.

            Lista, ramane deschisa pentru competitiile internationale cu caracter de verificare ce se organizeaza in primul semestru al anului 2012.

 

 

b). Analiza realizarii obiectivelor si indicatorilor din programul "SPORTUL PENTRU TOTI"

             Sportul pentru Toti, privit ca parte integranta a domeniului educational modern, impune o mai buna si responsabila implicare a tuturor factorilor cu atributii in activitatea de educatie fizica si sport.

Sportul pentru Toti, fiind un scop al sportului de masa urmareste in mod prioritar proliferarea   sanatatii, starea de bine, divertismentul si socializarea participantilor, constand astfel un stalp de temelie al politicii guvernului Romaniei, transpus in practica prin institutiile si structurile sportive abilitate.

In baza unor programe moderne  si viabile, cu o larga viziune pentru sanatate, a condus la un program in domeniu, bine si apreciat de toti  participantii si practicantii.

            DJST BN in activitatile sale, desfasurate in cadrul programului "Sportul pentru Toti"a avut colaboratori precum: Inspectoratul Scolar Judetean, Inspectoratul Judetean de Politie si Inspectoratul Judetean de Jandarmi, AJ Sportul pentru Toti, Directia Judeteana de Sanatate Publica, ACS Schreiner, CS Karate Club, o serie de primarii precum: Prundu Bargaului, Bistrita-Bargaului, Maieru, Sanmihaiul de Campie, Cetate, etc.

Prin calendarul sportiv al SPT, in anul 2011 au fost propuse un numar de 41 actiuni si au fost realizate 32 actiuni.

Programul national  "Miscare pentru sanatate" a fost si este in permanenta preocuparilor noastre.

Consideram, ca toate actiunile  si activitatile programate  au fost realizate  cu cea mai mare exigenta.

Referitor la colaborarea cu Federatia  Romana Sportul pentru Toti, apreciem ca atat DJST BN cat si AJ SPT au avut o legatura permanenta si o colaborare buna si foarte buna.

Ca principale  protocoale si conventii de parteneriat ce merita mentionate sunt cele cu Primaria comunei Bistrita-Bargaului in organizarea festivalului de ciclism montan "Colibita bike-fest",  cu CS Casa Ema  Bistrita si CS Schreiner Bistrita - cursuri de initiere la inot,  CS Karate Club Bistrita - cursuri de initiere la arte martiale, CS Tenis Elp - cursuri de initiere la tenis.

Prin grija unor colaboratori voluntari, Sala Polivalenta a fost gazda unei reusite  demonstratii de tenis de masa, actiune ce a purtat numele "Galaxia Campionilor".

Marea majoritate a competitiilor internationale sau interjudetene au fost organizate de catre DJST BN, in parteneriat cu alte structuri sportive sau institutii publice sau asociatii judetene pe ramura de sport.

Aici putem nominaliza si exemplifica actiuni competitionale precum: Cupa Bistrita - in memoriam Gheorghe Bozga - tenis de masa, Cupa Bistrita - arte martiale, gimnastica artistica (m), judo, handbal, tenis, dans sportiv, etc.

Calendarul sportiv, din cadrul Sportul pentru Toti a fost realizat in proportie de 80%, nerealizarile avand cauze obiective, lipsa fondurilor.

Consideram  ca DJST BN, in ultimii ani, a devenit un adevarat partener de intrecere pentru marea majoritate a structurilor din judet.

Un important castig in plan competitional este cresterea calendarului competitional in mediul rural unde consiliile locale, tot mai multe, pun la dispozitia competitorilor salile de sport construite prin program guvernamental.

 

 

 

c). Analiza realizarii obiectivelor si indicatorilor din programul " INTRETINEREA, FUNCTIONAREA SI  DEZVOLTAREA BAZEI MATERIALE SPORTIVE DIN JUDET"

             Program de importanta vitala pentru activitatea sportiva de masa, organizata sub egida "Sportul pentru Toti" dar de si mai mare importanta pentru sportul de performanta.

            In privinta bazei materiale DJST BN este competitiv pentru ramuri de sport precum: arte martiale, atletism, box, culturism, fotbal, gimnastica artistica,  gimnastica  ritmica, haltere, basseball, baschet, dans sportiv, handbal, volei, motocros, lupte, sah, schi biatlon, tenis, tenis de masa, go, etc.

            Din cauza lipsei de fonduri, in anul 2011, nefiind aprobat nici o lucrare la capitolul reparatii capitale sau investitii, exceptand Centrul de Excelenta pentru structuri sportive care a fost finalizat si  dat in folosinta in luna ianuarie 2012, nu s-au reusit alte lucrari.

            Desi a fost reinventariat patrimoniul preluat de la Directia Judeteana de Tineret, o serie de locatii sunt in continuare in foarte mare degradare: precum vechiul sediu din Bistrita al DTJ, Cabana de la Valea Blasnei, locatiile de la Valea Mare, Telciu si fosta tabara de la Colibita.

            Prin accesarea unor programe guvernamentale s-au reusit modernizari la o serie de baze sportive, unele finalizate, altele in curs de finalizare precum cele din Dumitra, Romuli, Bistrita-Bargaului, Prundu Bargaului, Lechinta, Mariselu, Arcalia, Telciu, Monor, Livezile, Sant, etc.

 •  In anexa, sunt nominalizate baze sportive, unitati de cazare si alimentatie a sportivilor, sali, terenuri, sau alte spatii omologate pentru competitii oficiale.
 •  Referitor la bugetul de venituri si cheltuieli, natura acestora se prezinta dupa cum urmeaza:

-         subventia aprobata 120000

-         cheltuieli - reparatii curente 125000

-         dotari 168219

 •  DJST BN are in evidenta un numar de 95 de baze sportive din care 3 in administrare proprie, respectiv Complexul Sala Polivalenta, Centrul de Excelenta pentru structuri sportive si terenul de la Colibita, in asteptarea unui complex sportiv.

 

d). Stadiul realizarii protocoalelor sau conventii de parteneriat cu primariile, inspectoratul scolar si alte institutii.

            In decursul anilor precedenti, au fost incheiate mai multe parteneriate si protocoale de colaborare care, o parte din acestea se deruleaza si azi.

            Aici trebuie amintite cele cu Inspectoratul Scolar Judetean, Facultatea de Educatie Fizica si Sport- extensia Bistrita, Consortiul pentru Educatie si Dezvoltare durabila "Romania Europeana" sau parteneriatul cu Directia Judeteana de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud.

