Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Sambata 16 Ianuarie 2021 - 4946 vizitatori azi
"Muzica la Altitudine" la Poiana Stampei (judetul Suceava).

Asociatia Culturala "Muzica la Altitudine" organizeaza masterclass-ul  "Muzica la Altitudine"  la Poiana Stampei  (judetul  Suceava). La acest masterclass participa 26 de cursanti  atat romani cat si straini avand varste cuprinse intre 13 si 29 de ani. "Pasii" cursantilor sunt indrumati de catre violoncelistul  Razvan Suma - solist concertist si Director al Orchestrelor si Corurilor Radio Romania si violonistul Stefan Horvath -  fost concertmaestru  la Orchestra Simfonica din Basel si concertmaestru invitat la Colegium Musikum Basel si Orchestra Simfonica din Berna.

In acest an invitatul special al evenimentului este Tiberiu Soare, dirijor al Operei Romane din Bucuresti, care sustine seminarii despre  complexitatea muzicii, tehnici de citire a partiturilor, notiuni de forme si structuri in muzica.

Corepetitoare la masterclass-ul "Muzica la Altitudine" sunt pianistele  Andreea Csibi si Raluca Ouatu.

Societatea Guarneri  va pune la dispozitie o vioara speciala, Stradivarius Ex-Michelangelo din 1718 - perioada de aur a lutierului, care va putea fi cantata de catre toti cursantii, chiar si la concertul final, aceasta fiind o sansa unica pentru ei.  Demersul este  realizabil prin amabilitatea domnului Robert Dumitrescu , Directorul General  al Societatii Guarneri din Elvetia.

Concertul final va avea loc la Sinagoga din Bistrita in 26 iulie 2016, ora 18.00, in cadrul Festivalului de Poezie si Muzica de Camera.

Coordonator al evenimentului: Cristina Istrate.

Parteneri ai evenimentului: Institutul Cultural Roman, Primaria Poiana Stampei, Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita, Societatea de Concerte Bistrita, BMW Romania.

Partener media: Radio Romania prin posturile Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical.

0 comentarii2611 vizualizări23 iulie 2016
rss 2.0
rss 2.0