Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
O carte... pe teava tunului.

Va trimit cateva extrase din cartea "Tunuri la portile Bucovinei 1914-1918" ce va apare saptamana aceasta, tiparita insa numai in cateva zeci de exemplare (din lipsa de fonduri si alte cauze). Lansarea oficiala este planificata a se face in cursul lunii ianuarie, totul in functie de o serie de motive independente de vointa mea. Lucrarea se doreste a fi o cronica ilustrata a Primului Razboi Mondial (1914/1918), cu predilectie evenimentele petrecute in spatiul bucovinean sau cel de legatura - din imediata lui vecinatate ( Bistrita Nasaud si Maramures). Cateva cuvinte si peste 1000 fotografii (expuse in cele 556 pagini) spun povestea celor patru ani de razboi, asa cum nu a fost spusa pana acum niciodata. O poveste cu oameni, cu locuri si fapte nestiute pana acum, o lectie de istorie, poate si o povata - mai usor de asimilitat de generatia zilelor noastre - mult prea grabita si usor nepasatoare fata de propriul trecut si valorile sacre ale acestui neam.

   Cartea nu se va gasi in librarii din motive lesne de inteles. Vor fi tiparite cateva exemplare care se vor dona unor biblioteci sau care se vor oferi celor care au contribuit intr-un fel sau altul la aparitia ei. Posibil sa se gaseasca si cateva exemplare la vanzare, daca vor exista mai multi doritori si sustinatori ai proiectului.

    Cu deosebita consideratie,

  Paul Brascanu / Vatra Dornei.

0 comentarii6062 vizualizări29 decembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0