Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Sambata 20 Aprilie 2019 - 13330 vizitatori azi
Nicolae Manea: "Intrarea in insolventa este singura solutie de a salva echipa "

Nicolae Manea spune ca masura intrarii in insolventa era singura solutie pentru salvarea gruparii. "Nu cred ca exista pericolul sa ne retragem, insolventa a fost facuta in scopul asta. Clubul mai are de luat niste bani de la LPF si FRF, prin aprilie e ultimul termen in cazul Moraes, poate vin ceva bani de acolo. Sa vedem daca autoritatile mai continua ce au facut pana acum. Altfel, se poate intampla si asta. Prin administratorul judiciar trec toti banii, nimeni nu poate pune mana pe bani. Alexandru Hatfaludi a fost numit presedinte executiv, Jean Padureanu e onorific. Bineinteles ca tot cu Jean colaboreaza noul presedinte. Poate nea Jean nu mai are puterea sa duca trena asta".

Antrenorul principal al Gloriei a mai spus: "Nu stiu daca va convine ca in Bistrita sa nu mai existe o echipa de traditie. Nu m-as fi gandit niciodata ca Rapid poate ajunge in situatia in care suntem si noi, noi ne-am luat dupa ei cu insolventa. Timp de trei ani trebuie sa redresezi corabia, sa achiti in timp datoriile, ca sa poti sa continui. Mircea Lucescu spunea ca in Turcia se ia 10% impozit, in Ucraina 13%, iar la noi 45%. Nu prea e ajutat sportul in situatia asta, iar turcii si ucrainenii sunt mult peste noi. Noi am retrogradat acum doi ani pentru o suma infima de 70.000 de euro si s-a dus totul de rapa din momentul ala. Imi pun intrebarea: oare se mai vrea sa se continue, sau oamenii s-au saturat si prefera sa nu mai aiba o echipa, sa isi vada de treburile lor? M-ati putea intreba: pai ce sa vina sa vada? Realitatea, asta e realitatea la fotbal, nimeni nu incearca sa minta".

La inceputul conferintei de presa, Manea a declarat: "Vesti prea bune nu am. Ce am la ora actuala la dispozitie din lotul de pana acum: Dolha deocamdata, Oghinciuc, Bota, Ionescu, Trestenicu, Feher, Enescu, Trasca, Daniel Stan, Tarca, Peica, Curtuius care vrea sa plece, Jarda. Au mai venit, dar sa vedem daca vor ramane, Oltean si Vasile Pop de la Maramures, Sighiartau de la Livezile, Raul Avram de la Bihor, Razvan Marc si Leonida Rus de la Prundu Bargaului, Marius Stefoi de la Vaslui, Cilean de la Dumitra. Nu s-au mai prezentat Reano, Cafasso, Markisio, Braganca, Bratu, Peteleu, Anton, Tudose, Predescu, Zahiri, Romario, Laio, Ayza. Unii au plecat, la altii le-am reziliat contractele. Kanon e singurul strain care se va intoarce. Vom discuta cu cei care au ramas sa accepte conditiile clubului, contractele pe care le au n-o sa mai fie valabile, s-a intrat si in insolventa. Nu poti sa mai dai contracte neconforme cu locul pe care il ocupam. Vor primi un salariu normal, daca ne salvam isi vor primi restul de bani. Ne trebuie jocuri, sper sa se rezolve un turneu in Antalya". "Ca sa scapi de retrogradare iti trebuie echipa, cu ce am la dispozitie putem sa scapam si de Liga a II-a. A plecat aproape o echipa intreaga de titulari. Eu mai am contract pana in vara, trebuie sa il onorez, daca ei doresc sa incheiem colaborarea sunt de acord, nu ma opun. M-am implicat aici mai mult decat trebuia, am niste datorii fata de oras, fata de niste oameni. Nu ma sperie sa muncesc, dar depinde ce antrenezi. Eu voiam sa scapam de retrogradare, si acum mentin asta, dar daca avem lotul asta cade acest obiectiv. Cand aduci un jucator trebuie sa oferi ceva, noi nu stiu daca putem sa oferim ceva. Ce avem noi acum… Bargau, Dumitra, asta spune totul. Nu putem scapa cu acesti jucatori. Acea retrogradare dupa licentiere a insemnat inceputul sfarsitului, au plecat jucatori, au fugit sponsorii". ...

 

Gloria s-a reunit joi la stadion, in 2 Martie incepe returul. Au fost prezenti la reunirea lotului: Marius Curtuius, Vasile Bota, Costin Oghinciuc, Octavian Ionescu, Valentin Trestinicu, Marius Feher, Andrei Enescu, Claudiu Trasca, Daniel Stan, Florin Tarca, Vladut Peica, Emilian Dolha, Jarda.

Lotul de joi a fost completat de urmatorii veniti: Oltean si Vasile Pop (FC Maramures), Raul Avram (Fc Bihor), Razvan Marc si Sebastian Rus (Heniu Prundu Bargaului), Marius Stefoi (Vaslui), Alexandru Cilean (Dumitra), Sighiartau si Budecan (din Liga a IV-a).

Si-au reziliat contractul: Cornel Predescu, Alexandru Tudose, Jaime Braganca, Paul Anton (plecat la Pandurii Tg. Jiu), Ionut Peteleu, Fernando Cafasso, David Reano, Yedi Zahiri, Layo Dos Santos, Florin Bratu, Moraes Markisio, Romario Pirez, Roberto Ayza.

In zilele viitoare se va alatura lotului si fundasul ivorian Wilfried Kanon, care a evoluat pentru Gloria si in tur.

Pregatirea pentru retur se va desfasura in mare parte la Bistrita. Este posibil ca echipa sa efectueze un stagiu de pregatire si in Antalya. ...

0 comentarii2723 vizualizări11 ianuarie 2013
rss 2.0
rss 2.0