Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Duminica 27 Septembrie 2020 - 2908 vizitatori azi
S-a deschis noua biblioteca sportiva a Fondului Documentar "Vasile Jimborean".(45 de poze)

Biblioteca face parte din ansamblul de colectii cu materiale despre sport care au luat nastere cu aportul profesorului si jurnalistului sportiv Vasile Jimborean. Acesta a adunat in ultimii 50 de ani (inca de pe vremea studentiei) un fond documentar si carti despre sport care insumeaza peste 3000 de volume si zeci de mii de documente. Printre acestea se numara ziare, reviste, poze, carti si alte obiecte care au legatura cu sportul, toate fiind acum cuprinse in noua biblioteca ce apartine de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Bistrita-Nasaud. La infiintare bibliotecii, pe langa colectiile profesorului Jimborean, s-au adaugat colectiile de carti, ziare si reviste (aproximativ 1000) de la D.J.S.T dar si de la donatorii: Florian Eugen, Varga Anton, Filimon Ovidiu, Bucur Eugen, Radu Vianu, Viorica Besuan si Pasztor Stefan.

            Biblioteca sportiva a D.J.S.T are la baza un proiect realizat de catre profesorul Vasile Jimborean, proiect inceput pe vremea fostului director al D.J.S.T - Raoul Zanca si finalizat cu succes prin sustinerea actualului director - Constantin Florian, care a promis sustinere si in continuare pentru extinderea acestei biblioteci unicat in judet.

           Profesorul Vasile Jimborean ne-a spus ca fondul documentar si biblioteca sportiva care ii poarta numele sunt in continua dezvoltare, astfel ca sunt cautati iubitori ai sportului si colectionari care pot si vreau sa doneze carti, publicatii, poze, cupe, diplome, medalii, plachete, fanioane si alte obiecte care au legatura cu sportul. Vasile Jimborean a precizat ca toti donatorii vor fi mediatizati iar provenienta obiectelor donate va fi clar remarcata atat la Fondul Documentar cat si la Biblioteca Sportiva. Mentionam ca atat miile de carti din biblioteca cat si zeciile de mii de documente de la Fondul Documentar pot fi consultate zilnic de catre elevi, studenti si profesori cu activitati de cercetare in domeniul sportului cat si de catre jurnalisti si documentaristi la locatia situata in cladirea din spatele Salii Polivalente din Bistrita.

.

Marius Chiuzan.

.

0 comentarii2044 vizualizări31 august 2012
rss 2.0
rss 2.0