Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Nigel Kennedy, celebrul violonist britanic, revine cu un show inovator la Cluj-Napoca.

Spectacolul va avea loc pe data de 19 octombrie 2016, la Sala Polivalenta."Daca cineva are dreptul de a se "juca" cu Vivaldi, acela este cu siguranta Nigel Kennedy." The Guardian. Versiunea artistului a celebrelor "Anotimpuri" ale lui Vivaldi a intrat in  "Guinness Book of World Records", ca cea mai bine vanduta inregistrare a tuturor timpurilor (peste 2 milioane de exemplare).

 Cluj Napoca, 30 martie 2016: Elev al lui Yehudi Menuhin si unul dintre cei mai importanti violonisti pe care i-a produs Marea Britanie vreodata, Nigel Kennedy, va sustine un spectacol la Sala Polivalenta din Cluj, pe data de 19 octombrie 2016, de la ora 20:00. Concertul va cuprinde celebrele "Anotimpuri" de Vivaldi, imaginate de Nigel Kennedy, care sunt deja block-starturi la Sony. De asemenea, artistul britanic a pregatit si o parte intitulata "Dedications", in care va oferi audientei o aventura indrazneata, in acompaniamentul unei orchestre live compusa din 30 de muzicieni.

 "Cunoscut pentru improvizatiile din concerte, cat si pentru dragostea pentru Jimi Hendrix, Nigel Kennedy cucereste orice audienta facand ca toate spectacolele sale sa se bucure de o extrem de mare popularitate. Concertele artistului se adreseaza publicului larg, de la amatori de jazz si consumatori de muzica clasica pana la tineri, care sunt in cautare de un spectacol alternativ." este de parere Mircea Buteanu, Manager Diesel Events.

Tehnica lui, virtuozitatea si talentul unic au adus noi perspective atat repertoriului clasic cat si celui contemporan, astfel ca discografia artistului este, si ea, foarte diversa. Versiunea sa a cunoscutelor "Anotimpuri" ale lui Vivaldi a intrat in "Guinness Book of World Records" ca cea mai bine vanduta inregistrare a tuturor timpurilor, vanzand peste 2 milioane de exemplare si ramanand peste 2 ani in topurile de specialitate. Celebra publicatie britanica, "The Guardian" aprecia ca, daca cineva are dreptul de a se "juca" cu Vivaldi, acela este cu siguranta Nigel Kennedy. Noul album pune in perspectiva tot ce a realizat artistul in ultimul timp: concerte, jazz, Jimi Hendrix. Este afectuos si ireverentios, in egala masura iar toate notele lui Vivaldi sunt acolo. Primavara este salutata cu un intro indepartat a unei chitare electrice, vara aduce explozii nebunesti in timp ce toamna are ritmuri de jazz. Totul suna ca un "jam session" din interiorul unui tablou de Botticelli, mai precizeaza publicatia.

 Nigel Kennedy a mai concertat in Romania in repetate randuri, atat la Festivalul "George Enescu" cat si la "Masters Of Jazz". Acesta a declarat in diverse interviuri ca se simte onorat sa concerteze in tara lui George Enescu, simtind o legatura directa cu acesta prin prisma faptului ca Enescu a fost profesorul lui Yehudi Menuhin, care la randul sau i-a fost profesor artistului britanic.

 Pe langa spectacolul de la Cluj-Napoca din toamna acestui an, Nigel Kennedy va mai sustine un concert si la Bucuresti pe 16 octombrie la Sala Palatului, organizat de German Quality Entertainment.

 Biletele vor fi puse in vanzare incepand de luni, 4 aprilie, pe dieselevents.ro. Costul acestora variaza intre: 98 - 298 RON. Primele 500 de bilete vor avea un discount de 15%.

 Concertul este organizat, la Cluj-Napoca, de catre Diesel Events.

 

 

Pentru mai multe informatii:
Adrian Gog, PR Representative
adrian.gog@prandmore.ro
0757 355 675

0 comentarii2737 vizualizări01 aprilie 2016




rss 2.0
rss 2.0