Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Joi 25 Februarie 2021 - 34230 vizitatori azi
"Trecut, prezent si viitor"Clubul Sportiv Municipal Bistrita - 25 de ani de existenta! (10 poze)

Intr-un cadru festiv la sala de tenis de masa Gheorghe Bozga din Bistrita, Clubul Sportiv Municipal din Bistrita a sarbatorit astazi 25 de ani de existenta in lumea tumultoasa si plina de sacrificii a sportului. Conducerea clubului prin directorul general Adrian Moldovan, directorul economic Marius Bachner si responsabilul tehnic Sorin Costin au incercat sa fie niste gazde bune (si au si reusit) pentru toti cei prezenti la aniversare. Pe langa sportivii si antrenorii care fac cinste acestui club bistritean, la ceas aniversar au tinut sa li se alature si cateva din oficilitatile locale si judetene: Primarul Bistritei- Ovidiu Cretu, viceprimarul Bistritei -George Avram, subprefectul judetului- Ovidiu Frent , inspectorul scolar sportiv- Leonida Iliesiu si deasemenea administratorul judetului - Florin Moldovan.

            A fost un bun prilej de intalnire, cunoastere si socializare cu actualii dar mai ales cu gloriile clubului bistritean, parca prea nedrept uitate cateodata de catre noi toti implicati in fenomen. A fost o dupa-masa extrem de placuta in care generatiile prezente au stat la aceiasi masa cu cei care au scris istorie la CSM Bistrita. S-a reusit si o succinta prezentare a activitatii si performantelor clubului bistritean de la infintare si pana in zilele noastre. Au fost trecute in revista toate sectiile clubului, fiecare cu evidentiatii si performeri lor, mai mult de atat conducerea clubului din Bistrita a tinut sa evidetieze si varful fiecarei ramuri sportive.

            Remarcatii momentului aniversar au fost asa cum era si normal, sportivii si antrenorii tuturor sectiilor clubului: Atletism, Box, Gimnastica, Haltere, Handbal, Schi-Fond, Sanie, Tenis de Masa si Radio-Amatori.

            Performantele clubului bistritean sunt dintre cele mai remarcabile, cea mai mare dintre acestea este cu siguranta medalia olimpica de bronz obtinuta in acest an la Londra de catre halterofilul Razvan Martin. Insa pe langa aceasta medalie olimpica, titlurile de campioni national, europeni si modiali fac cinste cu prisosinta Clubului Sportiv Municipal din Bistrita.Asta in ciuda faptului ca nu de putine ori bugetul clubului era unul care ar fi speriat orice om de sport care si-ar fi dorit sa faca perfomanta si l-ar fi indemnat sa plece spre alte cluburi care dispuneau de bugete propice performantei.

Profesionalismul antrenorilor, dragostea acestora pentru sport si modul cum sunt tratati sportivii la acest club, face ca performantele sa apara si in aceste conditii de austeritate. Asa cum am mai spus-o de atatea ori, daca oamenii astia (conducere si antrenori) din Clubul Sportiv Municipal din Bistrita ar dispune de bugete de bun simt pentru sportul de performanta, din partea tuturor autoritatilor fie ele locale sau judetene, Bistrita ar fi un oras si mai important in sportul de performanta, un oras care cu siguranta ar fi cunoscut in intreaga lume. Dar cum la noi in Romania si de ce nu si in Bistrita, sportul mai este confundat de unii alesi cu politica (unde este permis orice si nu exista fair-play), inca mai e nevoie de rugaciuni catre divinitate pentru a ajuta sportul romanesc si implicit sportul din Bistrita.

Printre remarcatii evenimentului ii vom aminti pe marele campion la gimnastica Marius Urzica si deasemenea pe fotbalistul emblema al Bistritei, Lucian Sanmartean care si-a insotit sotia (Maria Rus Sanmartean, fost director al CSM Bistrita) la eveniment.

In speranta ca anul 2013 va fi unul cel putin la fel de prolific ca si 2012 pentru  toti cei din Clubul Sportiv Municipal din Bistrita, nu ne ramane altceva de facut decat sa ne scoatem palaria si sa facem o plecaciune in fata acestor OAMENI cu adevarati dedicati meseriei lor. Felicitari doamnelor si domnilor, felicitari sportivilor si antrenorilor si un an nou plin de titluri si medalii din cel mai pretios material !

           Cu plecaciune, Claudiu Olinca.

1 comentariu3353 vizualizări19 decembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0