Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Familie Duminica 19 Ianuarie 2020 - 3240 vizitatori azi
LEGALIZAREA "CASATORIEI" INTRE PERSOANE DE ACELASI SEX. EFECTE ASUPRA SOCIETATII.

Actiunea de modificare a art. 48(1) din Constitutia Romaniei, sprijinita de Coalitia pentru Familie, este unul dintre subiectele de care toti romanii au luat cunostinta in ultimul an si jumatate. Intrebarile de genul "Este constitutionala aceasta modificare?", "Este afectata familia monoparentala?" sau "Incalca aceasta modificare prevederi din legislatia europeana?" sunt cateva la care de-a lungul timpului s-au oferit raspunsuri care au demonstrat atat perfecta legalitate a initiativei de revizuire cat si acordul acesteia cu Constitutia Romaniei si cu legislatia europeana. "De ce romanii ar trebui sa se opuna <> intre persoanele de acelas sex?" sau, altfel spus, "Care sunt riscurile legalizarii acestor <>?" sunt intrebarile la care vom incerca sa raspundem in continuare.


Distrugerea casatoriei naturale - Strategia

Unul dintre activistii miscarii LGBT, Michelangelo Signorile, recunoaste ca aceasta este strategia sa. Scopul sau nu este legalizarea casatoriei intre persoane de acelasi sex, in sensul in care acest lucru i-ar permite sa adere la codul moral pe care il presupune casatoria. Scopul sau este, de fapt, distrugerea institutiei casatoriei. Signorile ii indeamna pe ceilalti activisti ai miscarii

"sa lupte pentru casatoria intre persoane de acelasi sex si pentru avantajele acesteia si apoi, odata legalizata, sa lupte pentru redefinirea completa a institutiei casatoriei, sa ceara dreptul la casatorie, dar nu ca o modalitate de aderare la codurile morale ale societatii, ci, mai degraba, ca o posibilitate de desfiintare a unui mit si de renovare radicala a unei institutii arhaice."

Insidios? Subversiv? Desigur. De fapt, Signorile arata ca

"Cel mai subversiv demers in care lesbienele si homosexualii se pot angaja… este transformarea totala a notiunii de «familie»."[1]

 

Legalizarea casatoriei intre persoane de acelasi sex - Modificarea definitiilor

Trebuie sa ne dam seama ce au in minte unii dintre cei care sustin propagarea in lume a fenomenului casatoriilor intre persoane de acelasi sex. Asa cum s-a vazut, in realitate, ei urmaresc subminarea familiei naturale, asa cum o cunoastem cu totii. Ei isi dau seama ca schimbarea modului in care este definita casatoria va duce la distrugerea casatoriei in sine, pentru ca noua definitie va favoriza modificarea atitudinii si comportamentului cetatenilor. Prin aducerea casatoriei naturale la un nivel inferior, aceasta va fi distrusa, iar alte optiuni sexuale vor fi aprobate si apoi promovate in societate.

La ora actuala, avantajele de care se bucura, din punct de vedere legal, cuplurile casatorite sunt o dovada a faptului ca in societatea noastra casatoria naturala este considerata drept tipul de uniune cel mai util, care merita incurajat si protejat. Acelasi lucru s-ar intampla si dupa legalizarea "casatoriei" intre persoanele de acelasi sex, adica si acest tip de "casatorie" s-ar bucura de incurajarea si protejarea sa de catre institutiile statului, la fel ca in cazul casatoriei dintre un barbat si o femeie. Prin introducerea acestei "casatorii" in sfera legalitatii, adica a normalitatii, societatea ar fi treptat educata ca tipul de comportament homosexual este unul la fel de firesc ca si cel heterosexual si ca ar putea fi adoptat, cu toate facilitatile oferite de stat, oricand si de oricine doreste. Educarea unei societati se face gradual, in timp, prin copiii ei. Copiii sunt instrumentul cel mai maleabil, cel mai facil de remodelare a unei lumi... Acest fapt se observa in statele care sunt mai "avansate" la acest capitol....

Valoarea casatoriei naturale va scadea daca redefinim atributele casatoriei astfel incat sa includa relatiile homosexuale si conferim aceleasi avantaje si acestor relatii. Trebuie sa recunoastem ca la fel cum nu toti jucatorii au aceeasi valoare pentru echipa, nu toate relatiile sunt la fel de valoroase pentru societate. Casatoria naturala este cea mai valoroasa relatie in orice civilizatie. Nu este o afirmatie bigota, ci o observatie bazata pe dovezi care au in spate cinci mii de ani de experienta umana, modul evident in care functioneaza corpul uman si rezultatele benefice dovedite ale casatoriei naturale in ceea ce priveste copiii, parintii si societatea.


Daca permitem altor tipuri de "casatorii" sa dobandeasca un statut identic cu cel al casatoriei naturale - indiferent daca este vorba de relatii barbat-barbat, femeie-femeie, barbat-fiica (incest), barbat-femeie-barbat sau orice-orice - vom trivializa casatoria (la fel cum am trivializa premiul pentru cel mai bun sportiv daca l-am acorda tuturor). Daca trivializam casatoria, vom avea mai putine avantaje de pe urma ei. Acest lucru va duce la decaderea civilizatiei noastre, iar copiii vor fi cel mai afectati.

 (pentru scrierea articolului au fost folosite resurse aflate la http://www.allaboutlove.org/against-same-sex-marriage.htm)

 

 

 

Radu Dan

Coalitia pentru Familie BN. [1] Michelangelo Signorile, "Bridal Wave," Out, December 1994. Citat in Timothy J. Dailey, Ph. D., Homosexual Parenting: Placing Children at Risk, Insight, Nr. 238. Material disponibil online la http://www.frc.org/get.cfm?i=IS01J3.

0 comentarii6489 vizualizări29 august 2017
rss 2.0
rss 2.0