Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Familie Miercuri 23 Septembrie 2020 - 40974 vizitatori azi
"DE CE VINDETI SI RASTIGNITI REFERENDUMUL ?"

DAN BARNA, Presedintele USR, transmite crestinilor in prima zi de Paste (8 aprilie) urmatorul mesaj "Dragi prieteni, Hristos a Inviat! Anul acesta pentru prima data, ne mai avand (sic!) bunici, am fost la slujba de Inviere in comuna Albac, jud Alba, in inima Apusenilor". Asa este, domnule Barna: Hristos a Inviat! Ca Om, a reusit sa puna mai presus de orice, dragostea de Dumnezeu. Nu a cedat tentatiilor (putea sa aiba lumea la picioare) si nici durerii (isi putea salva viata). A facut ceea ce toti suntem chemati sa facem: sa ne daruim din dragoste pe noi insine lui Dumnezeu si unii altora, chiar de ar insemna sa platim cu viata. Pentru asta, Dumnezeu I-a inviat trupul omenesc.

A fost tragica ultima Lui saptamana. Cuvintele i-au fost rastalmacite, a fost parasit de prieteni, vandut de unul dintre ei, plimbat in bataie de joc intre mai marii zilei si in final, rastignit. Si toate astea pentru ce? Pentru curajul de a spune adevarul, ceea ce constiinta omului cu inima curata surprinde imediat: Dumnezeu exista si era in fata lor.

Domnule Barna, stiati ca prima minune a lui Hristos a fost transformarea apei in vin la nunta dintre un barbat si o femeie? Nu venise inca timpul ca El sa-si inceapa lucrarea, dar, dragostea fata de acel cuplu si importanta evenimentului a schimbat planul dumnezeiesc: a facut prima minune si a binecuvantat CASATORIA dintre UN BARBAT si O FEMEIE, o institutie gandita de Tatal Sau, la inceputul veacurilor.

"De Ma iubiti, paziti poruncile Mele", a zis Hristos. Dragostea fata de El se cere asumata in fapte concrete, in protejarea valorilor Lui. Dupa cum bine stiti, 3.000.000 de romani, au decis sa clarifice definitia CASATORIE din constitutie ca fiind uniunea dintre UN BARBAT si O FEMEIE. De ce? Asa sunt crestinii ... cu inima in cer si cu picioarele pe pamant. Au vazut ca in 16 tari din Europa, in ziua de astazi, DOI BARBATI se pot CASATORI si pot ADOPTA UN COPIL. In Romania, sotii, asa cum scrie in Constitutie, se cer mai nou a fi si doi barbati: cazul Coman-Hamilton aflat pe rolul Curtii Constitutionale a Romaniei si in dezbatere la Curtea Europeana de Justitie vorbeste de la sine despre conjuncturile prezentului.

Sa revenim la Saptamana Mare … cand a avut loc miselia miseliilor ….

Daca Hristos a Inviat si oamenii cred in viabilitatea cuvintelor Lui (faptul ca ORICE COPIL ARE DREPTUL LA O MAMA SI UN TATA), de ce ati declarat domnule Barna ca tema casatoriei dintre un barbat si o femeie este o "tema falsa", o tema care "dezbina" si promoveaza "intoleranta"? Nu asa i-au zis si Lui in saptamana aceea, de dinaintea rastignirii, rastalmacindu-I mesajul, desi spunea ADEVARUL? Ca promoveaza teme false, dezbinatoare?

Dupa cum vedeti, Referendumul pentru Casatorie, este "parasit" de toti cei care ar trebui sa-i fie aproape: cei alesi de popor in functiile cheie ale vietii publice pentru apararea democratiei si a statului de drept. Presedintele Romaniei jigneste crestinii numindu-I "fanatici" si rade cinic de ei. Unii sefi de partid se "leapada" de referendum dupa ce initial l-au sustinut. Altii l-ar sustine, dar Baraba pare mai atragator. Peste toti, mass media agita poporul si imprastie dezinformari. Daca Hristos a Inviat, de ce ati "vandut" referendumul si tema casatoriei pe voturi politice domnule Barna, pozitionandu-va impotriva lui, pentru atragerea unor simpatizanti "mai moderni"?

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis in anul 2016 ca referendumul indeplineste conditiile de constitutionalitate. Legea de organizare a referendumului a fost validata si ea de CCR in anul 2017. In saptamana luminata a anului 2018, USR, partidul pe care il conduceti, sesizeaza pentru a treia oara, INUTIL si ABUZIV, legea de organizare a referendumului la CCR, reluand astfel traseul Parlament - Presedentie. Daca Hristos a Inviat, de ce "plimbati" Domnule Barna referendumul pentru casatorie "intre mai marii zilei", in bataie de joc?

DACA HRISTOS A INVIAT, DUPA CUM DUMNEAVOASTRA DECLARATI, DE CE VINDETI SI RASTIGNITI REFERENDUMUL, VALORILE LUI HRISTOS? Ce ar spune bunicii dumneavoastra, oameni cu simtul firescului?

Si o ultima intrebare domnule Barna: de ce ati fost in "inima Apusenilor"? Nu era mai bine la Mall? Ca e mai modern! Tot ati precizat in videoclipul anti-referendum ca initiatiativa celor 3.000.0000 de romani "intoarce Romania in trecut". Da, asa este, ne intoarcem la principiile moral crestine pe baza carora Romania a fost fondata si si-a nascut si crescut copiii, datorita carora Romania are un trecut. In istorie, am fost o tara "calcata" de multe triburi migratoare, aflata in vecinatatea unor mari imperii. Fara credinta crestina, vorbeam de mult alta limba.

Nu asteptam un raspuns din partea dumneavostra. Nu noua, celor 3 milioane de romani, trebuie sa ne raspundeti.

Raspunsul va trebui sa-l dati lui Hristos, cel Inviat si bunicilor care v-au crescut.


Andrei Manea.

 

0 comentarii9786 vizualizări19 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0