Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 07 Martie 2021 - 28688 vizitatori azi
VEZI ce te asteapta pe timpul zilei la Festivalul Usturoiului in Tinutul Contelui Dracula!

Jocuri demult uitate pentru copii! Muzica populara cu artisti si ansambluri de seama! Dansuri traditionale care nu te lasa sa sezi linistit! Concursuri! Ceaunuri care dau in clocot si bucate alese! Mesteri populari si producatori din Ardeal, Bucovina si Maramures! Toate sunt la Festivalul Usturoiului in Tinutul Contelui Dracula, in 6 si 7 septembrie, in Pasul Tihuta!

 Nimeni nu o sa poata spune ca nu a avut ce face la Festivalul Usturoiului in tinutul Contelui Dracula! Pentru ca v-am pregatit un program pe masura fiecaruia: copiii au activitatile lor, barbatii se iau la intrecere, femeile se gatesc sa fie cele mai faine si toti au ce vedea pe scena festivalului. Iar Produs in Bistrita-Nasaud, Produs de Cluj si Produs in Bucovina vin cu cei mai mari mesteri populari si cei mai buni producatori de produse traditionale.

Copiii dau startul festivalului. Cu un program variat gandit de partenerii nostri de la Scenica, ajutati de echipa BCR, care, crede in viitorul nostru si organizeaza o zona speciala de activitati dedicate copiilor. Aproape 70 de copii vor urca pe scena, imbracati cu tinute asigurate de RCB Electro 97, iar toti micutii veniti cu parintii la Festivalul Usturoiului in Tinutul Contelui Dracula vor fi implicati in ateliere specifice: pictura, constructie de casute pentru pasarele, impletit bratari sau in jocuri demult uitate: hapuc si tras cu prastia. Iar daca au chef de o plimbare calare, vor avea acolo ponei!

Daca micutii au ce face, barbatii au si ei ... Sambata, 6 septembrie, de la ora 13 trecute fix, cine se crede barbat adevarat, indiferent de varsta, o poate demonstra la concursul la care se va desemna Cel mai puternic barbat din Tinutul Contelui Dracula. Puternicii zilei vor fi premiati de partenerii nostri de la Dynamic Tools si Military Trend. Totul va culmina cu un show cum numai pe Eurosport se poate vedea, marca Stihl-Timber Sports Romania.

Femeile, apoi ele au treaba serioasa la Festivalul Usturoiului in Tinutul Contelui Dracula: trebuie sa arate ca au cele mai frumoase tinute si ca imbracate cu un element din costumul popular si cu flori in par sunt cele mai mandre! Doar nu degeaba spunem ca acolo vor fi cele mai multe femei frumoase pe metru patrat!

Cei care se considera maestrii in bucatarie, vor putea sa-si exploateze talentul in cadrul concursului gastronomic pe care il organizam duminica, 7 septembrie, cu start de la ora 13.00.

Iar pentru ca Festivalul Usturoiului in Tinutul Contelui Dracula inseamna si spectacole folclorice de exceptie, va spunem ca sambata, 6 septembrie, invitat special este Cristian Pomohaci. De la ora 16.00.

Un elev exceptional al Liceului de muzica Tudor Jarda din Bistrita, Vladut Sarmas, acompaniat de profesorii Lavinia Cigu si Mihai Span, ne poarta, de la ora 18.00, prin minunata lume a folclorului, romantelor si muzicii clasice, facand trecerea spre partea de seara si noapte, care este o alta poveste, spusa intr-un alt registru!

Duminica, 7 septembrie, avem un regal al artistilor si ansamblurilor folclorice din Suceava, Cluj, Maramures si Mures. Bucovina este prezenta cu ansamblul Poienita din Poiana Stampei si interpretii Ionela Pentelescu si Beatrice Bordieanu. Clujul, prin intermediul Produs de Cluj, ni-l aduce pe cunoscutul interpret Vasile Coca, iar Maramuresul, cu sprijinul Ansamblului Transilvania din Baia Mare, vine sa ne veseleasca: Marinel Petreus si Ghita Pirja, Mariuca Trifoi, Maria Mihali, Alexandru Pop.

 Ziua de duminica e si ziua bucuriei dansului popular de exceptie: Ansambul profesionist Muresul urca pe scena, de la ora 16.30, cu peste 80 de oameni, de la ambele sectii, maghiara si romana. Picioarele nu vor putea sta locului nici un moment, pentru ca, vom avea parte si de o demonstratie de dans de prima mana: maestrul coregraf Nea Marin si fiica sa, Larisa Barbu, ne vor arata ce inseamna sa ai jocul in sange!

 Festivalul Usturoiului in Tinutul Contelui Dracula va cheama la traire si simtire. Iar pentru ca nimeni altcineva nu poate crea o stare de emotie mai puternica decat maestrul Grigore Lese, domnia sa va fi acolo! Duminica, 7 septembrie, de la ora 18.00!

 

Asociatia Turist in Bistrita-Nasaud

 Felicia Szucs, manager de proiecte.

0 comentarii2667 vizualizări02 septembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0