Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 14 Mai 2024 - 14587
Expozitia fotografica DARAMITE

Expozitia se verniseaza pe 2 martie 2011, ora 19, Libraria Carturesti subsol, Cafe Verona si ramane deschisa pana pe 20 martie a.c.

Cei sase fotografi expozanti au in comun mai multe participari la Taberele  Internationale de Fotografie ale SCOLII DE LA BISTRITA, organizate de Fundatia Societatea de Concerte.

Fiecare autor expune 15 lucrari de diferite dimensiuni, de la 100cm pana la 30cm latura lunga.

 Ábel Szalontai ofera compozitii severe, retinute, cu linisti explozive fiind un cautator de forme noi sau noi perspective dinamice. Este seful catedrei de fotografie a Universitatii de Arta Moholy-Nagy din Budapesta.

Gyuri Ilinca expune portrete, obiecte, spatii si grupuri in esentializari stranii, un soi de intim monumentalism. Este unul din coordonatorii Scolii de Poetica Fotografica, ce functioneaza la Bucuresti, sub patronajul fundatiei.

Ioana Cirlig are ca teme fotografice dragalasul, derizoriul, fiinta mica sau obiect defavorizat, apoi continua cu esentializari incepute chiar la declansare, ce devin concentrate de expresie, cu citiri multiple.

 Pentru Petrut Calinescu tot ce misca devine subiect, impinge spre poetic fotoreportajul, aplica consecvent controlul fundalului, nobletea acestuia, transmite subiectelor forta vizuala, demnitate. Traieste din fotografie.

Zoltán Molnár e delicat, rabdator, intimist, cu interes constant pentru fata ascunsa, cealalta fata a unor realitati.

Bucuria varietatii si de iubire a diferitului se doresc a fi transmise in aceasta expozitie.

De ce DARAMITE ? - conform DEX: conj. (Adauga o idee noua la cele spuse mai inainte). Mai mult decat atata, cu atat mai mult.

Expozitia se verniseaza pe 2 martie 2011, ora 19, Libraria Carturesti subsol, Cafe Verona si ramane deschisa pana pe 20 martie a.c.

 

Gavril Tarmure - presedintele fundatiei Societatea de Concerte

si Francisc Mraz Ferkó - coordonatorul expozitiei

 

0 comentarii2828 vizualizări28 februarie 2011




rss 2.0
rss 2.0