            In anul 2011 DJST BN a incheiat 5 acorduri de parteneriat si protocol dupa cum urmeaza:

 • Parteneriat intre 13 institutii publice si ONG-uri pentru dezvoltarea proiectului "Cresterea accesului la servicii de preventie medicala primara pentru copii si adolescentii din Romania.Alimentatia sanatoasa si activitatea fizica in randul copiilorsi adolescentiilor din Romania si elaborarea "Planului judetean de actiune pentru anii 2011-2013 privind alimentatia sanatoasa si activitatea fizica"
 • Acord de parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog BN (ANA) pentru sprijinirea activitatii de promovare si derulare a proiectelor de prevenirea consumului de droguri .
 • Protocol de colaborare cu Colegiul National Andrei Muresanu din Bistrita - pentru promovarea ariei educational culturale in randul tinerilor.
 • Protocol de colaborare cu Inspectoratul Judetean de Politie - pentru reducerea delingventei juvenile si a victimizarii minorilor.
 • Protocol de colaborare cu ITRSV-BN, CPECA-BN, Fundatia Inocentii si asociatiile Ascendent, Moralia pentru Romania si Impact. Scopul acestui parteneriat il constitue dezvoltarea de proiecte comune intre DJST-BN si ONGT  din municipiul Bistrita care implica in activitatea lor voluntari.

 

e). Organizarea si derularea calendarului sportiv local si judetean.

Calendarul sportiv, local, judetean, national si international este unul din principalele obiective si preocupari a activititatii sportive, este principala unitate de masura privind verificarea periodica a evolutiei performantelor fiecarui sportiv in parte sau a fiecarei echipe.

Intrecerea sportiva, face obiectul Calendarului Sportiv, acesta fiind si un mijloc principal al procesului de pregatire si evaluare.

In anul 2011, DJST BN impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean, asociatiile judetene pe ramura de sport, cluburi si asociatii sportive, ONG-uri, si-au propus organizarea a 166 actiuni competitionale, din care s-au reusit doar 140 actiuni.

Au fost finantate din subventie 90 competitii iar din venituri proprii 41, rezultand un cost mediu de 2446 lei/competitie.

Principala cauza a nerealizarii la nivelul calendarului sportiv a fost subfinantarea si lipsa transferurilor nerambursaabile pentru structurile sportive de drept privat, asociatii judetene pe ramura de sport, cluburi sportive.

DJST BN a reusit atragerea mai multor consilii comunale si orasanesti in organizarea unor competitii, mutand astfel o parte din locatia din municipiul Bistrita in judet (Bistrita-Bargaului, Prundu Bargaului, Lechinta, Romuli, Maieru, Cetate, Nasaud, etc.)

O atentie aparte, a fost acordata etapelor locale, judetene si interjudetene a competitiilor scolare  ce se desfasoara sub genericul "Olimpiada nationala a sportului scolar" unde un aport important l-au avut si asociatiile judetene pe ramura de sport  (atletism, handbal, fotbal si tenis de masa).

Suntem constienti ca in prezent sportul scolar a ramas singurul izvor de selectie pentru sportul de performanta, fapt ce necesita o mai buna colaborare intre profesorul de educatie fizica de la catedra si antrenorul sau specialistul de la sectia de performanta.

 DJST BN prin compartimentuul sport si administrativ s-a implicat  cu toate parghiile de care a dispus in acordarea sprijinului necesar federatiilor nationale, structurilor sportive, in organizarea competitiilor sportive pe raza judetului, de asemeni au fost acordate o serie de facilitati la Sala Polivalenta, prin asigurarea asistentei medicale, acordarea de diplome, trofee si premii.

Si pe fondul austeritatii bugetului pentru calendarul sportiv international, acesta s-a rezumat doar la Cupa Bistrita - in memoriam Gheorghe Bozga- tenis de masa si intalnirea bilaterala de gimnastica artistica cu o echipa din Germania purtand numele acelasi "Cupa Bistrita".

Pentru a da alta conotatie calendarului sportiv international al judetului se impune constituirea unor comandamente in care, pe langa structurile sportive sa faca parte si oficialitati din conducerea judetului si a primariilor care astfel sa poata sprijini actiunile in cauza in primul rand din punct de vedere material.

Consideram necesar, realizarea unor protocoale si parteneriate de pregatiri comune si reciproce, prioritar la ramurile sportive devenite traditionale si cu rezultate recunoscute in plan international precum la: handbal juniori, dans sportiv, arte martiale, fotbal copii si juniori, haltere, gimnastica artistica (m), schi biatlon si tenis de masa, ramuri de sport unde dispunem de o baza materiala competitiva.

 

f) Situatia sportului scolar din judet si propuneri de optimizare a acestuia.

Prin desfiintarea din viata sociala si sportiva a unor segmente precum UTC-ul, Pionierii, Cooperatia si Sindicatele, sportul scolar a ramas singur.

In anul scolar 2010-2011 reteaua scolara din judetul Bistrita-Nasaud a inregistrat un numar de 413 unitati scolare cu 208 profesori de educatie fizica si sport titulari si 26 cadre didactice suplinitoare.

In sistemul de invatamant, fiinteaza 45 de asociatii sportive scolare din care 9 au fost constituite in anul 2011.

De-a lungul anilor in judetul Bistrita-Nasaud  s-au construit 18 sali de sport prin program guvernamental si date in administrare scolilor din localitatile respective (lista nominala in anexa)  iar doua se afla in constructie urmand  a fii finalizate in acest an 2012, in localitatile Sant si Livezile.

In afara calendarului sportiv din cadrul ONSS, binestructurat, Inspectoratul Scolar Judetean, sub conducerea inspectorului de specialitate impreuna cu mebrii consiliului consultativ, au organizat o serie de alte competitii reusite precum Crosul Gabriela Szabo, Memorialul Maria Cioncan, Ziua Olimpica, Cupa 8 Martie, Cupa 1 Iunie, etc.

In anul scolar 2010-2011 au fost prezenti cu rezultate bune si foarte bune un numar de 14 profesori de educatie fizica si sport, in etapele finale ale ONSS.

In colaborare cu Liceul cu Program de Educatie Fizica si Sport s-a reusit calificarea in calitatea de instructori a unui numar de 92 de absolventi la ramuri de sport: atletism, handbal, volei, fotbal, gimnastica si schi biatlon.

