Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Luni 21 Septembrie 2020 - 27780 vizitatori azi
Castigatorii Festivalului de Schifond si Biatlon Piatra Fantanele.(14 poze)

Prima editie a Festivalului de Schifond si Biatlon a atras sambata si duminica pe Pasunea Rusu din Piatra Fantanele  peste 250 de participanti, depasind cu mult ateptarile organizatorilor cu atat mai mult cu cat 80 dintre ei au fost la prima intalnire cu acest sport, extrem de spectaculos. Circa 100 de copii si tineri sportivi au concurat pe traseele special amenajate, sustinuti de galeria de voluntari de la Tasuleasa Social , dar si de localnicii din zona, iubitori ai schiului fond.

 Brigada Mecanizata 81 "Grigore Balan" Bistrita oferit participantilor o demonstratie  spectaculoasa de exercitii de tehnica de lupta pe schiuri si a sprijit actiunea cu logistica din dotare.

 "Suntem foarte bucurosi de numarul neasteptat de mare de participanti, veniti din toate colturile tarii care prin entuziasmul lor au confirmat ca acest sport e unul de viitor atat in randul copiilor, cat si in randul tinerilor si adultilor din Romania, avand in vedere ca aici exista conditiile ideale pentru acest sport ieftin, foarte sanatos si care poate fi practicat oriunde este putina zapada fara a necesita o infrastructura si echipamente costisitoare. Multe zone din judetul Bistrita Nasaud sunt locuri ideale pentru practicarea schiului fond, de altfel, intre profesionisti, zona noastra are o traditie de peste 60 de ani in domeniu, care merita pastrata si sustinuta. Acest festival isi doreste sa devina o pepiniera pentru campioni, dar si pentru amatori, iar aceasta prima editie a demonstrat ca acest lucru este posibil. Voluntarii Tasuleasa au testat ei insisi schiul fond si s-au indragostit de el, asa ca nu putem decat sa ne bucuram ca si altii ne impartasesc entuziasmul," a declarat presedintele Tasuleasa Social, Alin Uhlmann Useriu. Toti participantii au primit diplome.

 

Medaliatii sunt:
Cupa Cercetasilor:
1. Alin Rus, Georgiana Andreica, Mihai Gavan
2. Andrei Spuma, Adriana Seretan, Constantin Burian
3. Claudiu Caldare, Dumitrela Andreica, Nicolae Ciurea

Schi fond

Juniori I:
1. Alin Cioanca (ne va reprezenta la FOTE in perioada 17-24 februarie la Brasov)
2. Marius Talpas (ne va reprezenta la FOTE in perioada 17-24 februarie la Brasov)
3. Ionut Hanganut

Cadeti:
1. Raul Ilie
2. Daniel Buleu
3. Vasile Ureche

Junioare II:
1. Danuta Ciurea
2. Ionela Nemes
3. Docica Ordace

Biatlon:
1. Paul Dragus
2. Mihai Cupsa
3. Ionica Sucilea

Cupa Tasuleasa:

Baieti:
1. Mihai Paul Muresam

Fete:
1. Ana-Maria Szekely

 

Organizatori -  Clubul Sportiv Municipal Bistrita, Liceul cu Program Sportiv Bistrita, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret, Brigada Mecanizata 81 "Grigore Balan" Bistrita, Tasuleasa Social.

 Au sustinut prin prezenta lor  anvergura evenimentului: Rodica Dragus, Mihaela Purdea si Ileana Hangan, participante la Jocurile Olimpice de Iarna. Mihaela Purdea (Torino 2006 si Vancouver 2010), Rodica Dragus (Calgary 1988), Ileana Hangan (Calgary 1988, Albertville 1992, Lillehamer 1994.

0 comentarii2520 vizualizări03 februarie 2013
rss 2.0
rss 2.0