Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 07 Martie 2021 - 28090 vizitatori azi
EVENIMENTE FIERBINTI LA BISTRITA ...

Paleta evenimentelor culturale din acest final de saptamana s-a aratat una neobisnuit de bogata pentru bistriteanul de rand. Lista evenimentelor zilei de 19 martie, ziua dezlegarii la ulei si vin, a fost deschisa de momentul dezvelirii bustului poetului si publicistului Andrei Muresanu, activitate desfasurata in incinta casei memoriale a autorului imnului national.

                 La casa memoriala Andrei Muresanu, filiala a Bibliotecii Judetene "George Cosbuc", la ora 10.30 a avut loc inaugurarea bustului Andrei Muresanu, lucrare executata de catre sculptorul Alexandru Gavrilas. Opera bistriteanului a fost donata de catre Culubul Rotary Bistrita. Cu acest prilej participantilor la evenimentul bistritean au fost prezentate si volumele "Poezii si publicistica" de Andrei Muresanu si "Andrei Muresanu-monografie" , autor profesorul universitar Ion Buzasi.

                  In cuvantul sau, profesorul Ion Buzasi a subliniat faptul ca "inainte de a fi poet, Andrei Muresanu este un mit, un simbol, o constiinta civica exemplara".

 La acest eveniment cultural a fost prezent si Guvernatorul Districtului 2241, Romania-Republica Moldova, al Clubului Rotary, Daniel Tanase.

 

 Dorina Seplecan Guzu.

0 comentarii3178 vizualizări19 martie 2016
rss 2.0
rss 2.0