Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Familie Duminica 19 Ianuarie 2020 - 2930 vizitatori azi
CUM POATE AFECTA "CASATORIA" INTRE PERSOANE DE ACELASI SEX, CASATORIA NATURALA?

In Romania "casatoria" intre persoanele de acelasi sex nu este o tema care sa fi pornit de jos in sus, dinspre societate inspre politic, ci una venita mai degraba din exteriorul tarii. Legalizarea acestor "casatorii" a debutat in anii 1990 in cateva tari, printr-o forma aparent nevinovata, parteneriatele (uniunile) civile. In urmatorii ani, prin modificari legislative succesive - in majoritatea cazurilor  fara consultarea prealabila a populatiei - in tarile unde mai intai au fost legalizate parteneriatele a urmat legalizarea casatoriilor, iar apoi aceea a adoptiilor de copii de catre cuplurile formate din persoane de acelasi sex  (tari precum Anglia, Germania sau Canada sunt numai cateva exemple). Observand evolutia acestui fenomen in tarile (aproximativ 20 la nivel mondial) care l-au acceptat putem face cateva constatari in ceea ce priveste impactul asupra societatii in ansamblul sau.

 Desi pentru multi poate fi o noutate, unii profesori de la universitati de prestigiu in lume si alti radicali de sorginte liberala gasesc casatoria naturala ( formata dintr-un barbat si o femeie)… indezirabila. Acestia sunt in consens cu opiniile avansate de unele organizatii LGBT, printre care si Frontul de eliberare a homosexualilor (Gay Liberation Front), care inca din 1969 denunta "institutia casatoriei drept unul dintre elementele fundamentale cele mai perfide care sprijina acest sistem." Pentru sustinatorii acestei grupari, casatoria reprezinta un obstacol in calea acceptarii publice depline a libertatii sexuale radicale. Acesta este motivul pentru care aceste persoane se implica in cauza distrugerii complete a institutiei casatoriei.

Unul din liderii miscarii este Judith Stacey, fost profesor de studii contemporane de gen la Universitatea din California de Sud. Stacey, care la ora actuala este cadru didactic la Universitatea din New York, declara:

"Ma opun cu putere caracterului profund discriminatoriu si antidemocratic al politicilor promovate [privind casatoria]"[1].

Dispretul lui Stacey fata de casatorie este atat de mare, incat chiar saluta rata ascendenta a divorturilor!

In acelasi timp, Stacey este printre cei mai infocati sustinatori din SUA ai "casatoriei" intre persoane de acelasi sex. De fapt, majoritatea persoanelor care isi exprima, din functiile pe care le ocupa, dezacordul fata de casatorie, se pronunta in favoarea casatoriei intre persoane de acelasi sex[2]. De ce se intampla acest lucru? Pentru ca Judith Stacey si aliatii sai inteleg ca sustinerea ideii casatoriei intre persoane de acelasi sex este acelasi lucru cu distrugerea casatoriei naturale. Stacey o citeaza pe profesoara de drept Nan D. Hunter, conform careia legalizarea casatoriei intre persoanele de acelasi sex ar avea "un enorm potential de destabilizare a definitiei casatoriei pe baza sexului."[3]

Trebuie sa ne dam seama ce au in minte unii dintre cei care sustin propagarea in lume a fenomenului casatoriilor intre persoane de acelasi sex. Asa cum s-a vazut, in realitate, ei urmaresc subminarea familiei naturale, asa cum o cunoastem cu totii. Ei isi dau seama ca schimbarea modului in care este definita casatoria va duce la distrugerea casatoriei in sine, pentru ca noua definitie va favoriza modificarea atitudinii si comportamentului cetatenilor. Prin aducerea casatoriei naturale la un nivel inferior, aceasta va fi distrusa, iar alte optiuni sexuale vor fi aprobate si apoi promovate in societate.

            Romania se afla in ultimul an si jumatate in plina dezbatere pro si contra legalizarii casatorei intre persoane de acelasi sex, dezbatere aparuta cu prilejul lansarii initiativei cetatenesti de revizuire a art. 48 (1) din Constitutia Romaniei de catre comitetul de initiativa condus de Mihai Gheorghiu, director general adjunct la Muzeul Taranului Roman. Initiativa cetateneasca a strans 3 milioane de semnaturi in toata tara si se asteapta in aceasta toamna, dupa votul in Senat, declansarea referendumului national de validare a legii de revizuire a Constitutiei, fiind pentru prima oara in Romania cand poporul roman se afla atat de aproape de exercitarea cu succes a dreptului suveran de revizuire a Constitutiei. 

(pentru scrierea articolului au fost folosite resurse aflate la http://www.allaboutlove.org/against-same-sex-marriage.htm)

 

 

Radu Dan.
[1] Judith Stacey, "Letters", The Nation, October 1, 2001, material disponibil online la http://www.americanvalues.org/html/page124951.html 

[2] David Blankenhorn, "The Future of Marriage", (New York, Encounter Books), 2007, p. 28.

[3] Judith Stacey, "In the Name of the Family", (Boston: Beacon Press, 1997), p. 123-124.

0 comentarii5971 vizualizări09 august 2017
rss 2.0
rss 2.0