Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Familie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Campania de dezinformare si decredibilizare dusa impotriva Coalitiei pentru Familie trebuie sa inceteze.

In urma inmultirii articolelor, emisiunilor si interviurilor care trateaza Coalitia pentru Familie in mod partizan, tendentios si incorect facem urmatoarele precizari: Initiativa Coalitiei pentru familie respecta drepturile fundamentale ale omului, prevazute de Organizatia Natiunilor Unite in Carta Universala a Drepturilor Omului. Initiativa este nediscriminatorie, primind avizul de constitutionalitate al Curtii Constitutionale a Romaniei. Discursul public al reprezentantilor Coalitiei pentru Familie este unul responsabil si tolerant, axat exclusiv pe conservarea valorilor umane fundamentale si a unui model ce sta la baza societatii umane universale: casatoria dintre un barbat si o femeie si familia fondata pe aceasta uniune.

Conform cu onestitatea si responsabilitatea ce trebuie sa caracterizeze fiecare fiinta umana, cu principiile deontologice si legile Romaniei, toti furnizorii de servicii media audiovizuale si moderatorii acestora au obligatia sa asigure informarea obiectiva a publicului, sa respecte principiul impartialitatii, al echilibrului si, prin prezentarea corecta a faptelor si evenimentelor, sa favorizeze libera formare a opiniilor. Anumite posturi de televiziune, radio, cotidiane online si presa scrisa formuleaza acuzatii nefondate, creaza stiri manipulatoare, prezinta informatii nereale, profund distorsionate despre Coalitia pentru Familie si initiativa de modificare a Constitutiei Romaniei. In cele mai multe cazuri moderatorii emisiunilor radio si tv nu au solicitat invitatilor sa probeze acuzatiile. Toate aceste derapaje majore vor ajunge probabil in manuale, ca probe ale unei deprecieri fara precedent a activitatii jurnalistice. Niciodata, cu exceptia "Pietii Universitatii" din 1990, nu a fost pusa in miscare o campanie de presa atat de agresiva impotriva unui demers civic, perfect legal si constitutional. Niciodata propaganda negativa si falsitatea nu au fost atat de prezente in mass media.

Facem totodata un apel la profesionalismul dumneavoastra, al oamenilor din mass media, care va supuneti in activitatea desfasurata principiilor morale si codului deontologic al jurnalismului. Acest moment, al dezbaterilor pe o tema atat de importanta pentru poporul roman, aceea a casatoriei si familiei, este unic in istoria Romaniei: 3.000.000 de romani s-au mobilizat in mod direct, solicitand conservarea unei profunde realitati umane si juridice: casatoria dintre un barbat si o femeie, ca unul din fundamentele familiei.

Timpul va trece peste noi toti. Aceasta initiativa are o miza ce transcende generatia noastra. Aceasta initiativa se refera la viitorul copiilor din aceasta tara. Noi toti va trebui sa ne prezentam la vot, in cazul convocarii unui referendum, si sa alegem modelul de viata si convietuire pe care il vom pune in fata generatiilor viitoare de copii si tineri romani! Modul cum dumneavoastra veti reflecta realitatea va modifica opinii si constiinte si va produce efecte profunde in istoria Romaniei. Sa lasam poporului roman dreptul inalienabil de a se exprima in cunostinta de cauza asupra acestui subiect, scutit fiind de de acuzatii, de caracterizari jignitoare, de dezinformari.

 

Coalitia pentru Familie.

 

0 comentarii2940 vizualizări01 iunie 2017




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0