Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
"Conu` Leonida ... Farsa cu Reactiunea", o comedie dupa Ion Luca Caragiale.

Micro-Stagiunea teatrala continua la Bistrita, marti 21 Aprilie de la ora 18:00, cu actorii Teatrului Municipal din Baia Mare, care revin pe scena Teatrului de Vara cu spectacolul "Conu` Leonida … Farsa cu Reactiunea", o comedie  dupa Ion Luca Caragiale. Dintr-o perspectiva contemporana se face un plonjon in subconstientul personajelor prin supapa experimentarii fizice a libidoului. Leo si Safta isi duc cu aplomb la bun sfarsit planul de asasinare a Efimitei, simuland o "revulutie"  sonora si vizuala.    

Efimita nu prea pricepe o iota din ceea ce i se spune, doar dorinta sexuala o mai dezmeticeste din decrepitudinea in care se afla. Safta, fata in casa, tanara cocheta, executa sarcinile impuse de catre Leo. Inca de la inceput se prefigureaza ideea mortii Efimitei.

Un viitor sumbru intr-o comedie sardonica in care personajele irump in real sub haina thriller-ului, viziunea regizorala mergand mai departe decat Caragiale si apropiindu-se de absurd.Se creioneaza astfel un scenariu al inavutirii prin casatoria protagonistului cu femei instarite, dar aflate la senectute. O descindere intr-o lume amorala, lipsita de valori, cultivand acapararea de foloase necuvenite obtinute prin mijloace abominabile. Astfel, ``Si nimica misca``  ar putea deveni mottoul acestei montari.

DISTRIBUTIA:

LEONIDA ......................................................................... Andrei Dinu

EFIMITA.......................................................................Dana Ilie Barbosu

SAFTA............................................................................... Wanda Farcas

Regia si scenografia: Claudiu Pintican, Regia tehnica: Cornelia Codreanu, Lumini: Marin Codrea, Sonorizare: Dan Prodan

 

Sef sectie: Liviu Topuzu                                                                                                           

Regizor tehnic: Felix Mare

 MANAGER: CLAUDIU  PINTICAN

0 comentarii2863 vizualizări16 aprilie 2015




rss 2.0
rss 2.0