Apreciem ca buna si foarte buna relatia de colaborare intre DJST BN cu Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud.

 

g) Situatia constituirii asociatiilor judetene pe ramura de sport, precum  si a asociatiilor sportive fara personalitate juridica.

In judetul Bistrita-Nasaud fiinteaza un numar de 9 asociatii judetene pe ramura de sport si anume: AJ Arte Martiale, AJ Atletism, AJ Fotbal, AJ Gimnastica, AJ Handbal, AJ Haltere, AJ Schi-Biatlon, AJ Tenis de Masa si AJ Sportul pentru Toti.

Cu exceptia AJ Haltere ce are activitate doar de imagine, toate celelalte sunt implicate cu responsabilitate in activitatea sportiva a judetului Bistrita-Nasaud din toate punctele de vedere.

Intrucat o parte din asociatiile judetene pe ramura de sport nu au o relatie corespunzatoare cu federatia nationala (se intalnesc doar o data la 4 ani cand au alegerile), tot mai greu reusim sa constituim noi asociatii judetene.

Privind constituirea asociatiilor sportive fara personalitate juridica, la 31 decembrie 2011 au fost in evidentele noastre un numar de 133 asociatii sportive, din care 45 scolare si 13 asociatii sportive fara personalitate juridica, constituite in anul 2011.

Pentru perioada urmatoare, consideram necesar ca la nivelul fiecarei comune sa se constituie cel putin o asociatie sportiva fara personalitate juridica si cate una scolara.

Compartimentul sport din cadrul DJST BN va fii prezent in continuare cu tot sprijinul necesar pentru constituirea atat a asociatiilor judetene pe ramura de sport cat si a asociatiilor sportive fara personalitate juridica.

 

h) Situatia si modul de functionare a sistemului de medicina sportiva si asistenta medicala in judet  (asistenta medicala la antrenamente si competitii, acordarea avizului medical, etc.)

Cum reiese din statistici, performantele sportive, se autodepasescde la an la an, unde o contributie insemnata o are medicina sportiva.

Suntem convinsi si constienti ca din echipa de tehnicieni ce pregatesc marii performeri nu are voie sa lipseasca: medicul sportiv, nutritionistul, psihologul, maseurul, coregraful, etc.

Acest segment (medicina sportiva) de importanta covarsitoare pentru sportul de performanta, in judetul Bistrita-Nasaud se desfasoara cu o serie de  dificultati si anume: lipsa unui spatiu adecvat pentru astfel de activitati, lipsa aparaturii de specialitate, lipsa cadrelor de specialitate (este in activitate un singur medic specialist dar si acesta se afla in pensie).

Consideram cu responsabilitate ca medicina sportiva a fost mult neglijata in ultima perioada, fapt ce a condus la o plafonare a activitatii.

In prezent reusim cu dificultate sa asiguram asistenta medicala  la principalele competitii, dar efectuarea unor teste in cadrul orelor de antrenament momentan este aproape imposibila din cauza cadrelor insuficiente si a aparaturii.

La ora actuala avem la nivelul judetului Bistrita-Nasaud peste 3500 sportivi legitimati, sportivi ce necesita cel putin de doua ori pe an avize medicale ce implica si o serie de  circuite care ingreuneaza mult aceste controale medicale.

Consideram ca prin reintroducere in grila de rezidentiat a medicinei sportive si darea in folosinta a Centrului de Excelenta pentru structuri sportive din municipiul Bistrita, intr-un timp foarte scurt medicina sportiva isi va relua locul acolo unde-i este destinat, cu acordarea importantei ce i se cuvine.

 

i)  Aprecierea si evaluarea activitatii personalului cu atributii in domeniu.

 In conformitate cu statul de functii al DJST BN aprobat de Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, functioneaza  cu rezultate bune si foarte bune, compartimentul sport fiind acoperit de specialisti in domeniu.

Fiecare membru  al compartimentului sport este nominalizat cu responsabilitati ce cuprind  intreaga paleta de activitati din domeniul activitatii sportive, respectiv responsabilitati pe asociatii judetene pe ramura de sport, cluburi si asociatii sportive, calendar sportiv, medicina sportiva, pe factor cu atributii in sport, etc.

Nu au fost probleme cu cadrele salariate din cadrul DJST BN pana in prezent si nici atunci cand acestea au desfasurat activitati suplimentare sau nu au fost in consens cu fisa postului.

Privind evaluarea personalului salariat al DJST BN pentru anul 2011 o apreciem ca buna si foarte buna, tinand cont de rezultatele activitatii sportive per intreg judet in anul 2011.

Daca in alte domenii de activitate este posibila acordarea de premii si stimulente,  consideram necesara revizuirea  posibilitatilor de acordare  a acestora si pentru o parte din salariatii DJST, cu prioritate pentru cei implicati in activitatile competitionale care de regula sunt programate si se desfasoara in zilele libere, de regula sambata si duminica.

 

j. Masuri si modalitati de indrumare si control in teritoriu

In baza unui program de indrumare si control bine definit, stabilit la inceputul anului 2011, asociatiile judetene pe ramura de sport, principalele cluburi si asociatii sportive, baze sportive, modul de desfasurare a competitiilor din calendarul sportiv judetean, prezenta la competitiile organizate de federatiile nationale pe ramura de sport si nu in ultimul rand,  activitatea celor 3 centre nationale de pregatire a juniorilor la gimnastica, haltere si tenis de masa.

Au fost urmarite si verificate efectivele de sportivi prezenti la antrenamente, conditiile de pregatire, problemele socio-profesionale ale sportivilor si antrenorilor, respectarea documentelor de planificare si a strategiilor de pregatire impuse de federatiile nationale pe ramura de sport, etc.

In anul 2011, nu ne-am confruntat cu probleme deosebite deosebite atat in privinta disciplinara cat si in respectarea programelor de pregatire.

Cu toate acestea, constatam ca in continuare persista un numar scazut de sportivi atat din punct de vedere numeric cat si al valorii acestora la ramurile de sport: atletism, box, culturism, haltere, handbal senioare, schi fond si biatlon, judo si sanie.

 

k. Relatia si sprijinul acordat de Directia Judeteana cluburilor din subordinea Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret, asociatiilor judetene pe ramura de sport si celorlalte structuri sportive in conditiile legii.

