Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 07 Martie 2021 - 26622 vizitatori azi
Eveniment de exceptie. Proiectia in exclusivitate la Bistrita a filmului documentar "TRASHED".

Joi, 18 Septembrie, ora 19.00, in cadrul Saptamanii europene a mobilitatii 2014 va avea loc proiectia filmului documentar ‘’Trashed’’ in Teatrul de vara din zona Pietonal. Intrarea LIBERA in functie de locurile disponibile.
Filmul documentar aduce in prim plan teme precum consumerismul si risipa resurselor, contaminarea cu dioxine si furani, poluarea cu plastic a apelor si arealelor naturale, implicarea civica si solutii "zero deseuri/zero waste'. 
"Cei care nu ati vazut inca «Trashed» ar trebui sa o faceti! E un documentar serios care are meritul nu doar de a diagnostica, ci si de a prezenta posibile tratamente la aceasta boala a gunoaielor pe care omul a indus-o Terrei si pana la urma si sie insusi ca societate…" este de parere Radu Mititean membru fondator Zero Waste Romania.

Aceasta propunere vine din partea Asociatiei G.A.L. RURALIS care are in derulare proiectul "FORUM eNERGIE+20 pentru o lume in schimbare" cofinantat din bugetul local al municipiului Bistrita pe anul 2014.

"TRASHED" a avut premiera in 2012, la Festivalul de la Cannes si a fost vizionat pentru prima oara in Romania in cadrul EcoTiff 2014, la Cluj Napoca. Regizoarea Candida Brady il urmeaza pe celebrul actor Jeremy Irons intr-un turneu mondial, pentru a descoperi probleme de mediu apasatoare cu care se confrunta umanitatea, precum contaminarea cu dioxine si furani, substante chimice rezultate in urma incinerarii gunoaielor, al caror nivel de toxicitate vine imediat dupa cel al deseurilor radioactive; poluarea cu plastic a mediului natural si in special pe cel acvatic, consumerismul si injustitia sociala, solutia propusa fiind zero risipa - "zero waste'.
Coloana sonora a fost compusa si orchestrata de Vangelis. Jeremy Irons este protagonist si narator in acest documentar.

TRASHED - NU DOAR UN FILM DESPRE MEDIU SI CALITATEA VIETII ...

De la Palatul Parlamentului din Londra, Adunarea Nationala Galeza, Parlamentul Scotian, Adunarea Nationala Franceza, Parlamentul European, pana la Primaria New York-ului, filmul a fost vizionat in peste 40 de tari si in sute de comunitati din intreaga lume. A fost proiectat in 46 de festivaluri, a castigat 8 premii si a fost nominalizat la alte 13.

 

CONCEPTUL "ZERO WASTE" ...

Conceptul 'Zero Waste' a fost lansat in urma cu peste 25 de ani de catre Dr. Paul Connett ca o solutie la problema acuta a exploatarii resurselor si a distrugerii acestora prin incinerare sau ingropare.

Prof. Dr. Paul Connett, unul dintre cei mai cunoscuti experti din lume in chimia mediului si toxicologie, este om de stiinta, autor, activist si protagonist in filme documentare precum Trashed (2012) si Zero Waste(2013).

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=7UM73CEvwMY

 

Cu speranta ca protectia mediului este o tema de interes general, va asteptam in numar cat mai mare. Persoana de contact: Cristian TETCU tel. 0722 494865, mail: cristian.tetcu@ruralis.ro

 

 

 

 

0 comentarii2429 vizualizări18 septembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0