Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 05 Martie 2021 - 18042 vizitatori azi
Tabloul.

Lacrimi de culoare inghesuindu-se pe cartonul pregatit inadins, ca o fulguire de ganduri ascunse. Nicio miscare, nicio culoare scapata aievea, ci totul inscris intr-o invaluire inaltatoare. "Dupa spectacol", tablou pe carton, de Virginia Branescu, pare o scena a "lumii ca teatru", din care a mai ramas o singura actrita, rememorandu-si clipele traite pe scena, in templul lui Apollo, si auzind inca ecoul aplauzelor care persista inca o clipa si inca o clipa, apoi se duc in cautarea altora viitoare.

Buchetul de flori strajuieste portretul actritei, il inalta, ii da viata, iar zambetul, aproape ascuns al acesteia, da o maretie si o  frumusete nebanuita si  naste un izvor de lumina incantatoare...

      Cunoscuta ca o buna slefuitoare de cuvinte, Virginia Branescu exceleaza si in pictura, in arta portretului, imbinand culorile calde, sugestive, care se cununa pe cartonul nerabdator, stiindu-se innobilat de mainile neobosite ale artistei.

          Este de remarcat respectarea proportionalitatii, "graiul viu" al culorilor, sugestia si maretia unui sentiment aparte care se naste doar contempland tabloul, ajungand sa te identifici cu el, sa patrunzi in ideatica lui ascunsa parca de tumultul vietii cotidiene si sa-i simti puterea lui purificatoare, prin victoria deplina a frumosului.

          "Virginia Branescu este o poeta a culorilor si o pictorita a cuvintelor, din toate acestea extragand ceea ce este mai frumos si mai inaltator, fiind un exemplu demn de urmat de cei care mai sunt incercati de muze.

 

Radu Baes.

0 comentarii2989 vizualizări15 septembrie 2016
rss 2.0
rss 2.0