Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 05 Iulie 2020 - 12896 vizitatori azi
Pianul Calator 2017 cu HORIA MIHAIL.

CONSILIUL JUDETEAN BISTRITA-NASAUD, CENTRUL JUDETEAN PENTRU CULTURA BISTRITA -NASAUD, partener SOCIETATEA DE CONCERTE, Joi 4 mai 2017, ora 19.00, Sinagoga Bistrita va invitam la vals in turneul  Pianul Calator 2017 cu HORIA MIHAIL.

Pret bilet: 20 lei intreg, 10 lei redus pentru studenti si pensionari.

Valsul. Cu aceasta irezistibila propunere muzicala, Horia Mihail  porneste din nou la drum insotit de un pian de concert, pus la dispozitie de Radio Romania.

Turneul Pianul Calator, editia a VII-a, va avea loc in perioada 5 aprilie - 4 mai 2017, in 15 localitati din tara si la Chisinau.

De cele mai multe ori, atunci cand spunem vals ne gandim la dansul care la inceput a scandalizat lumea, ca apoi sa o cucereasca definitiv prin frumusetea si nobletea sa. Dar de aceasta data, ca spectatori, suntem invitati sa ascultam adevarate bijuterii muzicale ale unor compozitori precum: Schubert, Brahms, Dvorak, Chopin, Ravel, Debussy.

 

"De sapte ani incerc sa spun lumii povesti muzicale. Au fost ani in care am acordat atentie unor mari compozitori, ani in care curentele muzicale au fost puse in valoare. Anul acesta, sper sa fie bine primita aceasta invitatie la vals, pentru ca voi prezenta piese extrem de interesante, rafinate, ce dau substanta si valoare istorica acestui gen, care este poate mai mult asociat cu serile dansante.

Si pentru mine aceste turnee se transforma in povesti. De la an la an, intalnirile cu publicul din ce in ce mai numeros ma fac sa am si mai multa energie si dorinta de a continua. Urmeaza alte mii de kilometri la volan, recitaluri aproape in fiecare seara, dar abia astept aceasta noua calatorie a mea si a pianului, si sper ca si publicul va fi incantat de aceste seri in ritm de vals", declara Horia Mihail.

 

Este deja binecunoscuta povestea acestui turneu desfasurat cu scopul de a aduce bucurie melomanilor, dar avand si obiectivul generos de a darui unui oras un pian de concert cu drept de folosinta pentru urmatorii ani. In urma celui de-al saptelea turneu, Pianul Calator va ramane la Caracal, oras care a gazduit in frumoasa sa sala de teatru mai multe spectacole ale turneelor organizate de Radio Romania, publicul umpland-o de fiecare data si rasplatind artistiicu multe aplauze, ceea ce arata apetenta sa pentru muzica de calitate. Din momentul in care Pianul Calator va fi incredintat comunitatii spre folosinta pe o durata determinata, alte evenimente muzicale de marca vor fi posibile in oras.

La Tulcea, Roman, Deva si Alba Iulia pianistul se va reintalni si cu celelalte piane calatoare, ramase acolo in anii 2013, 2014, 2015 si 2016. Traseul turneului va putea fi urmarit pe www.pianulcalator.ro sau pe frecventele posturilor publice de radio.

Pianul Calator este un proiect Radio Romania organizat de Centrul Cultural Media Radio Romania si Asociatia Culturala Accendo.

 

 

0 comentarii3367 vizualizări30 aprilie 2017
rss 2.0
rss 2.0