Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 25 Februarie 2021 - 40350 vizitatori azi
"Sarbatoarea Lampioanelor".

Complexul Muzeal Bistrita - Nasaud respectiv Centrul German (Casa Argintarului) Bistrita organizeaza miercuri, 11 noiembrie 2015, de la orele 1700 "Sarbatoarea Lampioanelor". Activitatea se bucura de colaborarea cadrelor didactice si a elevilor claselor 0-IV, de la Colegiul National "Liviu Rebreanu" Bistrita, sectia germana. Elevii, alaturi de dascalii si parintii lor vor pleca din curtea colegiului, iar dupa  un popas in fata Bisericii Evanghelice se vor opri la Centrul German Bistrita, situat pe strada Dornei, nr.5, unde vor canta in cinstea Sfantului Martin si vor servi ceai si prajituri.

Sarbatoarea Lampioanelor este una dedicata Sf. Martin, episcop de Tours si unul dintre cei mai importanti  sfinti ai Bisericii Crestine Apusene. Ea este marcata anual, in toate locurile in care exista comunitati sasesti. Este un moment in care copii se bucura dar si invata importanta gestului de a darui, din putinul lor, si celor de langa ei, asa cum a facut si Sf. Martin de-a lungul vietii sale.

 

 MANAGER,                                    

Gavrilas Vasilichi George-Alexandru.

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2450 vizualizări10 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0