Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Sport Duminica 27 Septembrie 2020 - 1946 vizitatori azi
Razvan Martin, prins dopat la Campionatul European de haltere. A ramas fara medaliile cucerite.

Razvan Martin si Elena Andries au fost prinsi dopati la Campionatul European de haltere din acest an, anunta Gazeta Sporturilor.
          La Europenele de la Tirana, din luna aprilie, Razvan Martin a reusit sa obtina, medalia de aur la categoria 77kg, la aruncat, dar si medalia de bronz la total. Elevul lui Mugur Saranciuc aducea prima medalia de aur la aceasta competitie pentru delegatia Romaniei.

          Povestea cu dopajul s-a aflat miercuri, cand pe lista sportivilor dopati postata pe site-ul Federatiei Internationale de Haltere apar numele a doi romani   - Razvan Martin si Elena Andries. Substanta cu care au fost prinsi romanii  - stanozol. Normal, medaliile sunt retrase. Doua de la Martin si trei de la Andries.
          Razvan Martin, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, mai re in palmares trei medalii de argint la CE 2011, trei medalii de aur la CE 2012. Pe cele din 2013, nu le mai punem in calcul.

***

            "A fost un Campionat European foarte greu, ma asteptam sa fie asa, pentru ca nu multi au participat la Jocurile Olimpice, nu multi au avut sansa de a obtine o medalie. Sincer, ma bucur ca am reusit sa aduc o medalie de aur, pe care mi-o doream. As fi vrut sa am aceeasi performanta si la total, sper ca anul viitor sa reusesc. Sper ca la Campionatele Mondiale din toamna sa fie mai bine", declara Razvan Martin, la revenirea in tara.

                De cealalta parte, antrenorul emerit Mugur Saranciuc a mentionat ca s-a bucurat pentru rezultatele elevului sau, dar ca este un nou inceput pentru Razvan. Un nou ciclu olimpic, o noua categorie, primul concurs dupa JO Londra. "Pe noi nu ne intereseaza momentan anumite concursuri, Campionatele Mondiale sunt un prilej de reverificare. Ne intereseaza 2015-2016, atunci cand vrem sa obtinem titlul mondial si o medalie mai stralucitoare la Olimpiada. Acesta este telul nostru, obiectivele noastre sunt de lunga durata", a explicat Saranciuc, adaugand ca o noua categorie presupune o perioada de doi ani pentru "stabilizare".

Razvan Martin: Nu pot sa inteleg cum s-a intamplat

         "Nu pot sa inteleg cum s-a intimplat. Pe 3 ianuarie am plecat spre lotul olimpic. Am inceput pregatirea. Pe 3 aprilie 2013 am fost luat la doping si inca o data cu trei zile inainte de plecarea la concurs. Nu am avut absolut nimic, pentru ca daca aveam nu mai puteam sa particip la concurs.

         Eu doar mi-am facut treaba, am venit cind m-au chemat, am ridicat, am fost tot timpul prezent la antidoping, la tot. O sa-mi vad linistit de treaba, nu am intentia sa ma las doar pentru ca am fost depsitat pozitiv si sper sa fac o treaba si mai buna in continuare.

         Nu am de ce sa ma las pentru ca eu iubesc sportul asta, pe care il fac de 16 ani. Nu e chiar asa usor sa te poti lasa dupa un lucru pe care il faci de atata timp", a spus Martin pentru DolceSport.

 

sursa - http://www.rasunetul.ro

 

0 comentarii2002 vizualizări08 august 2013
rss 2.0
rss 2.0