Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 09 August 2020 - 31062 vizitatori azi
Soul experience. Petra Acker(RO), Joel Holmes(NYC).

Nascuta in 1986 la Brasov, Petra Acker provine dintr-o familie de sasi care i-au inspirat dragostea pentru muzica. Incepand cu anul 2003, evolueaza intr-o serie de formatii muzicale, mai intai pe plan local, ulterior national.  Din 2005, cu o voce si un stil caracteristic si inovator, infiinteaza si se integreaza in diverse proiecte de Jazz, Funk, Electro si Alternativ, ca "The Others", "Tzuc & Petzi" si colaboraru cu muzicieni ca Michael Acker, Johnny King, Jimmy Cserkesz, Nicolas Simion" Jak Neumann, Luiza Zan si multi altii. concentrandu-se in special pe compozitie. Propriul stil muzical il vede ca o mixtiune echilibrata a influentelor muzicale si culturale carora s-a dedicat de-a lungul timpului si care au inspirat-o. Petra traieste prin muzica, fie inspirandu-se din cultura altor popoare, fie din cele mai diverse experiente de viata sau pur si simplu intalniri cu oameni frumosi din care, printre altele, s-au nascut colaborari cu muzicieni consacrati din tara si din strainatate.In Mai si Septembrie concerteaza cu Thomas Siffling Trio din Mannheim, in repertoriu piese proprii si compozitii comune.  In octombrie 2014 in Viena, Petra a cantat alaturi de Elly Wright, o mare vocalista internationala de jazz in cadrul uinui festival de Jazz organizat de aceasta impreuna cu ICR Viena si Bezirk 4.


Colaborarile internationale continua cu un duo alaturi de Joel Holmes, un important pianist american de jazz, gospel si nu numai. De-a lungul timpului, Joel a primit numeroase distinctii, inclusiv doua nominalizari Grammy, o medalie de aur NAACP, o mentiune in competitia John Lennon Songwriting si VH1 Song of the Year si a fost finalist al Independent Music Awards. A avut turnee in Europa, America de Nord si Sud, Asia, alaturi de artisti precum Roy Hargrove, Curtis Fuller, Terrace Blanchard, Gary Thomas, Jimmy Cobb, Roberta Gambarini, Azar Lawrence, Tim Warfield, Greg Osby, Tim Green, Butch Warren, Reggie Workman, Cecil Mcbee si multi altii.
Colaborarea dintre Petra Acker si Joel Holmes aduce un suflu nou pe scena romaneasca, ei urmand sa interpreteze compozitii proprii si coveruri. Publicul este invitat la o adevarata calatorie in lumea muzicii de jazz, soul, gospel si nu numai, avand ca ghizi vocea patrunzatoare a Petrei si sunetele armonioase ale pianului lui Joel.

0 comentarii2191 vizualizări24 februarie 2015
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0