Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 20 Septembrie 2020 - 27330 vizitatori azi
LA VIDA LOCA - Matei Ioachimescu si Alfredo Ovalles aduc in Romania muzica Americii de Sud.

Concert de flaut si pian, 12 aprilie 2016, ora 19:00, Sinagoga din Bistrita - Nasaud. Flautistul Matei Ioachimescu porneste intr-un nou turneu prin Romania, insotit de aceasta data de virtuozul pianist venezuelean Alfredo Ovalles, cu programul LA VIDA LOCA, ce va cuprinde unele dintre cele mai indragite cantece si dansuri latino americane. Proiectul sustinut de Radio Romania Muzical reprezinta, dupa cum marturiseste Matei Ioachimescu, o premiera absoluta in spatiul muzical romanesc.

"Impreuna cu Alfredo aducem noi impulsuri in repertoriul pentru pian si flaut, prezentand de aceasta data lirismul si virtuozitatea exploziva a muzicii din America de Sud. O bucurie imensa de a canta, povesti sonore despre viata, dragoste imposibila, celebrarea naturii sau dans, dar si o lucrare special compusa pentru acest eveniment de compozitorul Mario Forte, toate acestea promit sa incalzeasca inimile ascultatorilor", mentioneaza Matei Ioachimescu.

Turneul se va desfasura in perioada 10-17 aprilie 2016, iar in Bistrita vor ajunge, marti, 12 aprilie, La Sinagoga. Concertul va incepe la ora 19:00, iar biletele se pot achizitiona de la locatia evenimentului, in limita locurilor disponibile.

Matei Ioachimescu, flautist roman de renume, sustine o activitate concertistica impresionanta, este recunoscut pentru interpretarile repertoriului baroc, modern dar si pentru recitaluri cross-over. A studiat la Universitatea de Muzica din Viena si este laureat la numeroase competitii nationale de interpretare, fiind deasemenea castigator al burselor "Thyll-Dürr", "Yamaha Grant Wien" si artist al Fundatiei Yehudi Menuhin. Instrumentul la care canta Matei este un flaut din aur al producatorului japonez Muramatsu. Pentru activitatea sa intensa si calitatea inalta a proiectelor sustinute, Ministerul de Externe al Austriei, i-a oferit titlul de "Ambasador al Integrarii" in anul 2013.

Alfredo Ovalles, pianistul venezuealean de exceptie a studiat pianul in Caracas, la Baylor University din Statele Unite ale Americii si la Universitatea de Muzica din Viena. Are o cariera internationala importanta, care il poarta pe scene precum Berliner Philharmonie, Wiener Konzerthaus, Musikverein sau King’s Place din Londra. Pe langa recitaluri solo, Alfredo Ovalles colaboreaza cu Orchestra "Frederic Chopin" din Gda?sk - Polonia, cu Filarmonica din Minsk sau cu Orchestra Simfonica a Republicii Dominicane. Este castigator al unor competitii internationale importante, precum Osaka International Music Competition sau "Franz Schubert" Competition din Bulgaria. Alfredo Ovalles este un artist in permanenta dezvoltare si un avocat al muzicii noi, care colaboreaza intens cu compozitori si ansambluri precum Green Thing sau Black Page Orchestra.

Primul concert din cadrul turneului se va desfasura pe 10 aprilie, la Centrul Cultural "Dragan Muntean" (Sala "Liviu Oros") din Deva, fiind urmat de recitaluri in Cluj-Napoca (11 aprilie Academia de Muzica "Gheorghe Dima"), Bistrita (12 aprilie, Sinagoga), Medias (13 aprilie, Casa Schuller), Bucuresti (15 aprilie, Creart - Sala Teatrelli), Otopeni (16 aprilie, Centrul Cultural "Ion Manu").

Evenimentul din Bistrita este organizat cu sprijinul Centrului de Cultura a municipiului si Sinagoga Bistrita.

Mai multe detalii despre Turneul La Vida Loca si cei 2 artisti aici: https://youtu.be/MppYoz9orQE

0 comentarii3192 vizualizări05 aprilie 2016
rss 2.0
rss 2.0