Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 25 Februarie 2021 - 15966 vizitatori azi
Serilor de la Casa Poetului. Spatiu si timp...

In perioada 18-20 septembrie 2013, la Casa memoriala Andrei Muresanu, filiala a Bibliotecii Judetene Bistrita-Nasaud, vor avea loc, pe parcursul a trei seri, incepand cu ora 18, lecturi publice din creatiile unor importanti poeti bistriteni, urmate de dezbateri legate de actul creatiei.

            Organizate de Biblioteca Judeteana Bistrita-Nasaud, avandu-i coordonatori pe poetii Ioan Pintea, directorul bibliotecii, si pe David Dorian, bibliograf, editia a II-a a "Serilor de la Casa Poetului" sunt gandite sa se desfasoare, ca si la editia precedenta, in cadrul pitoresc oferit de casa memoriala, transformata pentru cele trei seri intr-un veritabil amfiteatru al rostirii poetice. Demersul organizatorilor se sprijina pe tulburatorul adevar al cuvintelor: Poezia ramane totusi cea mai importanta intalnire pe care o avem pe acest pamant.

            Sunt invitati sa participe poetii: Vasile Dancu, Ioan Pintea, Mircea Malut, Emil Dreptate, Victor Stir, Veronica Stir, Nicolae Bosbiciu, Al. C. Milos, Sorin Catarig, Olimpiu Nusfelean, Elena M. Cimpan, Maria Olteanu, Ana Zegrean, Florin Avram, Iulia Patiu, Ioan Cioba, Ovidiu Pojar, Menut Maximinian, Andreea Gal,  David Dorian, Alexandru Uiuiu, Gavril Moldovan, Suzana Deac, Victoria Fatu Nalatiu, Gheorghe Mizgan, Liviu Ioan Muresan, Stefan Vescari, Grigore Pop.

            Serile vor fi animate de recitalurile pianistului Mihai Cristea, care va aborda piese din cratia marelui compozitor si pianist rus Serghei Rahmaninov, comemorat si omagiat in acest an.

            In preziua Serilor, pe 17 septembrie, de la ora 18, in Sala "Liviu Rebreanu" a Bibliotecii Judetene, se va deschide expozitia de fotografie "Spatiu si timp. O radiografie plastica/fotografica a satului bistritean/nasaudean" a scriitorul Alexandru Uiuiu, care va expune din lucrarile sale legate de satul transilvan.

0 comentarii2128 vizualizări16 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0