Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 06 Iulie 2020 - 5840 vizitatori azi
Cineastii din Transilvania sunt asteptati la The Pitch Premiul: 5.000 de euro pentru un scurtmetraj.

ShortsTV, platforma internationala dedicata scurtmetrajelor, si Festivalul International de Film Transilvania (2-11 iunie, Cluj-Napoca) relanseaza The Pitch. Concursul dedicat tinerilor cinasti din Transilvania se afla la a doua editie si ofera un premiu de 5.000 de euro celei mai bune idei de scurtmetraj. The Pitch se afla de peste cinci ani in programul multor festivaluri internationale de film, inclusiv cel de la Cannes. Pentru al doilea an consecutiv, TIFF se alatura initiativei, oferindu-le cineastilor sansa de a-si prezenta ideea urmatorului lor scurtmetraj in fata unui juriu format din experti internationali. Cel mai bun proiect va primi o finantare de 5.000 de euro pentru productia filmului, care ar putea fi distribuit ulterior si pe canalul ShortsTV in intreaga lume.

Concursul este dedicat exclusiv cineastilor din regiune, eligibili fiind cei originari sau rezidenti din judetele Alba, Bistrita-Nasaud, Brasov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mures, Salaj si Sibiu. Pentru a fi admisi in concurs, candidatii trebuie sa fi regizat sau produs deja cel putin un film scurt. De asemenea, bugetul proiectului depus trebuie sa fie mai mic de 10.000 de euro, iar durata maxima de 40 de minute. In cazul in care proiectul castigator nu va fi realizat in decurs de un an, finantarea va fi retrasa.

Tinerii cineasti sunt invitati sa se inscrie pana pe 14 mai 2016, ora 23.59 (CET). Aplicatiile primite pe adresa pitch@shorts.tv vor fi analizate pana pe 19 mai, cand ShortsTV va anunta cei 10 candidati selectati.

Concursul va avea doua runde: pe 2 iunie, cei 10 candidati vor avea la dispozitie 1 minut pentru a-si prezenta (in limba engleza) ideea de scurtmetraj, reprezentantii TIFF si ShortsTV luand in considerare si proiectele deja realizate. Dintre ei, vor fi alesi cei 5 finalisti, care vor fi invitati apoi sa-si prezinte ideile in fata juriului format din experti internationali, pe 4 iunie. Marele castigator va fi premiat cu o finantare de 5.000 de euro pentru productia filmului sau.

Regulamentul integral este disponibil pe http://tiff.ro/the-pitch/regulament, iar termenii si conditiile pentru participarea la competitia The Pitch pot fi gasite pe www.shorts.tv.

ShortsTV este canalul global dedicat scurtmetrajelor. Cu cea mai mare colectie de filme scurte din lume in portofoliu - disponibile pe TV, online si in cinematografe - ShortsTV aduce publicului cele mai bune scurtmetraje de actiune, animatie si documentar, incluzand scurtmetraje premiate sau cu nume celebre in distributie. In Romania, exista in retelele Telekom Romania si NextGen.

***

Festivalul International de Film Transilvania este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc si Asociatia pentru Festivalul de Film Transilvania. 

Cu sprijinul: Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, Centrului National al Cinematografiei, Primariei si Consiliului Local Cluj, Institutului Cultural Roman, Consiliului Judetean Cluj, Programului Europa Creativa - MEDIA al Uniunii Europene

Prezentat de: Staropramen

Sponsor Principal: Raiffeisen Bank

Partener Principal: Mastercard

Masina oficiala: Mercedes-Benz 

Sponsori: HBO, MOL Romania, Tenaris Silcotub,  Avon, Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria,  McDonald’s, Aegon, Noumax, Nikon, CSI Romania, Electroglobal, Sykes, Farmec,  PMA Invest, Promelek, Vel Pitar, Lecom, Agressione, SDL, Ax Perpetuum 

Partener Logistic Oficial: DHL 

Co-producatori: TVR, TVR Cluj

Parteneri media:  TV5 Monde, Shorts TV, Europa FM, Zile si Nopti, Cinemagia, Cineuropa, Glamour, VIVA!, Unica, Psychologies, Business Review, Cinemap, Vice, Decat o Revista, Radio Romania Cultural, Film New Europe, News.ro, A List Magazine, Observator Cultural, Life.ro, LiterNet, Urban.ro, Muzzix.ro,  AaRC.ro, Umblat.ro

Parteneri media locali: Transilvania Reporter, Sinteza, Radio Cluj, Monitorul de Cluj, Erdely Naplo, Kronika, Infotrafic, I Love Cluj, Transindex, Filmtett, I Like Cluj

Partener de monitorizare: mediaTRUST

 

 

 

0 comentarii3122 vizualizări27 aprilie 2017
rss 2.0
rss 2.0