DJST in consens cu legislatia in vigoare a reusit in anii ce au trecut sa sprijine financiar structurile  sportive de drept privat, prin transferuri nerambursabile, a reusit sa sprijine asociatiile judetene pe ramura de sport, cluburile de drept  privat si au fost sprijinite de asemeni structurile sportive in organizarea unor actiuni competitionale prin acordarea de trofee, diplome, medalii, premii sau in unele cazuri asigurarea Complexului Sala Polivalenta la baremuri preferentiate sau chiar in mod gratuit.

A fost sprijinita prioritar echipa de handbal fete a CSM Bistrita, cu gratuitati la accesul in salile de pregatire a centrelor nationale de pregatire olimpica la gimnastica artistica (m) si haltere si cu reduceri pentru sala de lupte, toate din Complexul Sportiv Sala Polivalenta.

Au fost asigurate o serie de alimentatii de efort unor sportivi talentati, care din diverse motive au fost uitati de anumite federatii nationale sau cluburi sportive unde sunt legitimati sau au fost depasite de problematica economico financiara.

Consideram necesar mai multa preocupare pentru reamenajarea bazelor sportive din aer liber iar in zonele de munte mai multa preocupare pentru sporturile de iarna (sanie, patinaj si schi).

 

l) Rolul si implicarea  Directiei Judetene in sustinerea si organizarea activitatii sportive in comunele si orasele mari:

 

Daca am inceput destul de timid organizarea unor actiuni competitionale in alte locatii decat municipiul Bistrita, acum putem afirma ca am reusit.

Tot mai multi tineri si localnici s-au implicat ori de cate ori au fost solicitati cand a fost cazul organizarii unor actiuni competitionale, dar mai mult acestia au primit si ajutor logistic din partea consiliilor locale.

Avem speranta si promisiunile alesilor locali ca extinderea calendarului competitional in mediul rural si principalele orase din judet va continua.

 

m) Modalidati de colaborare cu organele administratiei publice locale, Inspectoratul Scolar Judetean, alte institutii implicate in sport.

 

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bistrita-Nasaud prin legislatia in vigoare este o institutie deconcentrata a Ministerului Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului si a Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret.

In acest context DJST face parte din Consiliul Prefectural unde participa alaturi de celelalte institutii deconcentrate la punerea in practica a politicilor guvernamentale.

Consideram ca de-a lungul anilor DJST BN prin rezultatele pe care le-a demonstrat a aratat inca o data  ca intre Institutia Prefectului, Consiliul Judetean, Inspectoratul Scolar Judetean, Inspectoratul Judetean de Politie si Jandarmi si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret sunt relatii foarte bune.

De asemeni avem o buna relatie cu o serie de consilii comunale din judet, consilii cu care am realizat si o serie de actiuni comune si foarte reusite.

Avem convingerea ca in perioada urmatoare progresele in activitatea sportiva a judetului Bistrita-Nasaud vor continua datorita faptului ca dispunem de programe corespunzatoare, conducatori de structuri sportive cu multa experienta, tehnicieni bine pregatiti si sportivi talentati.                                                                                                                                                                                                        Compartimentul Sport al  DJST Bistrita-Nasaud

 

 

 

 

 

 

Raport privind activitatea DJST BN , in anul 2011, in domeniul tineretului

 

1. Analiza realizarii obiectivelor si indicatorilor din Programul de centre de tineret -P1.

La nivelul DJST BN nu exista un centru de tineret, ca urmare actiunile desfasurate nu s-au realizat prin intermediul unui centru de tineret.

2. Analiza realizarii obiectivelor si indicatorilor din Programul de sustinere a actiunilor de tineret -P2

a) Actiuni din calendarul de actiuni/proiecte de tineret proprii si/sau in parteneriat ale DJST BN

In cursul anului 2011 Compartimentul de tineret din cadrul Directiei Judetene pentru Sport  si Tineret Bistrita  Nasaud a desfasurat un numar de 12 proiecte de tineret proprii si/ sau in parteneriat ale DJST BN.

 

Denumire proiect :

                  " De martisor pentru Tineri"

 • Incadrare proiect : P2/ Proiect propriu
 • Prioritate: Participare civica/Dezvoltarea si diversificarea actiunilor privind implicarea tinerilor in viata comunitatii  
 • Rezultate proiect: Promovarea ofertei DJST BN prin valorificarea traditiilor  Martisorulu
 • Parteneri: -
 •  Participanti/ beneficiari: 20 participanti directi/ 200 beneficiari

 

 

 

Denumire proiect :

                                 " 2 Mai - Ziua  Tineretului"

 • Incadrare proiect : P2/ Proiect propriu
 • Prioritate: Participare civica/Dezvoltarea si diversificarea actiunilor privind implicarea tinerilor in viata comunitatii
 • Rezultate proiect: Atragerea unui numar de 300 de tineri in actiuni recreative si de divertisment
 • Parteneri: SC. Schreiner SRL, Asociatia Judeteana Sportul pentru Toti BN,Asociatia Impact Bistrita, Asociatia Moralia pentru Romania.
 • Participanti/ beneficiari: 30 participanti directi/ 100 beneficiari

 

 

Denumire proiect :

                           "Ziua Mondiala fara Tutun"

 

 • Incadrare proiect : P2/ Proiect propriu
 • Prioritate:  Participare civica/Dezvoltarea si diversificarea actiunilor privind implicarea tinerilor in viata comunitatii
 • Rezultate proiect: Informarea unui numar de 200 tineri privind riscurile consumului de tutun
 • Parteneri: Primaria Bistrita, ,DSP BN, CPECA, Consiliul Local al Tinerilor, Asociatia Ascendent, Asociatia Impact , Asociatia Liber Team.
 • Participanti/ beneficiari: 80 participanti directi/ 200 beneficiari

 

Denumire proiect :

                                               "Anul European al voluntariatului"

 

 • Incadrare proiect : P2/ Proiect propriu
 • Prioritate: Participare civica/ Sprijinirea de actiuni specifice de voluntariat
 • Rezultate proiect: Informarea unui numar de 300 de tineri, privind activitatile de voluntariat desfasurate de ONGT-uri
 • Parteneri: Primaria Bistrita, ,DSP BN, CPECA, Consiliul Local al Tinerilor, Asociatia Ascendent, Asociatia Impact , Asociatia Moralia pentru Romania
 •  Participanti/ beneficiari: 100 participanti directi/ 300 beneficiari

 

 

Denumire proiect :

 

                                                 "Fii voluntar!"

