Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 07 Martie 2021 - 19500 vizitatori azi
Festivalul Anual de Film - mu:vi.

In ultimii ani, reteaua de cinematografe din Romania s-a degradat continuu, multe sali de spectacole nu mai functioneaza sau au fost abandonate in paragina. Altele au avut norocul sa fie preluate de autoritatile locale pentru modernizare.
Este si cazul cinematografului DACIA. Proiectul Asociatiei Culturale Group Seven "Festivalul Anual de Film mu:vi" a debutat in 2006 in sala mare a cinematografului Dacia, in prezent in renovare.

Cu fiecare editie am urmarit promovarea filmului de arta, educatie cinematografica si readucerea publicului in sala de cinema.
Am prezentat in premiera filme care altfel ar fi ocolit orasul din cauza aparaturii invechite si incompatibila cu noul val digital. Dupa dealuri regia Cristian Mungiu,Pozitia copilului regia Calin Netzer, Toata lumea din familia noastra regia Radu Jude.

In  10 septembrie, mu:vi incepe cu "sfarsitul" Unser täglich brot (painea noastra cea de toate zilele) un documentar greu de digerat in regia lui Nikolaus Geyrhalter, despre nebunia agriculturii industriale, oameni si animale, ingrasaminte chimice si pesticide, hale imense si viata imbelsugata… intr-un cuvant …painea noastra cea de toate zilele.

O experienta unica de calitate germana deschide festivalul anual de film mu:vi in 10 septembrie 2014 de la orele 20:00 la Sinagoga Bistrita, organizat de Asociatia Culturala Group Seven in parteneriat cu Societatea de Concerte Bistrita si Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud, oferit de Lions Club Bistrita, cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud prin programul de finantare nerambursabila in anul 2014.

Intrarea este libera pentru toate proiectiile.

0 comentarii2415 vizualizări11 septembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0