Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 05 Iulie 2020 - 11932 vizitatori azi
Col. (rez.) Mihai Lucian Valea si-a lansat "Balivernele".(25 de poze)

Cercul Militar Bistrita a gazduit astazi lansarea cartii "Baliverne - versificatii si versuieli" ale cunoscutului colonel in rezerva Mihai Lucian Valea, presedintele asociatiei colectionarilor Bisnuphila. Lucian Mihai Valea continua traditia ilustrului sau tata poetul Lucian Valea dar pe un taram mai aparte, al poeziei si prozei scurte cu tenta umoristica si ironica. Mihai Lucian Valea scrie cu un umor fin, inteligent dar acid la adresa clasei politice, la adresa claselor sociale din Romania actuala, la adresa naravurilor si obiceiurilor noilor imbogatiti dintr-o democratie originala. Autorul critica toate moravurile "usoare" de la dame pana la damnati, de la hotii mici pana la "hotomanii" din conducerea tarii.

Cartea "Baliverne" a colonelului Valea este o picatura savuroasa din elixirul vietii dat prin satira si umor de catre Divinitate oamenilor. La evenimentul de astazi au vorbit despre carte si autor colonelul in rezerva - Ioan Cordovan, directorul editurii Karuna - Tiberiu Irimia, poetul cosmogonic -Alexandru Cristian Milos, marele filatelist si colectionar -Viorel Nicolau si presedintele postei din Nasaud -Valer Petrehus. In calitate de coleg in clubul Bisnuphila si de co-organizator al "Expozitiei Nationale de Filatelie si Numismatica" deschisa tot astazi la Cercul Militar, am prezentat si eu cateva dintre calitatile si "defectele" colonelului Valea punand accent pe contradictia dintre "sfaturile" ironice din cartea "Baliverne" si viata reala a lui Mihai Lucian Valea care in practica sustine tanara generatie in demersurile ei de a ajunge la tainele filateliei si numismaticii sau in a explica "civililor" istoria poporului roman si in special a armatei patriotice din tara noastra.

 

Marius Chiuzan.

0 comentarii2086 vizualizări21 august 2014
rss 2.0
rss 2.0