Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Jurnalistul Dorin Arsinte a publicat a treia carte - "Iacobu Petrestilor".(35 de poze)

In aceste zile, a avut loc la "Casa Argintarului" din Bistrita, lansarea volumului "Gledinarul care a imbatranit odata cu istoria-Iacobu Petrestilor". Volumul, contine amintirile de o viata a unui gledinar vestit si iubit de consatenii sai. Relatarile consemnate de Dorin Arsinte despre viata acestui personaj mai mult decat interesant, nascut in urma cu peste 94 de ani aminintesc de romanele biografice a unor mari personalitati si celebritati. Dorin Arsinte reuseste odata cu acest volum "Iacobu Petrestilor" , sa isi arate valentele multiple de jurnalist si scriitor care pana acum, a prezentat cititorilor doar o fateta a talentului sau si anume-interesul pentru viata spirituala-religioasa si monahala prin cartile "Sfantul Pahomie de la Gledin" si "Gradina a Maicii Domnului".

Acum, Dorin Arsinte il intervieviaza pe "Iacobu Petrestilor" , aducand in fata cititorilor amintiri din Primul si al Doilea Razboi Mondial, lagarele de detinuti staliniste, viata din anii `50 dar si modul in care o familie de romani adevarati, din Gledin, a rezistat in secolul XX in fata istoriei si a timpului, sub mai multe oranduiri social-politice.

Dorin Arsinte a adus si acum in fata cititorilor o carte accesibila, usor si placut de citit, interesanta si chiar palpitanta, ce poate constitui o lectura deosebita intr-un weekend frumos de primavara.

Dorin Arsinte este cunoscut in media bistriteana ca un jurnalist sportiv experimentat care dupa absolvirea Facultatii de Stiinte ale Comuncarii, a urcat pe toate treptele ierarhice si profesionale, ajungand acum sa fie directorul ziarului "Mesagerul de Bistrita" pe care-l conduce de ceva timp cu succes si devotement, specific jurnalistilor cu experienta, care-si dedica viata si maiestria presei de calitate.

 

 

Marius Chiuzan.

0 comentarii3143 vizualizări15 martie 2015




rss 2.0
rss 2.0