Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 26 Ianuarie 2021 - 23368 vizitatori azi
Federeii-o carte socanta despre vieti groaznice.

Jurnalistul, poetul si scriitorul Nicolae Avram a  prezentat publicului in seara de vineri noua sa carte intitulata Federeii. Numele vine de la o inventie a tinerilor de la Casa de Copii din Beclean care atunci cand mai "scapau" prin oras  isi declinau identitatea si provenienta ca fiind de la F.D.R , ce suna foarte pompos, deoarece nu aveau o familie sau o identitate cu care sa se poata mandri in fata copiilor "normali". Nicolae Avram descrie viata dura, chiar tragica din anii copilariei si-a tineretii sale, dintre zidurile si curtea Casei de Copii din Beclean care l-au marcat pe viata atat negativ prin suferinta si tragediile care i-au marcat acea existenta cat si pozitiv prin apropierea fata de cultura si in special carti.

 Federeii, e o carte socanta, dura, cu accente vulgare care pot intriga pudibonzii dar nu la fel de dura ca si viata traita de autor intre orfelini, unde s-au consumat tragedii de neimaginat.

 Aceste lucruri au fost remarcate si comentate la lansarea din incinta Casei Cartii de catre Virgil Ratiu, Claudiu Comartin, Ioan Pintea si Andrei Moldovan.

2 commentarii2828 vizualizări19 decembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0