Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Literatura chineza-punte de legatura in dialogul intercultural sino-roman.

Asociatia Romana de Prietenie cu RP Chineza- Filiala Judeteana Bistrita-Nasaud, organizeaza vineri 17.10.2014  de la  orele 13.00, la  "Centrul de Documentare si Informare" de la parterul  Colegiului National Andrei Muresanu, prima din seria celor cinci lecturi publice din autori chinezi contemporani. Eveniment face parte din proiectul "Literatura chineza-punte de legatura in dialogul intercultural sino-roman", program cu finantare nerambursabila de la bugetul Consiliului Local al Municipiului Bistrita.

 Asociatia Romana de Prietenie cu RP Chineza- Filiala Judeteana Bistrita-Nasaud are ca obiectiv dezvoltarea relatiilor de prietenie dintre cele doua popoare, prin activitati culturale, educative si economice. In ultimii ani, asociatia, a implementat proiectele:

Luna Culturii si Civilizatiei Chineze la Bistrita, Saptamana Culturii Chineze, Cursuri de Limba Chineza, Expozitia de Arta Fotografica "China azi."

 La invitatia asociatiei  au vizitat judetul mai multe oficialitati chineze, printre care fostul si actualul ambasador al RP Chineze in Romania, Directorul Institutului  "Confucius"din Cluj, ziaristi, profesori si oameni de afaceri chinezi.

 

Valer Ticudean - VICEPRESEDINTE

 

 .

 

Persoana de contact pentru  pentru proiectul "Literatura chineza-punte de legatura in dialogul intercultural sino-roman" este Monica Munthiu, tel. 0765-926.110, email: monica.munthiu@gmail.com

Asociatia Romana de Prietenie cu RP Chineza, Filiala Judeteana Bistrita-Nasaud, Str.Alba-Iulia nr.7, Bistrita

Ro.china_bn@yahoo.com

 

.

 

Incepand de astazi, ora 13.00, se desfasoara proiectul "Literatura chineza-punte de legatura in dialogul intercultural sino-roman", proiect finantat de catre Consiliul Local al Municipiului Bistrita pe anul 2014. Primele trei lecturi publice vor avea loc in urmatoarele date:


Vineri, 17 oct.., ora 13.00 la CDI-ul (biblioteca) Colegiul National Andrei Muresanu Bistrita
Luni, 20 oct., ora 12.00, biblioteca Colegiului National Liviu Rebreanu Bistrita
Miercuri, 22 oct., ora 14.30, laboratorul de fizica al Liceului cu Program Sportiv Bistrita

Va vom tine la curent cu datele si orele celorlalte evenimente.

Cu stima,

Remus Lungu.

0 comentarii3059 vizualizări17 octombrie 2014




rss 2.0
rss 2.0