Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Sambata 27 Februarie 2021 - 16620 vizitatori azi
Serile Helikon la Bistrita.

Luni, 21 martie, cu incepere de la ora 17, in Sala "Liviu Rebreanu" a Bibliotecii Judetene "George Cosbuc", a avut loc o intalnire cu scriitori de limba maghiara, membri ai Ligii scriitorilor maghiari din Transilvania, redactori ai Revistei clujene Helikon. Sub genericul Helikon Estek (Serile Helikon), intalnirea a prilejuit prezentarea generatiilor de scriitori maghiari, incepand cu perioada interbelica, perioada anilor 80, generatiile "Forrás", continuand cu generatia post 89, pana la generatia cea mai tanara a zilelor noastre, de catre poetul si redactorul sef al Revistei Helikon, Karácsonyi Zsolt. Demeter Zsuzsa, critic literar si redactor al Revistei Helikon, a prezentat istoricul acestei reviste, infiintata in 90, continuatoarea Revistei  Útunk, ce aparea inainte de 89. Poetii Horváth El?d Benjámin si Karácsonyi Zsolt au citit din creatiile lirice proprii.

 ? ?????Invitatii au fost intampinati de scriitorul Ioan Pintea, care in cuvantul sau a subliniat similitudinea evolutiei generatiilor de scriitori de limba maghiara si romana, modul in care acestia au colaborat si s-au pretuit reciproc, dincolo de bariera lingvistica. Apropierea scriitorilor de limba maghiara si romana s-a facut simtita inca odata cu prilejul acestei intanliri prin dialogul insufletit, purtat intre scriitorii invitati si scriitorii prezenti in sala. 

0 comentarii2275 vizualizări22 martie 2016
rss 2.0
rss 2.0