Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Sambata 27 Februarie 2021 - 15810 vizitatori azi
Balul culturii bistritene, sub semnul artei.(45 de poze)

Atmosfera de sarbatoare de Ziua Culturii Nationale la Bistrita. La Restaurantul Giulia, pe covorul rosu, au pasit personalitati ale culturii bistritene, cinstite in cadrul "Balului culturii bistritene" de catre Centrul Cultural Municipal si Primaria Bistrita.

Invitatii au fost primiti cu sampanie si condusi la mese de frumosii dansatori ai Clubului "Floris" . Deschiderea a fost facuta de catre directorul institutiei, prof. dr. Dorel Cosma, care a vorbit despre semnificatia acestei zile pentru cei care slujesc cultura: "Balul nostru sta sub semnul lui Eminescu, il admiram, il pretuim si vom fi mereu cu Eminescu in suflet. Spunem un multumesc tuturor celor care un an de zile au fost pe scenele locale, nationale si internationale, reprezentand cu cinste cultura bistriteana. Rivalizam astazi cu mari orase, care dispun de forta artistica mult mai mare, cum este Cluj, Oradea, Targu Mures si Bucuresti. La multi ani tuturor!".
Prezent pe scena, primarul Ovidiu Teodor Cretu a felicitat pe toti cei care slujesc in domeniul culturii: "Cultura joaca un rol important, e partea care ne face sa ne simtim mai buni, mai frumosi, mai ingaduitori. Asta datorita unui sir intreg de factori, ma refer la toti cei implicati in actul cultural. Le multumesc in numele cetatenilor tuturor celor care ne-au adus frumosul in casele si sufletele noastre". Apoi primarul a recitat poezia "La steaua" , cu adevarate calitati actoricesti: "La steaua care-a rasarit/E-o cale-atat de lunga,/Ca mii de ani i-au trebuit/Luminii sa ne-ajunga. Poate de mult s-a stins in drum/In departari albastre,/Iar raza ei abia acum/Luci vederii noastre".

In acest cadru a fost lansat si Nr. 24 din revista "Conexiuni".
Apoi, pe scena gatita de sarbatoare au urcat actorii Teatrului " Bacovia" din Bacau, in frunte cu directorul Adrian Gazdaru, care au marcat implinirea a 164 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu printr-un recital din creatia acestuia.
Dansul a fost deschis la bal de clubul Floris, in frumoase tinute, care au adus valsul vinenez la Bistrita.
Soprana Daniela Vladescu i-a impresionat pe bistriteni, la fel ca baietii de la trupa Distinto (Octavian Dobrota, Marius Olteanu, Mihaita Radu), cu totii cantand in final " O sole mio", pe ritmurile aplauzelor.
De la vicepresedintele CJ Dorin Popescu, la viceprimarul George Avram, seful Inspectoratului de Jandarmi Florin Furnea, directorul de la Statistica - Mircea Chira, adjunctul Inspectoratului de Politie Liviu Olariu, Doris Moldovan - vicepresedinte PDL BN, consilierii municipali, directorul Liceului de Muzica - Claudiu Sular, directorul Casei de Cultura a Sindicatelor-Alexandru Catcauan, artistii de la Cununa de pe Somes, Balada, Appassionata, Corala Andrei Muresanu, scriitorii de la Conexiuni, teartul de pausi, Foris, BN Ritm, Lotus, ReBorn, cu totii au petrecut intr-o ambianta frumoasa.

La multi ani, realizari si aplauze pentru anul 2014 !

 

Menut Maximinian.
.
Foto - Marius Chiuzan.
.

 

0 comentarii2170 vizualizări16 ianuarie 2014
rss 2.0
rss 2.0