 

                                                 

 • Incadrare proiect : P2/ Proiect propriu
 •  Prioritate: Participare civica/ Sprijinirea de actiuni specifice de voluntariat
 • Rezultate proiect: Informarea unui numar de 200 de tineri, privind beneficiile implicarii acestora in activitati de voluntariat
 • Parteneri: Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Bistrita-Nasaud, Asociatia Tasuleasa Social Bistrita, Primaria Bistrita, ,ISJ BN, CPECA, Consiliul Local al Tinerilor, Asociatia Ascendent, Asociatia Impact , Asociatia Moralia pentru Romania , Asociatia Argument
 •  Participanti/ beneficiari: 20 participanti directi/ 200 beneficiari

 

 

Denumire proiect :                                  

                                         "Tineri prin labirint" editia a VI-a

 

 • Incadrare proiect : P2/ Proiect propriu
 • Prioritate: Participare civica/Dezvoltarea si diversificarea actiunilor privind implicarea tinerilor in viata comunitatii 
 • Rezultate proiect: Atragerea unui numar de 500 tineri in diverse activitati sportive, recreative, de munca in echipa si divertisment
 •  Parteneri:  Club Sportiv Municipal Bistrita, Colegiul National Liviu Rebreanu,  Baza sportive din incita Scolii Generale nr. 5 Bistrita, CPECA BN, Pizzeria Tonight, Moonlight Club, Tourmontking SRL, Asociatia Judeteana Sportul pentru Toti Bistrita Nasaud
 • Participanti/ beneficiari: 500 participanti directi/ 1000 beneficiari

 

Denumire proiect :

                                                 "Concurs Machete - Viziuni Eco "

 • Incadrare proiect : P2/ Proiect propriu
 • Prioritate: Participare civica/Dezvoltarea si diversificarea actiunilor privind implicarea tinerilor in viata comunitatii 
 • Rezultate proiect:  Atragerea unui numar de 100 de tineri in activitati artistice si de munca in echipa
 • Parteneri:  Liceul de Arte Plastice "Corneliu Baba" Bistrita, Primaria Municipiului Bistrita, Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud
 • Participanti/ beneficiari: 100 participanti directi/ 200 beneficiari

 

 

Denumire proiect :

                                                          "Ziua Voluntarului"

 • Incadrare proiect : P2/ Proiect propriu
 • Prioritate: Participarea civica si politica /Sprijinirea de actiuni specifice de voluntariat
 • Rezultate proiect : Implicarea unui numar de 40 de tineti in organizarea unei activitati de intrajutorare a persoanelor nevoiase
 • Parteneri: Primaria Municipiului Bistrita, Asociatia Ascendent, Asociatia Impact, Asociatia Moralia pentru Romania
 •  Participanti/ beneficiari: 40 participanti directi/ 100 beneficiari

 

Denumire proiect :

                                            "Voluntar informat"

 

 • Incadrare proiect : P2/ Proiect propriu
 • Prioritate: Participarea civica si politica /Sprijinirea de actiuni specifice de voluntariat
 • Rezultate proiect : Realizarea a doua instrumente care vor sta la dispozitia fiecarui tanar care doreste sa se implice in actiuni de voluntariat, si anume: "Ghidul Voluntarului Bistritean" si "Catalogul activitatilor de voluntariat din Bistrita"
 • Parteneri: Asociatia Impact Bistrita
 •   Participanti/ beneficiari: 150 participanti directi/ 500 beneficiari

 

 

 

Denumire proiect :

 

                   " Managementul  Voluntarilor in context Tineret in Actiune"

 

 • Incadrare proiect : P2/ Proiect  in parteneriat
 • Prioritate: Participarea civica si politica /Sprijinirea de actiuni specifice de voluntariat
 • Rezultate proiect : Infiintarea de structuri de si pentru tineret si dezvoltarea si diversificarea actiunilor privind implicarea tinerilor in viata comunitatii
 • Parteneri: Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP)
 • Participanti/ beneficiari: 14 participanti directi / 20 beneficiari

 

 Denumire proiect :

 

 

                             "Scrierea Propunerilor de finantare in context TIA "

 

 •  Incadrare proiect : P2/ Proiect  in parteneriat
 •  Prioritate: Participarea civica si politica /Sprijinirea de actiuni specifice de   voluntariat
 •   Rezultate proiect : Sprijinirea ONGT-urilor , lucratorilor de tineret , coordonatorilor de proiecte, voluntarilor, membrii ai unor grupuri informale de tineri si reprezentanti ai institutiilor publice implicate nemijlocit in lucrul cu tinerii in vederea scrierii propunerilor de finantare in context TIA.
 •  Parteneri : Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP)
 •  Participanti/ beneficiari : 15 participanti directi / 20 beneficiari

 

 

 

Denumire proiect :

 

                          "Constructia institutiei "Lucratorul de tineret"

 

 • Incadrare proiect : P2/ Proiect  in parteneriat
 • Prioritate: Educatia si formarea profesionala in sprijinul cresterii economice si dezvoltarii societatii bazate pe cunoastere
 • Rezultate proiect : - cresterea nivelului de informare in domenii specifice, atat    in randul tinerilor, cat si al actorilor cheie;

 - o comunicare eficienta si o mai buna colaborare, atat intre tineri, cat si intre tineri parinti, profesori si factori de decizie;

- o posibilitate mai ridicata de realizare de colaborari intre    diverse comunitati;

-  parteneriate viabile cu scolile;

-  cresterea numarului de proiecte implementate de si pentru tineri;

-  constientizarea din partea tinerilor a rolului lor pentru dezvoltarea locala;

-   cresterea nivelului de implicare a tinerilor in rezolvarea problemelor comunitatii;

 

 

 • Parteneri : Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor umane 2007-2013
 • Participanti/ beneficiari : 28 participanti directi

 

b) Proiecte selectate la concursurile locale

In urma Concursului Local de Proiecte desfasurat in cadrul DJST BN Compartiment Tineret , pe anul 2011, au fost selectate pentru  finantare 3 proiecte, si anume: - Dialog pentru participarea activa a tinerilor bistriteni - proiect  organizat de Asociatia Impact Bistrita

             - Voluntariat si responsabilitate sociala pentru sanatatea tinerilor bistriteni - proiect  desfasurat de Asociatia Ascendent

           -Arta de a reusi - proiect  desfasurat de Asociatia Moralia pentru Romania

Denumire proiect :

         

                   "Dialog pentru participarea activa a tinerilor bistriteni"

 

 • Rezultate proiect :

-Aplicarea a 150 de chestionare in randul tinerilor bistriteni ( sondaj de opinie pe tema  voluntariatului )  ;

-10  voluntari implicati direct in organizarea proiectului ;

- 11 mese rotunde - organizate de voluntari activi  pentru tinerii care doresc  sa fie voluntari  - 200 de participanti;

- 100 tineri  instruiti cu privire la analiza nevoilor in proiecte de tineret

- 15o tineri noi informati cu privire la oportunitatile de voluntariat din Bistrita

 - 2 conferinte  de presa de deschidere /  incheiere  a proiectului .

