Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Duminica 23 Februarie 2020 - 12452 vizitatori azi
Si sportivi sunt oameni !

Cati dintre noi cei care mergem la meciurile de handbal de la Sala Polivalenta ne-am "uitat" vreodata dincolo de ceea ce este de fapt pe terenul de joc? Cati dintre noi am incercat vreodata sa aflam mai multe despre handbalistele care joaca in teren? Ce le face sa prinda o zi proasta, ce le impiedica sa duca un contraatac simplu exersat la antrenament de sute de ori pana la capat, datorita carui fapt nu sunt la acest meci in plina forma fizica dar mai ales psihica? E usor de tras diferita concluzii din tribuna, in postura de simplu privitor , pentru ca dupa cum bine stiti la sport si la politica suntem cu totii, ori mari antrenori ori mari politicieni, adica ne pricepem din greu ! Insa cati dintre noi stim cu adevarat cu ce se confrunta handbalistele inainte si dupa meci? Inainte de a fi sportive de performanta, nu trebuie uitat, poate cel mai important lucru : SUNT OAMENI ! Sunt oameni in carne si oase, au o familie, au o viata personala, mai buna sau mai putin buna, au trairi , au sentimente, iar cateva dintre ele sunt plecate de acasa la varste cand altii nici nu stiu sa-si lege sireturile de la tenisi singuri. Poate pe viitor cand vor prinde un alt meci mai slab (vrand nevrand se va mai intampla si lucrul asta), o sa stam de doua ori stramb si vom gandi odata drept la aceste aspecte care pot afecta intr-un fel sau altul evolutia unui sportiv pe terenul de joc, asta inainte de a arunca cu noroi in acestia, pentru ca este cel mai usor lucru, sa vezi barna din ochiul altuia pe cand paiul din ochiul tau… sa fie inexistent!

 

O alta partida grea pentru handbalistele de la CSM Bistrita.

 Handbalistele de la Clubul Sportiv Municipal din Bistrita se vor afla in fata unui alt examen greu la sfarsitul acestei saptamani.Dupa ce saptamna trecuta au reusit o partida foarte buna in fata echipei din Targu Jiu, sambata de la ora 11.00 in sala polivalenta, acestea vor trebui sa faca fata echipei de pe Bega, CS Timisoara.Timisorencele vin la Bistrita de la inaltimea pozitiei a doua in clasament, lucru care face ca partida sa fie una foarte grea pentru sportivele pregatite de Carmen Mican, aflate pe locul 7 in clasament."Daca nu reusim sa legam doua victorii acasa, inseamna ca ne pregatim absolut degeaba.Intradevar avem un meci foarte greu sambata, dar sper ca fetele sa fi invatat din jocurile care au trecut, sa fie constiente ca valoarea lor nu este cea care o reflecta clasamentul.Daca se mobilizeaza si joaca cu daruire, nu cred ca nu pot sa faca un rezultat frumos.Am incercat sa le mobilizez cu toate problemele care au  intervenit pe perioada pauzei, sunt totusi niste copii cu probleme personale care reflecta foarte mult in atitudinea lor in teren ".

Asadar daca handbalistele bistritence vor reusi sau nu o partida buna ramane de vazut, sambata de la ora 11.00 in Sala Polivalenta din Bistrita, cert este ca au nevoie de sprijinul publicului iubitor de handbal pentru ca un suporter adevarat se afla alaturi de echipa in orice conditii.Chiat si atunci cand echipa se afla pe prima pozitie in clasament si mai mult de atat, cand se afla pe locul 7 asa cum este cazul handbalistelor de la CSM Bistrita.

Imediat la finalul partidei de divizia A se va desfasura o alta partida da handbal feminin de data aceasta de junioare 3 si 4, intre echipele Clubului Hand Sport Bistrita si CS Sighetul Marmatiei.

 

 

 

 

Claudiu Olinca.

2 commentarii1743 vizualizări20 aprilie 2012
rss 2.0
rss 2.0