Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Marti 02 Martie 2021 - 5216 vizitatori azi
Mari Clasici: George Cosbuc.

George Cosbuc reprezinta, in mod incontestabil, o personalitate marcanta a culturii si civilizatiei romanesti, fiind considerat un simbol al literaturii transilvanene. Poet si traducator extrem de apreciat, oferit scolii ca model de retorica patriotica, George Cosbuc are in continuare un public fidel, mai ales in Ardeal, unde trecutul cultural-istoric nu isi pierde forta iradianta.

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud va invita joi, 15 septembrie 2016, de la ora 18,00, la lansarea filmului documentar "Mari Clasici: George Cosbuc". Evenimentul se va desfasura la Biblioteca Judeteana "George Cosbuc", str. Al.  Odobescu, nr.11, Bistrita.

 Este vorba despre un produs media realizat in acest an, in parteneriat cu Lifevision Film. Pe parcursul a 63 de minute va invitam alaturi de noi pentru a-l (re)descoperi pe marele rapsod nasaudean, de la nasterea caruia se implinesc in acest an 150 de ani.

Filmul va ofera povestea vietii "Bardului de la Hordou", in imagini insotite de interviuri si comentarii evocatoare. La realizarea acestei productii au contribuit, in calitate de intervievati : prof.dr. Vasile Filip - Colegiul  National  "Liviu Rebreanu" Bistrita, prof. Sofia Harapascu - Colegiul National "George Cosbuc" Nasaud si Dorel Somesan - Muzeul Memorial "George Cosbuc". 

Va asteptam cu drag!


Manager,

Alexandru Gavrilas

0 comentarii3521 vizualizări13 septembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0