Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 28 Septembrie 2020 - 5404 vizitatori azi
Filmul romanesc "Billion Star Hotel", filmat si in B.N., apreciat si premiat in USA.

Daca nu sunteti apropiati ai celor care au fost implicati in realizarea acestui film, probabil nu ati auzit inca de lung metrajul "Billion Star Hotel". Poate si din cauza ca filmul este unul independent, finantat din resurse provenite din mediul privat, care nu se afla pe lista oficiala a CNC Romania. Dar cu siguranta nu ati auzit de film, pentru ca echipele de productie si cea artistica, lucreaza neintrerupt de 4 ani sa finalizeze acest proiect. Nici regizorul, Alecs Nastoiu, nici producatorul, Ovidiu Vasu, ambii aflati la debut in lung metraj, nu au dorit sa promoveze din timp ideea unui produs finit, care in permanenta a fost sub amenintarea renuntarii, din cauza restrictiilor de ordin financiar.

 Dar iata ca a sosit si momentul in care GAT Films Transilvania, o casa de productie recent infiintata, in Targu-Mures, sa aiba onoarea sa anunte ca filmul de lung metraj "Billion Star Hotel", selectat si nominalizat la US Hollywood International Film Festival a castigat premiul de "Cel mai bun film strain" al festivalului din Los Angeles, Statele Unite.

 US Hollywood International Film Festival organizeaza in fiecare an o Gala de premiere, un eveniment select, in care pe langa filmele concurente, sunt invitate personalitati importante din industria cinematografica. Anul acesta,in competitie au intrat aproximativ 700 de filme din 25 de tari din care 230 de filme au fost selectate oficial si doar 15 dintre acestea, nominalizate la diferite categorii. "Billion Star Hotel" s-a aflat intre aceste 15 titluri nominalizate. Actori, producatori sau regizori ai unor productii celebre precum Matrix, Seinfeld, Misiune Imposibila, Fearless sau Ice Age, alaturi de personalitati din lumea modei, cum ar fi Miss Universe 2013, au fost invitatii de gala ai acestui festival.

 Daca v-am facut curiosi sa aflati mai multe despre film, pentru ca pana sa il vizionati, mai aveti un pic de asteptat, va propunem sa vedeti videoclipul piesei oficiale cu acelasi titlu, "Billion Star Hotel", interpretata de Vizi Imre. Ca o scurta paranteza, la un alt festival, in Spania de data aceasta, Vizi Imre a obtinut trofeul pentru cea mai buna muzica de film, cu soundtrack-ul original al filmului "Billion Star Hotel". Vom continua publicarea listei cu premii si a selectiilor oficiale obtinute pana in momentul de fata de "Billion Star Hotel".

 Pana la urmatorul comunicat, puteti asculta, pe repeat, piesa lui Vizi: https://www.youtube.com/watch?v=aMh-spjLoLA

 

 

Despre film

 "Billion Star Hotel" este un film realizat in regia lui Alecs Nastoiu si produs de Ovidiu Vasu, avandu-i in rolurile principale pe Rudy Moca, Nicu Mihoc , actorul bistritean - Dan Radulescu si Teo Marton.

Este reconstituirea dramelor sufletesti a trei personaje aparent ciudate - Sica Generalu’, Panait Surdu si Arthur Popescu, care se intalnesc intr-un moment zero, intr-un tren al vietii.

 Profilul psihologic al acestora incepe sa se contureze odata cu povestile marcante ale vietii personale, pe care si le impartasesc cu naturalete pe parcursul calatoriei.  Fiecare poveste este un "de ce" si, totodata, un ghid de supravietuire.

 Arthur Popescu - un cuceritor descurcaret, isi transforma drama intr-un modus vivendi. Iubeste femeile, le foloseste si pleaca. Fiecare dintre ele i se ofera, neoferindu-i, insa, nimic.

Panait Surdu - un sentimental neresemnat. Este abuzat sexual de catre tata si, fara explicatii, pierde prima si singura iubire  pe care o va cauta neincetat si pe care o va regasi printre amintirile unei tinere orfane.

 Sica Generalu’- "tatal maternal" care se inconjoara de copii uitati de lume, carora le ofera caldura unui camin, pe care ii educa cu responsabilitate dupa regulile naturale ale disciplinei familiale. Este, in acelasi timp, tatal pe care si l-ar fi dorit si mama care l-a parasit, suplinind prin actiunile sale rolul acestora.

 Flash-uri din viata acestor personaje se deruleaza concomitent cu mersul trenului. Un tren care se opreste intr-un timp si intr-un spatiu, dar care continua sa mearga. Indiferent cat de vindicativa ar putea fi reintoarcerea, trenul merge doar inainte.

 Este o poveste carpita din povesti, spusa cu rabdare de Tata Rudi unui pusti "atent" care "infuleca" povestea si, cu minutiozitate,  ordoneaza piesele acestui puzzle cu mii si mii de stele pe el.

 

 

Un baietel fara adapost, invata cum merg lucrurile in viata reala, de la mentorul sau, Tata Rudi.

 In fiecare zi, ne este dat urmatorul exercitiu: sa dam lumii din jurul nostru o turnura. Sa zambim, sa luam totul in gluma, sa radem cu pofta. Sau sa ne lasam coplesiti de realitate, sa fim constienti de distanta dintre noi si visele noastre, de piedici si de faptul ca suntem singuri in tot acest timp. Unii aleg sa evadeze, sa-si construiasca propria lume cu propriile reguli, cu amintiri din basme si dorinte care se implinesc. Sau poate totul se rezuma la a visa cu ochii deschisi si a umple spatiile goale cu muzica. Totul tine de tine si de felul in care alegi sa privesti lucrurile: in alb, negru sau in pasi de dans. Billion Star Hotel - un film cu atatea povesti cat spectatori.

 

 

 

Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati:

 PR ""Billion Star Hotel""- Claudia Szanto

Heraldist & Wondermarks PR

claudia@heraldist.com

tel. 0040741171342

0 comentarii2492 vizualizări09 ianuarie 2016
rss 2.0
rss 2.0