Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 25 Februarie 2021 - 16292 vizitatori azi
EMINESCU, UN SINGUR DOR.

Ziua Culturii Nationale, instituita pe data de 15 ianuarie in semn de omagiu adus poetului national Mihai Eminescu, va fi sarbatorita la Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud printr-o serie de manifestari culturale si educative, in care vor fi implicati bibliotecarii acestei institutii, cadre didactice si tineri utilizatori ai bibliotecii.

            La Secta Imprumut pentru adulti, sub genericul versului eminescian "Tu mi-ai deschis a ochilor lumine", se va inaugura o expozitie de carte reunind editii Eminescu apartinand fondului bibliotecii, iar la Sala de lectura, incepand cu ora 12, va avea loc o intalnire cu elevii clasei a V-a A de la Scoala Gimnaziala nr. 4 Bistrita. Lectia deschisa "Eminescu, poet national si universal", ce se inscrie intre activitatile de parteneriat incheiate intre Biblioteca Judeteana si institutii de invatamant din municipiul Bistrita, are ca tema viata si creatia marelui nostru poet Mihai Eminescu, de la a carui nastere se implinesc anul acesta 164 de ani. Coordonatoarele acestui proiect sunt prof. Mihaela Spinei si bibliotecara Mihaela Borz.

            Sectia imprumut pentru copii va marca Ziua Culturii Nationale, incepand cu ora 13, printr-un atelier de lectura si o expozitie de carte, "Fat-Frumos din lacrima", unde se va citi din basmele eminesciene si vor fi expuse carti ce contin basmele scrise de Eminescu.

            Amfitrionul acestor intalniri va fi scriitorul Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Judetene.

 

  

 

0 comentarii2107 vizualizări14 ianuarie 2014
rss 2.0
rss 2.0