 • Parteneri : Mesagerul, Rasunetul, Radio, Somes, ,Televiziunea locala , AS-TV
 • Participanti/ beneficiari: 200 participanti directi/ 300 beneficiari

 Denumire proiect :

 

"Voluntariat si responsabilitate sociala pentru sanatatea tinerilor bistriteni"

 

 • Rezultate proiect : Pe baza evaluarilor de etapa si a feedback-ul participantilor( copiii si tinerii din mediul rural), s-au concretizat urmatoarele rezultate calitative si cantitative:

-         cresterea nivelului de cunostinta la nivelul grupului tinta ( copii si tineri din mediul rural) , privind sanatatea orodentara;

-         asigurarea accesului direct la informare si educatie pentru sanatatea orodentara pentru 287 de copii si tineri din mediul rural, care au participat la cele 9 activitati interactive;

-         asigurarea accesului indirect la informare si educatie pentru sanatatea orodentara pentru alti 150 de copii si tineri din mediul rural si 200 de parinti si cadre didactice, care au primit materiale informative si promotionale ( pliante, orare scolare, articole de igiena personala);

-         cresterea abilitatilor tinerilor voluntari de a organiza si desfasura activitati de educatie nonformala destinate copiilor si tinerilor din mediul rural;

-         in sapte comunitati rurale au fost initiate parteneriate locale si au fost antrenati reprezentanti ai institutiilor locale( primarie, unitati de invatamant) in activitatile de voluntariat;

-         42 de tineri din trei judete (Cluj, Maramures si Bistrita-Nasaud) si sute de alti bistriteni au avut ocazia sa cunoasca realizarile de etapa si exemplele de buna practica ale acestui proiect, prezentate direct si pe suport informativ ( poster cu fotografii si fluturasi cu prezentarea proiectului), cu prilejul "Targului Antreprenor Junior", organizat de Europe Direct pe pietonalul L.Rebreanu din Bistrita;

-         s-a asigurat suport informativ-educativ ( 700 pliante, 350 orare scolare, 50 afise, 350 jocuri, 430 DVD-uri cu materiale educative "Dr. Rabbit" si "Intoarcerea in imparatia dintisorilor" si 3 mulaje) si al unor  materiale promotionale ( 350 KIT-uri periute si pasta de dinti, 200 sapunuri, 200 pungi inscriptionate) de catre "Colgate-Palmolive Romania" si Directia de sanatate Publica BN.

 • Parteneri : Directia de Sanatate Publica ,Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita Nasaud, Colgate-Palmoliv Romania
 • Participanti/ beneficiari: 30 participanti directi/ 250 beneficiari

 

 

Denumire proiect :

 

                                           " Arta de a reusi"

  

 • Rezultate proiect :

-         dezvoltarea capacitatilor cognitive si comportamentale de a se adapta la cerintele socio-economice a fortei de munca prin urmarirea unor pasi concreti importanti;

-         tinerii participani sunt capabili sa isi aleaga mai usor cariera si domeniile in care sa activeze ghidandu-se dupa elemente bine structurate, in functie de abilitatile si interesele lor, avand cunostinte teoretice cat si procedurale pentru aceasta;

-         un nivel crescut de autocunoastere si autodeterminare, care le va asigura tinerilor posibilitatea de a lua decizii in situatii limit ape baza creativitatii crescute in domeniul social si economic;

-         o colaborare , comunicare si un spirit bun de echipa intre participanti.

 

 • Parteneri:  Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud,Centrul de Reintegrare ONISIM, Colegiul National Infoel, Sc. Tabita Tour SRL,SC Poiana Zanelor Turism SRL Parteneri:  Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud,Centrul de Reintegrare ONISIM, Colegiul National Infoel, Sc. Tabita Tour SRL,SC Poiana Zanelor Turism SRL
 • Participanti/ beneficiari: 60 participanti directi/ 120 beneficiari

 

 c).Proiecte selectate la Concursul National de Proiecte 

        La concursul national de proiecte 2011 nu au fost depuse spre finantare de catre ONGT-urile de la nivelul judetului nostru nici un proiect.

 

 

3. Analiza activitatii de turism pentru copii si tineri

 a)     Numarul de copii si tineri primiti in Centrul de Agrement Sangeorz - Bai

          Pe parcursul anului 2011 in Centrul de Agrement Sangeorz - Bai au fost primiti un numar de 874 tineri timisi de catre urmatoarele DJST-uri:

 

 • 500 - DJST -BISTRITA-NASAUD din care 100 tineri au fost participanti la "Tabara Nationala de Arte Vizuale"
 • 134 - DJST - CONSTANTA
 • 112 - DJST - GALATI
 • 40 - DJST - PRAHOVA
 • 35 - DJST - BUZAU
 • 26 - DJST - TULCEA
 • 17 - DJST - SIBIU
 • 10 - DJST - BUCURESTI

 

b)    Numarul de copii si tineri trimisi in Centrele de Agrement aflate in subordinea Directiilor Judetene pentru Tineret-Bistrita

          Pe parcursul anului 2011 au fost trimisi un numar de 175 tineri in urmatoarele locatii :

 • 25 tineri cu dizabilitati in Centrele de Agrement aflate in subordinea DJST - Constanta
 • 70 tineri in Tabere Sociale in Centrele de Agrement aflate in subordinea DJST - Constanta
 • 35 tineri in Tabara de odihana in Centrele de Agrement aflate in subordinea DJST - Constanta
 • 45 tineri in tabara de odihna in Centrele de grement aflate in subordinea DJST - Bihor

 

c)     Numarul de copii si tineri trimisi in tabere private acreditate

 

          Pe parcursul anului 2011 au fost trimisi 2 tineri la Eforie Nord - Vila Marea Neagra

 

 4. Modalitati de colaborare cu organizatiile de si pentru tineret, consiliile elevilor, fundatia pentru tineret, organele administratiei publice locale si alte institutii cu atributii in domeniul tineretului.

