Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 28 Februarie 2021 - 23584 vizitatori azi
Invitatie: Proiectie speciala de film: Aferim!

 "AFERIM!", cel mai asteptat film romanesc al anului, va putea fi vizionat din 13 martie in 30 de orase din Romania.
Lungmetrajul premiat la Festivalul International de la Berlin cu Ursul de Argint pentru cea mai buna regie, trofeu acordat lui Radu Jude, beneficiaza de o proiectie speciala la Bistrita.

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice romanesti din ultimii ani, "AFERIM!" in regia lui Radu Jude, este un un film istoric a carui actiune are loc in Tara Romaneasca a inceputului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, insotit de fiul sau (Mihai Comanoiu) cauta un rob fugar (Cuzin Toma).
Scenariul filmului este scris de Radu Jude si Florin Lazarescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul Catalin Cristutiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucretia Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Paparuz, iar scenografia de Augustina Stanciu, consilier istoric Constanta Vintila-Ghitulescu, producator Ada Solomon.

Din distributie fac parte:
Teodor Corban, Mihai Comanoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminita Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sirbu, Adina Cristescu, Serban Pavlu, Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu.

Eveniment oferit de Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita Nasaud, organizat de GroupSeven, Societatea de Concerte Bistrita, Lions Club Bistrita.
Vineri 13 martie, ora 19:00, Centrul Multicultural Sinagoga (pret bilet 10 lei).

0 comentarii2205 vizualizări13 martie 2015
rss 2.0
rss 2.0