Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Duminica 27 Septembrie 2020 - 2766 vizitatori azi
Vrem o echipa adevarata de handbal?

In cursul dupa amiezii de joi, echipa de handbal feminin a Clubului Sportiv Municipal din Bistrita a disputat ultima partida din aceasta editie de campionat in fata propriilor suporteri. In compania unei echipe aflata pe ultima pozitie in clasament Universitatea Timisoara, fetele pregatite de antrenoarea Carmen Mican au reusit o partida buna castigand meciul detasat, scor la pauza 15-8 iar la final 34-23. A fost o partida reusita, presarata cu unele greseli, inerente dealtfel in orice sport, insa totul e bine cand se termina cu bine."Felicit fetele pentru victorie, insa jocul a fost unul destul de modest" realista ca intotdeauna antrenoarea Mican.

Unuia care nu a fost prezent la joc si vede doar scorul ar putea spune ca nu au existat nici un fel de probleme in privinta castigatoarei acestei partide. Asa este, nici macar un moment nu s-a pus problema ca handbalistele de la CSM sa nu castige aceasta partida. Insa se poate spune ca nu se face primavara cu o floare, aceasta victorie isi pierde valoarea fara un rezultat bun in ultima partida de campionat de la Sf. Gheorghe. O victorie in ultimul meci din aceasta editie de campionat, ar putea sa mai spele toate esecurile, din acest parcurs, mai mult decat sinuos. Dar ca sa obtii o victorie la Sf.Gheorghe ai nevoie de mai mult decat o tresarire de orgoliu, asa cum a fost cea din partida cu Universitatea Timisoara, ai nevoie de orgoliul uitat in cele mai multe meciuri, ai nevoie de orgoliu de sportiv adevarat, ai nevoie de orgoliu feminin, ai nevoie de acel orgoliu care sa demonstreze tuturor ca de fapt a fost o intamplare pozitia din aceasta editie de campionat !

Inca nu stiu ce se va intampla cu aceasta echipa dupa ultimul fluier al editiei de campionat 2011 - 2012. Speranta mea, a unui umil realizator de emisiuni sportive, este aceea ca, acei care sunt in masura sa faca ceva pentru handbalul feminin bistritean, vor face. Cei care diriguiesc banii in Bistrita vor avea puterea sa lase toate orgoliile si neintelegerile deoparte si se vor pune la o masa, fie ea si rotunda, si vor gasi solutii viabile pentru acest sport, asta daca se doreste ca Bistrita sa ramana pe harta handbalului din Romania.

Si daca ne dorim o echipa de handbal in prima liga este un lucuru cat se poate de minunat, doar ca exista niste conditii care trebuie respectate "mai tare" ca si cele 10 porunci din Biblie. Aceste conditi pot fi aflate cu usurinta de la Oamenii Adevarati de Handbal care isi doresc cu adevarat performanta si isi doresc cu adevarat sa avem echipa in prima liga. Ceea ce pot sa spun, pana si eu, despre accederea in prima liga de handbal este urmatorul lucru: trebuie sa existe o echipa viabila in Divizia A care sa aiba tot sprijinul celor care o conduc si care sa "se lege"cel putin un an daca nu doi…dar mai presus de toate, trebuie stabilitatea financiara care sa asigure echipei si stafului tehnic linistea de care e nevoie pentru a construi o echipa adevarata de handbal. Si mai e ceva, obiectivul trebuie sa fie unul foarte simplu: constructia unei echipe adevarate de hadbal ! Gata cu promovarile din prima editie de campionat, gata cu "Oltchimul" Bistritei !

Asadar si prin urmare, vrem sau nu vrem echipa de handbal adevarata ?

Umil, inca mai sper ca cineva acolo sus iubeste handbalul bistritean ! Iar in viitorul apropiat, voi "arunca" o privire si peste handbalul masculin din Bistrita pentru ca acolo…e groasa rau !

 

 

 

Claudiu Olinca.

1 comentariu1995 vizualizări04 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0