In cursul anului 2011 am avut o foarte buna colaborare cu ONGT-urile de la nivel local, Consiliul Local al Elevilor, precum si cu diverse institutii care ne-au sprijinit in desfasurarea actiunilor. Relatia de colaborare cu ONGT-uri si institutii este vizibila prin actiunile in parteneriat la care am participat pe parcursul intregului an.

Principalii parteneri sunt: Asociatia  Ascendent, Asociatia Impact Bistrita, Asociatia Moralia pentru Romania, Funtatia Inocentii, Primaria Municipiului Bistrita,   Consiliul Local al Tinerilor, ISJ BN, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Bistrita-Nasaud, Uniunea Artistilor Plastici Bistrita, Liceul de Arte Corneliu Baba, Scoala generala nr.5 Bistrita, Asociatia Judeteana Sportul pentru Toti BN, Col. Nat. Liviu Rebreanu, CPECA BN, DSP BN.

Mentionam faptul ca in anul 2011 DJST BN in parteneriat cu Asociatia Impact Bistrita  a elaborate un proiect "Voluntar Informat" - proiect care a avut ca finalitate editarea a doua materiale si anume : "GHIDUL VOLUNTARULUI BISTRITEAN" si "CATALOGUL ACTIVITATILOR DE VOLUNTARIAT DIN BISTRITA" , prin care dorim  sa contribuie la dezvoltarea voluntariatului in Municipiul Bistrita si implicit in judetul Bistrita-Nasaud, acestea fiind  la dispozitia fiecarui tanar bistritean care doreste sa se implice in activitati de voluntariat.

Pentru anul 2012 s-au propus 30 proiecte ale DJST BN -Compartimentul de Tineret  in parteneriat cu insitutiile si ONGT-urile mai sus mentionate. De asemenea suntem deschisi colaborarii cu orice alte structuri de si pentru tineret sau instituii interesate in desfasurarea de activitati comune.  

 

 

5. Aprecierea si evaluarea activitaii personalului cu atributii in domeniul de tineret.

In ceea ce priveste aprecierea si evaluarea activitaii personalului cu atriburii in domeniul de tineret o consideram ca fiind una foarte buna intrucat in cadrul acestui compartiment in anul 2011 activitatea s-a desfasurat in bune conditii neinregistrandu-se probleme legate de abateri discipliniare. Personalul din cadrul compartimentului si-a indeplinit cu succes obiectivele iar toate actiunile compartimentului au fost reflectate prin aparitii pozitive in presa locala. 

 

 1. 6.     Prezentarea executiei bugetare pe anul 2011 si a bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2012

 

  raspunde compartimentul financiar-contabil

 

  

 

 1. 7.     Propuneri de optimizare a domeniului tineretului.

 

   Stiind ca pentru multi tineri, participarea nu inseamna doar angajarea la nivel institutional, ci exprima o filosofie de viata si o atitudine fata de munca, pregatire, camin, divertisment si relatii sociale centrate pe dreptate, libertate, toleranta si solidaritate, toate fiind vitale pentru o societate in care fiecare persoana este responsabila si actor activ al schimbarii sociale. Suntem convinsi ca participarea tinerilor la viata locala se inscrie in cadrul unei politici cuprinzatoare bazate pe interconectarea coerenta a politicilor sectoriale, autoritatile locale si regionale vor implementa diferite forme de participare, prin consultarea tinerilor si a reprezentantilor lor. Astfel pentru a duce la indeplinire aceste politici sectoriale  propunem sa colaboram mai mult cu autoritatile locale si institutiile publice  ( Primaria Municipiulul Bistrita, AJOFM BN, ONGT-uri, etc) , sa vizam  corelarea politicilor Guvernului/locale cu nevoile/problemele majore specifice tinerei generatii, in scopul atingerii unei dezvoltari social-economice si culturale durabile.

In ceea ce priveste activitatea din Centru  de Agrement cu privire la organizarea taberelor scolare din perioada vacantei de vara se vor propune spre aprobare 2 proiecte de Tabara Nationala si Tabara Tematica. Pentru taberele de odihna  se vor pune la dispozitia grupurilor de tineri programe care vor cuprinde atat trasee turistice ( excurii in imprejurimi) cat si activitatile ce se pot desfasura in incinta tamerei.

    

8. Prezentarea de propuneri de actiuni pentru tineret la nivelul local, national pentru anul 2012.

  A.CALENDARUL PROIECTELOR PENTRU TINERET PROPRII SAU IN PARTENERIAT PROPUSE A FI REALIZATE IN ANUL 2012

 

Nr.

crt.

 

Denumirea proiectului

Tipul proiectului

Perioada/

locatia

Parteneri

1.

Traieste sanatos si activ

campanie

09.01-09.04.2012

Bistrita

ITRSV, CPECA, DSP, ISJ, As.Inocentii, Primaria Municipiului Bistrita,  As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, A.J.Sportul pentru toti, etc.

2.

Tineret in actiune prin activitati non-formale

eveniment

16.01-16.04.2012

Bistrita

 CPECA, Liceul de Arte Plastice"Corneliu Baba" Bistrita ISJ, As.Inocentii, Primaria Municipiului Bistrita, As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, etc.

3.

Tanar intreprinzator

concurs

18.01-18.06.2012

Bistrita

AJOFM, CPECA, DSP, ISJ, As. Inocentii, Primaria Municipiului Bistrita, As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita,etc.

4.

1 Marie- zambetul tau aduce primavara

campanie

19.02-09.03.2012

Bistrita

CPECA, ISJ, As.Inocentii, Primaria Municipiului Bistrita, As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita,etc.

5.

Minte sanatoasa in corp sanatos

manifestari sportive si turistice

26.03-20.08.2012

Bistrita

CPECA, DSP, ISJ, As. Inocentii, Primaria Bistrita, As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, etc.

6.

Fii voluntar!

campanie

02.04-25.04.2012

Bistrita

ITRSV, CPECA, DSP, ISJ, As. Inocentii,Primaria Bistrita, As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, etc.

7.

