Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Marti 25 Februarie 2020 - 3456 vizitatori azi
Bistrita-Nasaud va multumeste! (55 de poze)

Halterofilul medaliat olimpic cu bronz Razvan Martin, jucatorul de tenis de masa Adrian Crisan (locul V), gimnastii Marius Berbecar si Cristian Bataga /locul 10 cu echipa) au fost primiti in cadru festiv, acasa, adica la Clubul Sportiv Municipal Bistrita, locul unde au crescut ca oameni, caractere si sportivi. Din pacate, Gabriel Sincraian nu a putut participa la acest eveniment.
Desi obisnuiti mai mult cu salile de antrenament sau de concurs, olimpicii nu s-au fastacit nici in fata oficialitatilor - primarul Ovidiu Cretu, vicepresedintele CJ - Alexandru Pugna si subprefectul Ovidiu Frent - nici in fata jurnalistilor. Si nici nu ar fi avut de ce…
Dupa multumirile adresate de directorul CSM Bistrita - Adrian Moldovan, sportivii au primit doar distinctii din partea Directiei Judetene pentru Sport si Tineret Bistrita-Nasaud, prin directorul Constantin Florian, la fel ca si o parte din colectivele tehnice ale acestor discipline.
De altfel, DJST BN a tinut sa initieze, pentru aceste rezultate deosebite ale sportului bistritean, un Trofeu de Excelenta, acordat din patru in patru ani, "pentru promovarea olimpismului si a idealurilor olimpice". Alaturi de sportivii de la Jocurile Olimpice, post-mortem, trofeul i-a fost acordat antrenorul emerit Gheorghe Bozga, dar si antrenorilor Marian Filipas si Emilian Bulbuc si "sperantei sportului romanesc" pentru JO 2016 Rio de Janeiro - Bernadette Szocs, toti de la tenis de masa. De la gimnastica, au fost distinsi, pentru munca lor, tehnicienii Liviu Pop, Vasile Ioan Vug, Lucian Alexa, Adrian Ianculescu, Emil Popescu si Mirela Pusa Vug, dar si directorul LPS Bistrita, Augustin Pop. Mugur Saranciuc si Ovidiu Fatu au primit aceste trofee pentru rezultatele obtinute de copiii lor de suflet la haltere. Normal, nu au fost omise nici oficialitatile bistritene, insa "uitate" doar pentru prezent, nu si pentru viitor au fost numele Rodicai Dragus - filiala judeteana a Academiei Olimpice Romane si M. Wagner, "finantistul" sportului bistritean.
Pentru sportivi, recompensele materiale vor veni, in perioada imediat urmatoare, de la Guvern, Consiliul Local Bistrita, Consiliul Judetean, dar si de la CSM Bistrita.
De altfel, primarul Ovidiu Cretu a anuntat ca, in sedinta de saptamana viitoare, Consiliul Local va aproba acordarea unor sume de bani pentru reprezentantii Bistritei la JO Londra, iar pana la sfarsitul lunii, Razvan Martin isi va primi cheile de la un apartament. Astfel, "bistritenii spun multumesc" pentru cinstea de a fi reprezentati la cel mai inalt nivel sportiv. Din partea Consiliului Judetean, vicepresedintele Alexandru Pugna a precizat ca va fi acordat un premiu de 5.000 euro doar pentru Razvan Martin.
Daca aceste premii vin acum strict pentru acesti sportivi, pentru sustinerea cat mai multor ramuri sportive, Institutia Prefectului va infiinta un grup de lucru care vizeaza sustinerea performantei in sport. "Nu avem foarte multe ocazii sa fim mandri de noi insine , nu stim nici cati suntem, nu stim nici ce suntem, iata ca la Londra voi ne-ati demonstrat ca Romania, desi traverseaza o profunda criza in diverse domenii, in sport se pastreaza, totusi, performanta", remarca subprefectul Ovidiu Frent.


Razvan Martin: Medalia aceasta mi-am dorit-o dintotdeauna


Halterofilul Razvan Martin, medaliat cu bronz la categoria 69 kilograme, la Jocurile Olimpice de la Londra, a declarat, la intalnirea cu presa ca si-a dorit aceasta medalie dintotdeauna. "Mi-am dorit foarte mult, mi-am dorit o medalie dintotdeauna. De aceea am fost si la Beinjing, in 2008, sa vad cum este si sa ma pregatesc pentru Londra 2012. Cred ca am realizat o performanta, sper ca, in continuare, sa fie si mai mare", a precizat Martin.
Sportivul legitimat la CSM Bistrita a tinut sa mentioneze ca, in 2016, rezultatele vor fi probabil mai slabe si asta pentru ca baza de selectie se reduce din ce in ce mai mult.
"Eu cred ca la Rio vom fi mai putini si cu mai putine rezultate, pentru ca nu este nimic in spate. Se retrag unii si nu mai ramane nimic. (…) O medalie si merg o suta de sportivi, cum vi se pare? Normal? La Olimpiada ar trebui sa mearga numai cine merita", a explicat pragmatic Razvan Martin.
De altfel, si gimnastul Marius Berbecar, transmitea parintilor care nu-si mai indruma copiii catre salile de sport sa nu le mai cumpere calculatoare.


In ceea ce-l priveste rezultatul remarcabil obtinut de Adrian Crisan, intr-un sport aproape rezervat asiaticilor, el a spus, modest, ca dorea sa nu fie doar un turist la Londra si ca si-a propus sa castige cat mai multe meciuri. "Am vrut sa fac o performanta frumoasa si ma bucur foarte mult pentru treaba asta", a punctat el.

 

.
Foto - Marius Chiuzan.
.
1 comentariu2499 vizualizări16 august 2012
rss 2.0
rss 2.0