Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Duminica 27 Septembrie 2020 - 1810 vizitatori azi
BikeNews Rutieristii - primul tur Bistrita-Colibita-Bistrita din 2012.(29 de poze)

Duminica 6 mai, un grup format din aproximativ 15 biciclisti din Municipiul Bistrita si de pe Valea Bargaului, s-au reunit intr-un prim tur-plimbare pe un traseu mai lung din afara orasului. Biciclistii rutieristi bistriteni au plecat in jurul orei 09.00 dimineata din fata Centrului Cultural Municipal Bistrita spre Colibita, facand traseul de aproximativ 45 de kilometrii cu opriri la Livezile, Josenii Bargaului, Prundu Bargaului, Bistrita Bargaului, Colibita-baraj  si Colibita-Mita. Traseul la partea de tur-plecare a fost parcurs cu o viteza de aproximativ 20 de kilometrii pe ora, intr-un ritm lejer, pentru a putea face fata si cei cativa biciclisti din grup care in acest an nu au fost angrenati in ture mai lungi. Dupa masa de pranz servita la o pensiune din Colibita - contracost, pe cont propriu (nu s-au acceptat sponsorizari care ar fi putut avea tenta politica sau administrativa, fiind in pregatire alegerilor locale din 10 iunie 2012), majoritatea biciclistilor si-au continuat traseul pana spre coada lacului Colibita, dupa care grupul s-a reintregit pe barajul din partea de jos a lacului.

La intoarcere-retur, biciclistii au fortat putin, profitand si de lipsa caldurii deoarece intre timp a fost si o scurta repriza de ploaie si au parcurs traseul de 45 de kilometri intr-un timp foarte bun, cu putin peste o ora si jumatate, fara multe pauze dar si fara incidente, fiind printre putinele ture din ultimii ani in care nu s-a inregistrat nici macar o pana de cauciuc (au fost necesare opriri doar pentru mici reglaje, pe traseu).

Grupul biciclistilor BikeNews-Rutieristii au dovedit inca o data ca se poate petrece o duminica in mod placut, de dimineata pana seara in mijlocul naturii, pedaland 90 de kilometri, facand sport si vazand frumusetile naturale ale judetului.

Duminica viitoare, in 13 mai 2012, biciclistii rutieristi vor iesi din nou pe trasee din afara municipiului pentru o tura de dificultate medie pana in zona Saratel - Herina - Teaca cu intoarcere pe varianta de legatura Pintic - Valea Sieului - Bistrita.

 

 

Marius Chiuzan.

 

 

 

Foto - Gabriela Tompa, Cristian Ioan Cojocar si Bogdan Todica.

1 comentariu2989 vizualizări07 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0