Fii exemplu! Sadeste un pom!

campanie

09.04-30.04.2012

Bistrita

ITRSV, CPECA, ISJ, Primaria Bistrita, As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, etc.

8.

Ziua tineretului

eveniment

26.04-04.05.2012

Bistrita

CPECA, ISJ, Primaria Bistrita, As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, etc.

9.

Laborator de educatie non-formala

mese rotunde

14.05-16.07.2012

Bistrita

ISJ,Consiluil Local al Tinerilor, As. Inocentii, Primaria Bistrita, As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, etc.

10.

Ziua Mondiala fara tutun

campanie

28.05-04.06.2012

Bistrita

CPECA, DSP, ISJ, As. Inocentii, Primaria Bistrita, As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, etc.

11.

Strategii de educatie non-formala

mese rotunde

30.05-08.10.2012

Bistrita

 ISJ, Consilul Local al tinerilor, As. Inocentii, Primaria Bistrita, As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, etc

12.

Ecologizarea Parcului Municipal

campanie

04.06-18.06.2012

Bistrita

ITRSV, CPECA, DSP, ISJ, As. Inocentii, Primaria Bistrita, As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, etc

13.

Sanatate prin nutritie si sport

eveniment

25.06-13.07.2012

Bistrita

ITRSV, CPECA, DSP, ISJ, As. Inocentii, Primaria Bistrita, As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, etc

14.

Ziua Mondiala Antidrog

targ

21.06-30.06.2012

Bistrita

 CPECA, DSP, ISJ, As. Inocentii, Primaria Bistrita, As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, etc

15.

Europa prin ochii tinerilor

mese rotunde

25.06-10.09.2012

Bistrita

 CPECA, AJOFM, DSP, ISJ, As. Inocentii, Primaria Bistrita, As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, etc

16.

Spune "NU" Intoxicarii ! Fii istet, fa miscare!

campanie

02.07-24.09.2012

Bistrita

CPECA, DSP, ISJ, As. Inocentii, Primaria Bistrita, As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, etc

17.

De ce voluntariat?

simpozion

09.07-18.09.2012

Bistrita

CPECA, DSP, ISJ, As. Inocentii, Primaria Bistrita, As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, etc

18.

Viitorul e in mainile tale

caravana in scoli

16.07-08.10.2012

Bistrita

CPECA, DSP, ISJ, As. Inocentii, Primaria Bistrita, As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, etc

19.

Foloseste eficient vacanta

eveniment

23.07-30.08.2012

Bistrita

ITRSV, CPECA, DSP, ISJ, As. Inocentii, Primaria Bistrita, As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, etc

20.

Fii Activ!

campanie

30.07-05.11.2012

Bistrita

CPECA, DSP, ISJ, As. Inocentii, Primaria Bistrita, As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, etc

21.

Spune "DA" sanatatii! Spune " NU" fumatului!

campanie

06.08-12.11.2012

Bistrita

CPECA, DSP, ISJ, As. Inocentii, Primaria Bistrita, As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, etc

22.

Iubeste viata!

eveniment

13.08-16.11.2012

Bistrita

CPECA, DSP, ISJ, As. Inocentii, Primaria Bistrita, As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, etc

23.

Uniti pentru mediu

simpozion

20.08-22.11.2012

Bistrita

ITRSV, CPECA, DSP, ISJ, As. Inocentii, Primaria Bistrita, As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, etc

24.

Comunitatea si voluntariatul

simpozion

10.09-23.09.2012

Bistrita

ITRSV, CPECA, DSP, ISJ, As. Inocentii, Primaria Bistrita, As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, etc

25.

Scoala de afaceri

curs

18.09-18.12.2012

Bistrita

 AJOFM, CPECA,  ISJ, As. Inocentii, As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, etc

26.

Tineri prin labirint

eveniment

01.10-22.10.2012

Bistrita

 CPECA, ISJ,  As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, etc

27.

Voluntariat prin sport

manifestari sportive

15.10-30.11.2012

Bistrita

CPECA, DSP, ISJ, As.Inocentii, Primaria Municipiului Bistrita,  As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, A.J.Sportul pentru toti, etc.

28.

Concurs propuneri proiecte pentru tineri

concurs

01.11-20.11.2012

Bistrita

 CPECA, ISJ, As.Inocentii,   As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, etc.

29.

Fii voluntar !

campanie

05.11-20.12.2012

Bistrita

ITRSV, CPECA, DSP, ISJ, As.Inocentii, Primaria Municipiului Bistrita,  As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, A.J.Sportul pentru toti, etc.

30.

Ziua voluntariatului

campanie

26.11-10.12.2012

Bistrita

ITRSV, CPECA, DSP, ISJ, As.Inocentii, Primaria Municipiului Bistrita,  As.Ascendent, As. Moralia pt. Romania, As. Impact Bistrita, A.J.Sportul pentru toti, etc.

 

 

 

 

B.PROGRAMUL  ACTIVITATILOR DE PETRECERE A TIMPULUI LIBER

                                      PE ANUL 2012

 

 

Nr.crt.

Activitate

Tipul activitatii

Perioada/

locatia

Parteneri

1.

Tabara National - de arte vizuale

tabara

 de creatie

 20.06-31.08.2012

Liceele de profil din tara

2.

Tabara tematica - metode de comunicare

tabara

educativa

 

20.06-31.08.2012

Liceele de profil din tara

3

Tabere scolare de odihna

tabara de  odihna si recreere

20.06-31.08.2012

Liceele de profil din tara

4.

Tabere sociale

tabara de    odihna si recreere

20.06-31.08.2012

Liceele de profil din judet

5.

Tabere pentru tineri cu dizabilitati

tabara de odihna si recreere

20.06-31.08.2012

Liceele de profil din judet

 

                                                               Intocmit,

                                                      Compartiment Tineret

 

 

 

AUTORITATEA NATIONALA PENTRU SPORT SI TINERET,  DIRECTIA JUDETEANA PENTRU SPORT SI TINERET, BISTRITA-NASAUD,    SEDINTA COMUNA DE ANALIZA (2011) SI PROIECTARE (2012) A ACTIVITATII DIRECTIEI JUDETENE PENTRU SPORT SI TINERET

BISTRITA-NASAUD ,  20 martie 2012  orele 14ºº,  SALA DE SEDINTE A CONSILIULUI JUDETEAN BISTRITA-NASAUD.   

 

0 comentarii3962 vizualizări21 martie 2012
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0