Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Sambata 27 Februarie 2021 - 16214 vizitatori azi
Bistrita folk - prima seara, a fost de exceptie! (65 de poze)

A fost lansata cartea "Taifas cu menestreli - Dialogurile Diligentei de Bizant", un proiect Radio Romania Cluj; a fost un concurs foarte puternic si echilibrat la concursul "Bistrita folk", au fost magnificele recitaluri ale grupului "Ecoul" si al lui "Alifantis & Zan", toate petrecute in Sala Polivalenta din Bistrita, in fata a circa 800 de spectatori. O seara care a reafirmat, daca mai era nevoie, cat de mult este iubita muzica folk la Bistrita, cat de mult iubesc oamenii folkul, in general.

Probabil ca reunirea dupa 32 de ani a celor doua membre ale grupului, Sorina Bloj si Magda Puskas, care au afirmat superbele cantece ale "Ecoului" la inceputul anilor 80 a constituit cel mai emotionant moment al serii. A fost un eveniment demn de istoria muzicii folk, fara indoiala!

"Nicu Alifantis & Zan, invitat Mihai Nenita" a fost capul de afis al serii, cu un Nicu Alifantis exuberant, vizibil incantat de atmosfera creata in jurul recitalului sau si al trupei sale. La un moment dat el si-a servit camarazii de scena cu cate un pahar de sampanie si cu totii au inchinat, pe scena, in cinstea sutelor de spectatori, intre care s-au aflat foarte multi iubitori ai muzicii folk veniti la concert din alte orase ale Transilvaniei. Imaginile alaturate spun totul!

Urmeaza a doua seara a festivalului, cu gala laureatilor si recitaluri extraordinare. Capetele de afis vor fi "Ducu Bertzi & friends" si "Doru Stanculescu & Sorin Minghiat".

 

Text - Florin Sasarman.

Foto - Marius Chiuzan.

0 comentarii2688 vizualizări14 noiembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0