Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Sambata 22 Februarie 2020 - 9878 vizitatori azi
Multiplul campion mondial la haltere - Nicu Vlad, a venit la Bistrita.(20 de poze)

Marele halterofil roman, este prezent in aceste zile la Sala Polivalenta din Bistrita, la un campionat national de juniori la haltere. Practic in perioada 11-14 iunie, are loc la Bistrita Cupa Romaniei Juniori II la HALTERE (pana la 17 ani) masculin si feminin, la Sala Polivalenta !

Nicu Vlad a asistat astazi la primele concursuri dintre junioare, apreciind talentul si calitatile halterofilelor prezente in competitie.

Nicu Vlad s-a aratat incantat de competitia organizata de Clubul Sportiv Municipal Bistrita, de echipa de conducere a clubului, dar si de activitatea sportivilor si antrenoriilor de haltere de la Bistrita.

 

Marius Chiuzan.

 

P.S. - Nicu Vlad s-a nascut in data de 1 noiembrie 1963, la Piscu,jud. Galati, si este un halterofil roman, multiplu campion mondial, european si national. A participat la patru editii aleJocurilor Olimpice si a castigat mai multe medalii: de aur in 1984 la Los Angeles, argint in 1988 la Seul si bronz in 1996 la Atlanta; la Jocurile Olimpice din 1992 (Barcelona) s-a clasat pe locul IV. Cariera sa de exceptie este descrisa si de cele 43 de medalii obtinute la Campionatele Mondiale, dintre acestea 14 fiind de aur, 25 de medalii olimpice si europene; de mentionat este si faptul ca a doborat doua recorduri mondiale.

Dupa retragere, a fost antrenor, iar in prezent este Vicepresedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, membru in Comitetul Executiv al Federatiei Europene si membru in Comisia Tehnica a Federatiei Internationale de Haltere.

In lumea culturismului, un anumit tip de indreptari cu bara, poarta denumirea de "Romanian Deadlift". (RDL). Aceasta denumire a aparut dupa ce, la participarea unor concursuri mondiale, in sala de antrenamente, Nicu Vlad a fost vazut facand acest tip de exercitiu.

Nicu Vlad este creditat, ca fiind cel mai bun halterofil roman din toate timpurile, pentru ridicarea de 412,5kg la mondialele din 1989 de la Atena, unde, a pierdut din cauza cantarului medalia de aur in defavoarea bulgarului Petar Stefanov (care a ridicat aceeasi greutate).

 

 

0 comentarii2982 vizualizări12 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0