Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 13 Iulie 2020 - 12448 vizitatori azi
Prefix 990, Pact si Hara au incins atmosfera la padurea Schullerwald.(50 de poze)

Sambata dupa-masa primaria Bistrita a organizat prima editie a "Bistrita Rock" la care, pe langa trupele de tineret si amatori locale, au participat formatii si solisti renumiti pe plan national. Cele mai impresionante recitaluri au fost date de catre bistritenii nostri de la Prefix 990 si bistriteanul Flavius Buzila cu trupa Hara. Recitalul lui Flavius a fost dedicat orasului natal Bistrita, prietenilor si celor 2 Marii care vor fi sarbatorite in 15 august, mama si fiica. Ca de obicei, trupa Hara a cantat la final si a reusit sa ii extazieze pe cei prezenti cu piesele lor cunoscute dar si cu compozitii noi lansate doar in aceasta vara. De remarcat recitalul de la Bistrita al lui Leo Iorga fostul solist al trupei Compact care acum mai bine de un an si-a format o noua echipa cu numele de Pact, unde canta vechile hituri care ii apartin dar si melodii noi. (Asta cu toate ca a suferit recent o operatie complicata iar in aceste zile s-a accidentat si s-a taiat la cotul stang.) Leo Iorga a reusit sa sustina un recital fenomenal si sa lanseze la Bistrita o piesa de un dramatism si un patriotism adevarat: "Ma voi intoarce acasa", piesa care face referire la milioanele de romani care au luat drumul pribegiei, care au cautat un trai mai bun prin strainatate dar care viseaza tot la tara lor draga, la muntii inverziti si cerul albastru cum doar in Romania mai exista pentru romani.

 

Concertele au fost gustate de bistriteni, pacat ca acestia au fost veniti in numar mic, maxim 200 de persoane, fapt ce dovedeste inca odata greseala sau proasta inspiratia a primariei Bistrita de a organiza concerte de marca in Schullerwald si nu pe Pietonalul din municipiu unde ar fi venit cu siguranta mii de spectatori la un asemenea eveniment. O greseala a primariei este si slaba mediatizare a evenimentului, executivul local multumindu-se doar cu postarea unui anunt pe site-ul propriu al Primariei, fara a trimite comunicate si materiale ample mass-mediei locale.

 Cu toate ca se stie ca primarul Ovidiu Cretu este extraordinar de incapatanat, poate se va razgandi si va muta aceste activitati culturale binevenite intr-o locatie adecvata pentru amploarea lor si anume in centrul Bistritei, astfel sa fie justificate si miile de euro date trupelor ca si onorariu pentru prestatia lor.

 

 

Marius Chiuzan.

1 comentariu2303 vizualizări10 august 2014
rss 2.0
rss 2.0