Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 18 Aprilie 2021 - 14587
Cetitor, deparaziteaza-ti creierul !

Biblioteca Judeteana Bistrita-Nasaud in parteneriat cu Uniunea Artistilor Plastici-Bistrita, organizeaza in 24 ianuarie 2011 a treia editie a "Intalnirilor de luni", eveniment literar bilunar, moderat de scriitorul Dan Coman.

In cadrul seriei de intalniri desfasurate sub sloganul "Cetitor, deparaziteaza-ti creierul!" vor avea loc lansari de carte, concerte, dezbateri precum si o serie de lecturi publice de la care nu vor lipsi cei mai importanti scriitori romani contemporani.

"Intalnirile de luni" isi propun sa promoveze lectura in randul tinerilor, sa ii atraga spre literatura si biblioteci, demonstrand totodata ca literatura este un fenomen viu.

 In a doua parte a serii, in cadrul cenaclului literar al Bibliotecii judetene, Ioana Mihaela Vanceaadea va citi proza.

 

 

Tot luni, 24 ianuarie, ora 18, la Galeriile UAP.

Prima parte a intalnirii il va avea ca invitat special pe prozatoarea Ioana Bradea care va sustine o lectura din ultimul sau roman, "Scotch", aparut in 2010 la Editura "Polirom"

 

Ioana Bradea s-a nascut in 1975 in Bistrita. Debuteaza in 2004 cu romanul Bagau( Editura EST)- Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din Romania. In 2010, la Editura Polirom, apare al doilea roman al autoarei, " Scotch"

 

Scotch este imaginea unui dezolant spatiu postindustrial dintr-un oras de provincie: uzine dezafectate, muncitorii si patronii "capitalisti" ai putinelor fabrici salvate de la disparitie, resturi de fier si beton, crisma incredibil de ieftina si blocul de nefamilisti. Aici se schiteaza fragil o poveste intre un inginer tinar, incremenit in capcana Fabricii de Aliaje Speciale, si secretara directorului, care traverseaza dezolantul peisaj pe role, cu volumul lui Marcus Aurelius in rucsac. Peste toate pluteste amintirea lui Ila, taran mort in patul lui, in sunet de cetera, si o abia ghicita nostalgie a lumii rurale disparute. Cartea Ioanei Bradea este un straniu poem muzical despre fabrici si uzine agonizante, despre macarale si masini cu denumiri tehnice complicate, devenite inutile in brava lume noua a Romaniei contemporane.

 

Ioana Mihaela Vancea s-a nascut la 17.03.1993 in Bistrita. Este eleva in clasa a XI_a la Colegiul National " Liviu Rebreanu". Obtine numeroase premii, printre care, in 2010: Premiul I la concursul international "Sa terminam povestirea" organizat de Uniunea Latina;

Premiul al ll-lea la concursul international de eseuri si proza "Pardubice Stream" (Cehia); Premiul l la Concursul national de literatura "Un condei numit fair play"‚ etapa judeteana‚    sectiunea proza.                                        

 

0 comentarii2268 vizualizări23 ianuarie 2011
rss 2.0
rss 2.0